Waarom Andreas Moritz een schoft is…euh…was…

Standaard

andreasmoritz
Ofschoon de medische wetenschap zich momenteel mag verheugen dat ze op een zeer vergevorderd niveau verkeert, zoeken veel mensen nog hun heil in dubieuze, middeleeuwse oplichterspraktijken. Geconfronteerd met het vooruitzicht op chronisch lijden, gebrek of de dood worden veel mensen verleid om van alles te proberen dat verlichting of hoop biedt. De kwakzalvende schoften weten dat.

Het kwakzalvende schorem weet echter ook dat veel mensen…

…een gebrek hebben aan een gezonde dosis wantrouwen
Veel mensen geloven dat als iets gedrukt staat of wordt uitgezonden dat het dan waar moet zijn, want anders was het publiceren er van wel verboden. Daarnaast voelen veel mensen zich aangetrokken tot de beloftes van snelle, pijn- of medicijnloze oplossingen voor hun problemen. Ook geloven ze onvoorwaardelijk in ‘persoonlijke ervaringen’ van anderen.

…geloven in magie
Abacadabra en pseudowetenschappelijke blabla spreekt het slachtoffer veel meer tot de verbeelding dan een wetenschappelijke uitleg.

…zichzelf overschatten
Veel mensen zijn van mening dat ze zelf veel beter onderlegd of geïnformeerd zijn over een onderwerp dan bijvoorbeeld wetenschappelijk geschoolde onderzoekers of experts.

…wanhopig kunnen zijn
Veel mensen die worden geconfronteerd met een serieus gezondheidsprobleem en dat niet kan worden opgelost door artsen, zoeken hun heil bij oplichters. Het maakt niet uit wat het schorum verkondigt: het slachtoffer pakt deze ‘laatste strohalm’. Het slachtoffer gelooft dan in diagnoses als: hypoglycemia, candidas hypersensitivteit of veelvoudige chemische gevoeligheid… Ook de angst voor sociale uitsluiting of zelfs ouder worden (het krijgen van rimpels, haarverlies, incontinentie etc) zorgt ervoor dat potentiële slachtoffers nog kwetsbaarder worden.

…zich vervreemden van de werkelijkheid
Tot slot zijn er velen die een diepe weerzin hebben tegen wetenschappelijk verantwoorde medicatie of medicijnen. Ze zien veel meer in methoden die gepresenteerd worden als ‘natuurlijk’ of anderszins onconventioneel. Deze mensen hebben een extreem wantrouwen in de medische wetenschap, de voedselindustrie, de farmaceutische industrie en de overheid…

En dan nu bijvoorbeeld Andreas Moritz! De man is “a medical intiutive”, oftewel Ayurvedisch arts… Hij verkondigt bijvoorbeeld in een boekje dat kanker geen ziekte is maar een overlevingsmechanisme. Niettemin is dit ‘overlevingsmechanisme’ te genezen met leverreiniging, MMS, zuiveringszouten, zonlicht, kruiden en voeding.
Mallemoeder zegt: Kielhalen die vent!

Advertenties

251 gedachtes over “Waarom Andreas Moritz een schoft is…euh…was…

 1. jeannette

  ik ken Andreas Moritz niet.. maar ieder mens weet dat de zogenaamde moderne wetenschap niet objective is, en dat mensen subjectieve wezens zijn die hun eigen wereld creêren, en dat er heel wat meer in dit universum is dan onze zeer beperkte zintuigen (en de ‘wetenschap’) kunnen waarnemen.. op mij maakt de visie van mallemoeder een tamelijk ‘eenzijdige’ indruk, very ‘narrow minded’ … daar heeft hij het recht toe, maar waarom andere mensen zo negatief beoordelen? big ego?

 2. mallemoeder

  @ Jeannette,
  Er bestaat niet zoiets als “zogenaamde moderne wetenschap”. Wetenschap is niet iets dat je naar voorkeur politiek-democratisch kan beoordelen. Bovendien bedrijf je wetenschap niet met “onze zeer beperkte zintuigen”. U geeft er blijk van dat u Mallemoeders “visie” niet snapt. Of, om het maar eens esoterisch uit te drukken: U begrijpt er geen “hol” van. En u bent niet de enige. Daarom kunnen oplichters als Andreas Moritz bestaan. U houdt een archaïs gedachtegoed in stand. U staat de vooruitgang in de weg. En dan: “…maar waarom andere mensen zo negatief beoordelen”. Mallemoeder heeft ontegenzeggelijk wat misantropische trekjes, maar “andere mensen negatief beoordelen” doet zij niet! Of die “andere mensen” moeten de oplichters zijn. En heeft Mallemoeder een “big ego”? Zou zomaar kunnen.
  P.s: Nog even over de door Mallemoeder bovengenoemde “esoterische hol”: Als u daar onverhoopt jeuk aan heeft, dan moet u vooral contact opnemen met Andreas Moritz. Wellicht heeft hij nog een intuïtief handgebaar…

 3. Johanna

  Hallo allemaal als jullie zonodig in de reguliere medicijnen geloven zouden jullie eens goed moeten nadenken over de hoeveelheid gif er in medicijnen wordt gepropt en dat veelal de HERSENEN worden aangetast door deze middelen en daarnaast ook nog eens kankerverwekkend zijn. Lees de bijsluiters. Daarbij hoe kan men in gods naam kanker genezen met het grootste gif in de wereld cytostatica gebruikt in de chemotherapie en kankerpatienten mogen niet in de zon terwijl het grootste anti-kanker middel in ons lichaam vitamine D nodig heeft en deze door zonlicht wordt aangemaakt door de huis die in aanraking komt met het zonlicht. Dit wordt door de grote farmaceuten nog eens bedekt met een middel dat juist de goede zonnestralen tegenhoudt (dmv zonnebrandsmeerseltjes) en de slechte doorlaat en versterkt waardoor de huidkanker juist toeneemt bij de bevolking. Praat mij niet van kwakzalverij deze man heeft mij geholpen te genezen door zijn boeken dus wees eerlijk en kijk naar het gif wat verspreid wordt door de grote farmaceuten in deze wereld en dat ook nog eens er over na hoe ons drinkwater vergiftig wordt door Fluoride toe te willen voegen en al die medicijnen die in de urine wordt uitgescheiden in ons drink/grond water terecht komt. Dit drinken we met zijn allen ook nog eens op waardoor er mensen onvruchtbaar worden door de grote hoeveelheden gif in ons drinkwater. Daarbij wordt er ook nog eens zonder het op de verpakking te schrijven aspartaam en MSG toe te voegen aan voedingsmiddelen. Google eens wat voor gif dit is en MSG zorgt er ook nog eens voor dat die zak chips leeg moet het werkt verslavend! Dus onderzoek eerst voordat je wat zegt en neem de farmaceut niet zo serieus want ik denk dat die heel wat levens op hun geweten hebben en dat alleen voor geld!!!
  Er zijn genoeg methoden om kanker te behandelen tot zelfs 98% genezingskans dat kan de reguliere geneeskunde zeker weten niet behalen!
  Ik wou dat ik wist wat ik nu weet voordat mijn zoon aan kanker stierf zelfs voordat de behandeling werdt ingezet. Ik zou het zeker niet goedkeuren dat mijn zoon chemo en bestraling had gekregen in die tijd. Maar men verzwijgt dit Google naar Zeitgeist en kijk waarom de farmaceuten de boel belazeren!!!!!

  Door een onderzoekende moeder die niet kon geloven dat zulke medicatie kon helpen werd toegepast op haar zoon om genezing te verkrijgen, terwijl hij met gif en bestralingen (veel erger als zonlicht wat we juist zo hard nodig hebben zonder zonnecreme, daar worden we vrolijk en helder van)werd behandelt. Ik heb gelijk het is onmogelijk te genezen met zo’n behandeling en als er genezing is dan is het nog maar de vraag of je nog wel gezond bent en of je nog wel gezonde kinderen kan voortbrengen! DENK NA stop met die onzin te slikken en onderzoek wat wel werkt. Ik heb geen migraine meer, ik kan weer zien zonder bril, ik heb geen pijn meer in mijn mond (veroorzaakt door vullingen in mijn tanden en kiezen) allemaal op natuurlijke geneesmethoden is dat gelukt met behulp van schoonmaken van de lever. Ik heb energie en een helder hoofd ik kan weer normaal nadenken en het verschil zien tussen goed en kwaad moet ik nog meer vertellen. Ik denk het niet. Stop met het slecht maken van de goede methoden.

 4. wilmamazone

  Jouw poster is nu op weg om wereldberoemd te worden Mallemoeder en dat doet mij zéér veel genoegen. 🙂

 5. mallemoeder

  Eerst @ Johanna,
  Hartelijk dank dat u deze persoonlijke anekdote met Mallemoeder deelt. Mallemoeder is om, dat zult u begrijpen. Bedenk echter wel: In Lourdes liggen meer krukken dan houten benen…

  En wat betreft die censuur-perikelen: Drs. John Conselulder, de geluidheler, heeft al een filmpje van Mallemoeder van Youtube laten meppen. Titatovenaar Moritz is blijkbaar geen haar beter. Daar heeft Mallemoeder geen slapeloze nachten van. Integendeel: Mallemoeders creativiteit wordt al maar meer geprikkeld!

 6. Ah. Nu valt het een beetje op z’n plek. Ik zou dat filmpje op m’n website hebben staan en Conselulder zou z’n advocaat of uitgever of whatever inschakelen.

  http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/aanklacht-tegen-wetenschappelijk-journalist-rozendaal/#comment-31439

  Consemulder begint dan over een auteursrechtenkwestie. Ik zou een filmpje van hem op mijn webszijde hebben staan. Ik kan me dat moeilijk voorstellen. Zijn muzikale strapatsen doet namelijk pijn aan mijn oren en ik kan me er niet toe brengen dit meer dan een minuut aan te horen, laat staan dat ik mijn bezoekers hiermee zou willen belasten.

  Misschien kan je de filmpjes (in het vervolg) beter ergens anders uploaden.
  http://en.support.wordpress.com/videos/

  Youtube is erg snel met het gummetje. Er staan hier een paar bij die niet zo snel zijn daarmee.

 7. mallemoeder

  @ Cryptocheilus,
  Ach, de Doctorandus-gebergte schakelt zijn whatever maar in! Voor 2009 was de man een mislukte tech-lounge-house-pingelende dj. Zijn ster is pas gaan oplichten (!) toen hij zijn gepingel voorzag van begeleidende New Age-bladibla (wat overigens net zoveel zegt over de schapen als over de herder…). De man is een gevaar voor de (geestelijke) volksgezondheid. Edoch, Mallemoeder heeft weer een paar mooie voorbeelden van malligheid van de eeuwige doctor-in-wording gevonden op internet. Mallemoeder belooft op z’n minst een paar glimlachjes…
  En bedankt voor de tip! Ik zal er even een frank en vooral vrij upload-stationnetje uitpikken.
  Maar wat betreft het “recent comment balkje”: ?

 8. @ MM:

  Maar wat betreft het “recent comment balkje”: ?

  De widget in je zijbalk waarin mensen kunnen zien wie er het laatst gereageerd heeft en waarop.

  Zie uit naar de komende filmpjes en bijbehorende glimlach of grimlach.

 9. wilmamazone

  Ik heb het filmpje van Mallemoeder over Consemulder op de Cryptocheilus-site geplaatst.Zou ie dat bedoelen omdat daar fragmenten van zijn eigen producties in verwerkt zijn?
  Het schiet me nu even niet te binnen bij welk item ook alweer.

 10. mallemoeder

  @ Stoute Wilmazone!
  Opdat de zeerweledelgeleerde en -gestrenge heren doctorandus Conselulder en Andreas Alles Kits Achter de Moritz daar even notie van nemen…
  En ohja Wilmazone: Mallemoeder is bezig met een nieuwe docu-drama over doctorandus Conselulder! Zonder Sound! En Mallemoeder weet, je hebt gevoel voor humor dus dat wordt genieten. Echt, Mallemoeder belooft het!

 11. mallemoeder

  Oh… het is Wilmamazone… Dat lees ik nu pas… Sorry… U gaat nu toch niet met Mallemodder gooien, mag ik hopen?

 12. haddock

  Wat is er eigenlijk tegen optimalisering van de leverfases?

  Ik weet het, het druist lijnrecht in tegen de medicatiepraktijken van het heersende,nee allesoverheersende gilde.
  Indien je de theorie van de leverfases begrijpt ,begrijp je wat je met medicatie kan aanrichten. En dat begrip moet ten aller tijde en met alle middelen worden onderdrukt. Want dat bewustzijn zou de industrie weleens miljarden kunnen kosten. Tja mallemoeder,u gelooft ook slechts in de onzin van uw eigen priesters.Dus veeg alle theorieen die niet stroken met uw dictaat en dat van de andere dicterenden en profiterenden met deze afschrikwekkende POLITIEKE visie maar op een hoop.
  Ik verwacht niet dat u serieus probeert te begrijpen wat leverfases inhouden.Want dat druist in tegen uw politieke belang.

 13. haddock

  Die vraag van de optimalisering der leverfases is er een die crypto en zijn harem ijverig mijden.En een vraag die Van Geer ijzig doet zwijgen.
  Beter gewoon doen of je neus bloedt en ijverig kwakzalvers jagen.De vraag is of je tenslotte niet jezelf bestrijdt,maar ook die vraag is een vervelende.

 14. haddock

  Dus de ”schoftenvraag”,of wie er hier een zou zijn is er eigenlijk een met een duidelijk antwoord.

  Maar je kan duidelijke antwoorden met veel baldadigheid en roepen best overschreeuwen.Daar is deze propagandasite een duidelijk voorbeeld van.

  Ik neem aan dat moeders me nu niet aan de bost gaat drukken.
  Hoeft ook niet,mijn navelsnoer is al een tijdje geleden doorgeknipt.Ik ben niet zo’n aanhankelijk type,aan en afhankelijkheid wordt door types als ” Mallemoeders” schaamteloos uitgebuit.Als je dat ineens merkt ben je een samenzweerder.

 15. haddockie

  Of beter gezegd” samenzweerdertheorieaanhanger”.
  Noodzakelijke stigmatisering om iedere inhoudelijke discussie buiten de deur te houden.

  WAT is er mis met optimaliseren der leverfases?

  Roept u maar moeders…….
  Wedden dat u blijft schreeuwen en het werkelijk interesante antwoord schuldig blijft?

 16. haddock

  En nadat u dit bovenstaande gelezen heeft gewoon ”doodzwijgt”? Verdringing is ook en vak.

  Krijg ik een antwoord? Welnee.

 17. haddock

  Kijk,die oneerlijkheid laat zien wie hier de ”schoft” is. Gaat Uzelf eens door het slijk halen in plaats van mensen systematisch alle mogelijkheden tot een normaal leven met een eigen mening te ontzeggen door uw ”baldadig”gedrag. En dat is nog zacht uitgedrukt. U gebruikt propaganda en een raar soort humor ”op kosten van” om uw politieke visie er met geweld op kosten van anderen door te drukken zonder dat daar nog en normale informatieuitwisseling aan te pas komt.Zullen we eens kijken of u ook om zihzelf kunt lachen net als cryptocheilus? Die kon al snel iet meer tegen zn verlies en moest ieder tegengeluid dempen. Kruip maar in uw schulp op welke manier ook(met de wrange ironie op kosten van anderen of gewoon niet reageren).DAT spelletje kennen we ook langzaam.

 18. mallemoeder

  Maar meneer Haddock!
  Mij dunkt, Mallemoeders antwoord en zienswijze is te lezen in dit hele “Maak dat je mallemoer maar wijs”-blog. Waarom zou Mallemoeder het wiel uitvinden? U geeft met uw gezwets zelf al het antwoord op wat kwakzalverij en pseudo-wetenschap behelst. De inhoud van Mallemoeders blog bevestigt aan de hand van diverse (geinige, doch bloedig serieus te nemen) artikeltjes uw quasi-mystieke blablabla. U zou eens even de moeite moeten nemen door dit blog te surfen. Dan zou u weten hoe Mallemoeder denkt over alterneutische, pseudo-wetenschappelijke, kwakzalvende, Montessori-school types zoals u. Mallemoeder zwijgt u niet dood. Integendeel! Elke lezer kan kennis nemen van uw genie (zie boven). Mallemoeder zwijgt u niet dood: U lijkt eerder suïcidaal… Bovendien: Als Mallemoeder u niet begrijpt, dan wil dat nog niet zeggen dat u gelijk heeft…

 19. haddock

  Mevrouw mallemoeders, u ontwijkt een antwoord. En ik voorspel vrij eenvoudig dat u dat tot in den treure blijft doen……….simpelweg omdat uw gedrag leesbaar en voorspelbaar is, het is steeds hetzelfde ontwijkgedrag met een snufje simpel cynisme.

  Kijkt u maar uit dat u zichzelf niet te kijk zet als kwakzalver eerste orde. Met sarcasme alleen wordt dat niets.

  Ik lach ook graag op kosten van anderen als deze menen op kosten van weer anderen te moeten lachen omdat ze het denken beter te weten,wacht maar af.

  Zo dus een antwoordje graag,wat is er ms met optimaliseren van de leverfases en ja waarvoor zijn die fases eigenlijk? Ik ben benieuwd welk een kennis uit uw vindingrjk brein sprudelt. Eindelijk een creatief iemand die wellicht zelf gaat nadenken waarover zij de hgehele tijd aan het blaten is.

 20. haddock

  Maar mevrouw mallemoeders, u ontwijkt een antwoord. En ik voorspel vrij eenvoudig dat u dat tot in den treure blijft doen……….simpelweg omdat uw gedrag leesbaar en voorspelbaar is, het is steeds hetzelfde ontwijkgedrag met een snufje simpel cynisme voor de lachers onder ons..

  Kijkt u maar uit dat u zichzelf niet te kijk zet als kwakzalver eerste orde. Met sarcasme alleen wordt dat waarschijnlijk niets.U moet ook zelf nog even blijk gven van kennis der zaken. Dus stel ik u aan de kaak.

  Ik lach ook graag op kosten van anderen als deze menen op kosten van weer anderen te moeten lachen omdat ze het denken beter te weten,wacht maar af.

  Zo dus een antwoordje graag,wat is er mis met optimaliseren der leverfases en ja, waarvoor dienen die fases eigenlijk? U kunt kort antwoorden ik ben snel tevreden eigenlijk.

  Ik ben benieuwd welk een kennis uit uw vindingrjk brein ”sprudelt”. Eindelijk een creatief iemand die wellicht zelf gaat nadenken waarover en waarom zij de gehele tijd aan het blaten is.

 21. mallemoeder

  @ Haddock
  Mallemoeder begrijpt uw vraag niet: “Wat is er mis met het optimaliseren der leverfases”… “Optimaliseren der leverfases” klinkt wel naar oude wijsheid en gewichtigheid. Maar eerlijk gezegd, kan Mallemoeder geen antwoord geven op die vraag. Ook het antwoord op de tweede vraag: “waarvoor dienen die fases eigenlijk” moet Mallemoeder schuldig blijven. Mallemoeder heeft geen flauw idee. Tita-tovenaar maakte het ooit tot zijn levenswerk om vanuit het niets aardbeien te creëren. En waarom, waarvoor en waartoe? Geen flauw idee… Komt het niet bij u op, dat Mallemoeder het misschien niet eens wil weten? Mallemoeder hoeft bijvoorbeeld ook niet te weten waarom zij geen aura’s kan zien of waarom zij niet met dode mensen kan fluisteren. Mallemoeder heeft wel antwoorden (zoals u uit dit hele blog kunt opmaken), maar Mallemoeder heeft inmiddels ook de leeftijd bereikt dat ze kan eisen serieus genomen te worden.

  Noot: u mag antwoorden – maar dan wel in enkelvoud alstublieft (zie boven) – en als u goed leest, dan kunt u bij voorbaat Mallemoeders antwoord lezen (Ja: lezen! Goed lezen!) in dit hele blog…

 22. haddock

  Natuurlijk begrijpt Mallemoeders er een mallemoer van.Dat wordt dus ook duidelijk,mallemoeder roept dat wat er van mallemoeder geacht wordt dat ze roept en daarin is ze goed opgeleid.

  Daarom ook geen antwoord,maar wel een oordeel over wie er ”schoft” is en wie niet. Mallemoeder houdt zich wijselijk buiten schootsveld maar mag wel oordelen..Dat is een soort ”hoererij” als u het mij vraagt, moeder,voor en door wie laat u zich misbruiken???…….Ik laat de opmerking staan, en zolang u geen weet heeft en zelfs geen enkel benul van leverfases kunt u niet en nooit oordelen over kwakzalverij.Gaat u schamen en lezen.

 23. mallemoeder

  @ Haddock,
  Yeh right, maar nooit meer zeggen dat u wordt doodgezwegen, he? En buiten schootsveld? Heeft u ook een blog? En ohja: Mallemoeder is geen hoer. Dat verdient Mallemoeder niet. U bent ook een schoft en Mallemoeder is lievv…

 24. haddock

  Kijk,u neemt in de inleideing,beste moeder het woordje ”leverreiniging” in de mond en doet dit af als kwakzalverij.Prima.
  U gaat mij dus nu uitleggen waarom kennis van de leverfases en het toepassen van die kennis voor de gezondheid kwakzalverij is.

  Mallemoeder als iemand mij vraagt de bijbel goed te lezen dan doe ik dat ook niet.U verlangt van mij mij hetzelfde,u gelooft slechts in een menselijke methode waarin zwaktes niet mogen worden toegegeven omwile van belangen…Dat is een eeuwenoud refreintje.

 25. haddock

  Vraag toch van Geer van het AMC eens hoe dat zit met met oogkleppen onderzoek doen naar kanker en de verdwenen reguliere(jawel) kennis van leverfases..Dan krijgt u ZEKER ook geen antwoord enkel beschamend zwijgen of ander uitwijkgedrag. Je kan feiten gewoon zo selecteren en vermijden tot het in het plaatje past. Of die feiten tenslotte volledig zijn interesseert niemand meer,als het maar lukratief is.. Wie van de vereniging van kwaks of skepp heeft de eervolle titel”mallemoeder” uitgezocht?

 26. haddock

  Ach Jenny,jij hier,leuk je te zien. Kijk het verschil tussen jou ,mallemoeder,cryptocheilus wilmazone ,nog en paar anderen en mij is,dat ik niet GELOOF dat jullivolgens een objectieve methode te werk gaan. Ik weet het. Dus,MOET ik mij bekeren tot jullie geloof??Blijkbaar wel,want het is julie er ALLES aan gelegen op een religieuze manier mij door de modder te halen.
  Ik doe dus niet mee aan jullie geloof enkel om een positie van een bepaalde groep te sterken.
  Kan je mij nu nog eens uitleggen wie er een kwakzalver is? Hoever wil je de mens nog uit z’n oorspronkelijke voor de mens normale leefgewoontes trekken voor het behoud van je eigen geloof en politieke visie? Ik haal die leverfases niet voor niets aan om de onzin die jullie verbreiden duidelijk te maken beste jenny.

 27. haddock

  Ik weet het moet zijn;”Ik weet dat het geloof is”

  Maar de onzin die verspreid wordt vanuit het reguliere geloof met een politiek sausje is eigenlijk schreinend. En we slikken jhet omdat niemand het lef bezit een alternatief te ontwikkelen.Het is meedoen of verzuipen.

 28. haddock

  Nou Mallemoeder?
  Het is zo stil. Bent u nog steeds aan het lezen? Wel goed lezen hoor ik deed er dertig jaar over,maar ik kan u gaarne wat op weg helpen. mocht u vragen hebben…….

 29. mallemoeder

  Ja, Mallemoeder houdt nog steeds een oogje in het zeil…
  Apropos: U heeft er dertig jaar over gedaan om te leren lezen? Mallemoeder heeft respect voor volhoudertjes. Wanneer begint u met leren schrijven? Als u het lezen volledig beheerst?
  Voor het overige: Mallemoeder heeft natuurlijk ook nog een huishouden te bestieren. Maar dit weekend gaat ze weer even bloggen, my captain, my captain!

 30. haddock

  Natuurlijk houdt u van een grapje buiten de discusie om. Ik ook hoor,maar ik zal U toch bij de les halen vooruitgezet dat u het tenminste sportiever opvat dan meneer Cryptocheilus. Ego hooghouden en steekhoudende kritiek verdragen, verdraagt elkaar blijkbaar niet.Ik heb er overigens wel om gelachen,het bewijst me, waar meneer ”Cheilus” en zijn gevolg bang van is:”Met de broek op de kuiten, voor de klas staan.” Die angsten kennen we toch allemaal…. Hoe zit dat bij U?

  Ik begrijp tot nu toe, dat u me liever niet begrijpt en dat vind ik zelfs dan toch wel weer begrijpelijk..Lezen leer je overigens inderdaad niet in 1 leven.. Laat staan schrijven.
  Maar het ontstaan van kanker is ZO voor de hand liggend dat je er als regulier inderdaad werkelijk jaren over moet doen daar blind voor te worden en te blijven om te zien dat deze ontsporingen van de gezondheid bij onszelf liggen.. DAT blijkt moeilijk begrijpbaar….Over dat specifieke menselijk gedrag zijn wel vele onderzoeken gedaan,dat dat ook kan gelden voor een gehele samenleving weten we vanuit de geschiedenis.

  Maar U behoort natuurlijk niet tot diegenen en uiteraard diegenen die ”regulier” toepassen ook niet..Onvoorstelbaar….. …U behoort gelukkig dus niet tot die ”zorgvolle” moeders die het kind met het badwater wegkiepen omdat ze dr beter van worden en omdat allen dat doen…..

 31. haddock

  Wat een verademing dus.
  We kunnen u volledig vertrouwen in uw goede bemoederende intentie. U staat altijd klaar om verdiend diegenen in hun hemd te zetten die een gevaar zijn voor de algemeenheid met al hun waanideeen en diegenen die niet kunnen nadenken , met als heilig wapen, de ”Wetenschap” die u zelf natuurlijk meent te moeten hoeden en waar uzelf en uw groep de regeltjes van gebruik van bepaalt..
  Gelukkig waakt u met uw scherp verstand over die ”anderen” die niet denken en u waakt erover dat uw kennis niet buiten de door u ”politiek” voorgeschreven paden wordt misbruikt. Anderen die op een dwaalspoor komen en vanaf dat spoor andere onwetende willoos meetrekken in de verdoemenis..Gelukkig schat u goed in dat anderen dit werkelijk echt nodig hebben omdat ze niet zo superieur denken als U.
  U bent wetenschapper of denkt daartoe te behoren anderen denken niet en,er bestaat geen leven naast de ultimatieve vorm van wetenschap..Wetenschap is de enige manier om het leven te bekijken en daar moeten anderen nu eenmaal in volgen.

  ”Zucht” dachten we en waren we allemaal zo superieur als U, dan zag de wereld er toch stukken beter uit niet? Dan hoefde u geen anderen in hun hempie voor de klas te zetten en kon u zich aan nuttigere zaken wijden…

 32. mallemoeder

  @ Haddock nr 2 (zeg maar: die ene ‘at 2:45 pm’),
  Tja, Mallemoeder kan niet ontkennen dat de wereld er inderdaad een stuk beter zou uitzien indien mensen dachten zoals zij. Maar u moet een en ander wel een beetje nuanceren, hoor. Mallemoeder vindt ‘het in hun hempie voor de klas zetten’ van kwakzalvers, oplichters, pseudo-wetenschappers, alterneuten en wat dies meer zij juist een nuttige zaak. Laat daar geen misverstand over bestaan! En Mallemoeder is bereid daar veel tijd in te steken.
  Kijk: Het sterke van ‘wetenschap’ is onder meer dat de uitoefening ervan niet op een multi-interpretabele wijze kan worden ingevuld, laat staan dat de uitkomsten uitgelegd kunnen worden naar goeddunken en/of persoonlijke voorkeuren. Wetenschap is geen geloof en helemaal geen politiek, democratisch systeem waarin de waarheid wordt bepaald door de meeste stemmen te laten gelden. Oplichters, kwakzalvers, pseudo-wetenschappers en alterneuten (s.s.t.t.) hebben daar allemaal lak aan. Deze lieden zoeken gewoon malloten aan wie zij hun waar en slappe gelul voor veel geld kunnen slijten.
  Laat onverlet dat u natuurlijk moet en mag geloven wat u wilt.
  P.s.: Is de schrijver (o.a. at 2:05 pm) toevallig een minder geletterde naamgenoot van u, of uw alter ego? Of duurt het gewoon een half uur voordat de medicijnen gaan werken?

 33. haddock

  Ach u gelooft in sprookjes.Leuk. Natuurlijk kunt u met wetenschap,net zoals u met blokken een toren bouwt, door het op verschillende manieren positioneren van de blokken, verschillende bouwwerken maken en die bouwwerken hangen af van de smaak van de architekt(en).. Zo is het met de wetenschap helaas ook gesteld.Een droog feitje produceren lijkt natuurijk niet moeilijk, maar verschillende feitjes naast elkaar niet politiek of anders gekleurd interpreteren krijgen wij, als onobjectieve wezens niet voor elkaar.Nemen we alleen als voorbeeld het klimaat en wat daar voor wetenschappelijke nonsens geproduceerd worden met het oog op belangen en de daarmee verbonden blindheid..

  U houdt zichzelf en een hele grote groep wetenschappers of aanhangers wel erg voor de gek als u dat geen geloof noemt wat u daar uitoefent of aanhangt..Geloof in de nonsens van anderen. Daar ligt dus ook de kwakzalverij van regulier in verborgen. Mijn pilletjes zijn weer uitgewerkt ik denk noch nuchterder….Helaas voor U.

  Goed,genoeg afgeleid dus,U gaat mij nog steeds uitleggen waarom kennis van de leverfases en het optimaliseren niet belangrijk zou zijn voor bijvoorbeeld kankerbestrijding.

 34. haddock

  En u vind het leuk anderen in het hemd te zetten? Ik vind het leuk dat met anderen te doen die dat weer doen.

  Ik ga u een tip geven.
  In verband met de leverfases kunt u een aantal ”kankergenen” in deze fases en enzymsysemen ontdekken, zowel in leverfase 1 als 2. Gaat u toch eens na waarom deze genen ”kankergenen” worden genoemd….Vervolgens wat er moet gebeuren om deze genen”te activeren” en wat u zou kunnen doen om deze genen niet te ”aktiveren”
  Ik denk u heeft daar nog nooit over nagedacht niet? ik hoop dat u arts bent ,dan begrijpt u wellichtals u de moeite zou nemen wat hier beweerd wordt.. Is het u overigens opgevallen dat er zich openlijk geen artsen in dit soort discussies melden?
  Op zich al een interessant gegeven. Ik heb Van Geer ervoor uitgedaagd,maar deze moet waarschijnlijk ”mooi zitten” van het AMC na de aanfluiting van zijn weblog”dr Lutser”.Of hij zal wel wat beters te doen hebben….jaja…

 35. mallemoeder

  Mallemoeder begint te vermoeden in welke fase uw lever zich bevindt: Want nu u ‘noch nuchterder’ denkt, kan Mallemoeder u egt niet meer volchen. Malemoeder chaat dus helemaal nix! Malemoeder cheeft sig liever noch chewonnen…

 36. haddock

  Mallemoeder heeft een staart tussen de benen. Ik dacht al dat u er niets vanaf wist, of dat u de discussie gewoon niet aandurft. Maar wel anderen voor schoft uitmaken?
  U kunt me gaarne beledigen en voor alcoholist uitmaken,wat anders komt er niet denk en vrees ik, en dat voorspelde ik al eerder…..Ik weet dat dat gebeurt vanuit uw verdedigende houding wat uw ego betreft. U kunt niet anders.
  Is niet erg,dat gebeurt in de gehele ”gezondheidszorg”.Ze is onaantastbaar. Op zich al erg ongezond maar ik weet genoeg endiegenen die zih werkelijk voor dit soort feiten intereseren kunnen alles probleemloos opzoeken……

 37. haddock

  Men heeft inderdaad een clown ingehuurd van de vereniging tegen de kwakzalverij,skepp,of hoe die breiclubjes ook allen mogen heten.

 38. haddock

  Wat jullie ontbreekt beste moeder,dat zijn de ballen in de broek om eens anders te denken dan in het eigen straatje (snelweg).

 39. mallemoeder

  Mallemoeder met ballen in de broek… Prachtige beeldspraak! Wat denkt u hiervan: WC-raampje!

 40. haddock

  Doe de groeten aan van Geer, Nienhuis ,meneer Cheilus,Betz en de andere leden van de belangenvereniging. Ik zie met genoegen dat er steeds meer mensen op hun eigen misvattingen zetten in plaats van op de misvattingen van anderen. het moge U een doorn in het oog zijn,en die is u van harte gegunt. Ik denk niet dat deze humor op den duur mensen overtuigt van uw ”goede” bedoelingen.U gooit hiermee werkelijk het kind met het badwater weg om een dictatuur door te drijven op een zogenaamd ”leuke” maar ongedifferentieerde wijze.
  Treurig is dat er door dit geloof wat er blijkbaar algemeen ingehamerd moet worden, indirect wel slachtoffes vallen.

 41. mallemoeder

  Ja. Mallemoeder neemt uw advies ter harte. Kom, Mallemoeder gaat nog eens even wat doen. Want de bedden schudden zich niet zelf op…

 42. haddock

  Met U is inderdaad net zo inhoudelijk te discussieren als met andere gelovige ”wetenschappers”.
  Leerzaam in dat opzicht dat ik vel leer over het religieuze gedrag van de ”wetenschappelijk” denker.

 43. haddock

  De vraag is,WAT de mens leert. U heeft geleerd dat wetenschap de ultimatieve manier is om de wereld te begrijpen en problemen op te lossen,uw leven lang..

  Daarin is een ander concept niet meer voor te stellen.
  U kunt zich ook niet voorstellen dat de problemen waar we zogenaamd ”oplossingen” voor zoeken met wetenschap,gewoon in ons eigen gedrag liggen en dus ook in het gedrag van de wetenschapper..Door dat te verdringen maakt u zich zelf schuldig aan het blokkeren van die oplossingen en houdt u verder vast aan uw geloof. Ziet u nu dat u eigenlijk de gewiekstere kwakzalver bent als die kwakzalvers die u veroordeelt? Eigenlijk vind ik dit ”gewiekstere” nog een veel ergere vorm van kwakzalverij en misleiding.

 44. haddock

  En, een ergere vorm van fundamentalisme,beinvloeding, religieus gedrag en subtiel machtsmisbruik..U bent bang voor de analyse van dit gedrag en daarmee verbonden het eigen hachie en dat van uw groep.Daarom schiet u met uw ironische kritiek op anderen om tenminste salop de lachers ook nog op uw hand te krijgen. humor is een effectief wapen om met groepsgedrag anderen met voor u ongewenst gedrag buiten spel te zetten..
  Uw gedrag is hetzelfde als dat van diegenen dat we al duizenden jaren kennen. Het is geinig dat we er iedere keer weer intuinen.

 45. haddock

  Het is simpel een overlevingsgedrag wat in eerste instantie bedoeld is voor uzelf. Niet omdat u begaan bent met anderen,dat blijkt wel in de omgangstoon waarmee u anderen veroordeelt.

 46. wilmamazone

  @Mallemoeder

  Haddock heeft een uitstekende kijk op z’n eigen gedrag; daarom draait ie al járen dezelfde plaat en steeds van voren af aan.
  Hij is DE roepende in de woestijn, ocherm toch!

 47. haddock

  Ach Wilma,kom je hier uithuilen? Je bent nog nooit op het misverstand ingegaan waar jij je leven op opgebouwd hebt omdat je dan je misvattingen moet inzien..
  Je kan enkel anderen die mening ontzeggen die jouw eigen overlevingsgedrag op kosten van anderen zouden kunnen ontmaskeren…..Dat gedrag is een algemeen verschijnsel bij mensen, wetenschappers doen daar ook wat moeilijk over,het maakt dat alles wat we wetenschappelijk ondernemen ook slechts op geloofsovertuigingen gefundeerd is… Mogelijk dat ook ik die menselijke trekjes vertoon,ik heb nooit anders beweerd. Maar dat betekent niet dat ik dat jarenlang verdring zoals jullie clubje en doe of mijn neus bloedt.Ik maak dat bespreekbaar,jullie niet vanuit verdringing en een ongeloofelijke angst je ”naam” en geloofwaardigheid te verliezen

 48. haddock

  En dat is dus al jarenlang hetzelfde deuntje bij jou.Het eeuwige riedeltje van de geloofwaardigheid die boven de waarheid staat. De waarheid dat je ook slechts een politieke overtuiging aanhangt die je het overleven van je eigen gedachtengoed zekert. Daarvoor is het geloof van anderen in dat gedachtengoed een wezenlijk bestanddeel. als anderen er niet meer in geloven zijn die meeste wetenschappelijke waarheden waar je alles aan ophangt namelijk niet meer geldig.

 49. haddock

  En ik begrijp best dat je op je pik getrapt bent omdat ik geen mallemoer geef om de zogenaamde erencodex die jullie als ongeschreven dwangmatig in de groep opgelegde wet in de medische wereld MOETEN gebruiken. ik weet dat dat irriteerd. Ongeremde kritiek verwerken daarin zijn de ”goden in het wit” en hun gevolg nog nooit goed in geweest.

 50. haddock

  Dus,uitsluiten en laten roepen. Prima Wilmaatje.Je bent niets meer dan gewoon een andere kwakzalver met een groot ego.

 51. haddock

  Het zijn mensen als jij die anderen inlijven in een systeem van afhankelijkheid en daardoor een ontwikkeling tegengaan waarin mensen zelf de verantwoording voor werkelijke gezondheid kunnen gaan overnemen.Nu geven ze die uit handen aan een groep profiteurs in schaapsvel.

  Kwakzalverij van de eerste orde bevorderd door het geloof van een meerderheid.

 52. haddock

  Ach moedertje toch..Mond vol tanden en geen ballen in de broek. Bij gebrek aan verweer,slappe humor.
  Er komt altijd een tijd dat de kinderen hun ouders een handje helpen of ze maar in de waan laten.
  Uw tijd is wellicht gekomen moeders…..Jennyjo wilma en meneer Ceilus hebben het lef niet de discussie aan te gaan….Bij u hetzelfde laken en pak. Ik kan me vergissen maar wellicht bent u ”good old” Van Geer.In ieder geval nauw betrokken bij crypto en de volgzame aan de voeten liggende harem. In dat geval mijn persoonlijke groetjes en natuurlijk aan de ijzervreter van een vader.Klust ie nog een beetje bij als arts in Zierikzee of zit ie inmiddels met zn pensioentje aan de Middelandse zee ?

 53. haddock

  Ach nee, Australie ,sorry. Een heer van jouw stand….Kijk uit voor giftige kwallen,mar je bent wat gewend niet?

 54. haddock

  @mallemoeder; Ik ben uw kind niet.Ik begrijp dat als u verwacht dat anderen net als u, de eigen vrije gedachten en ziel verkopen, u uw lichaam welicht ook nog ter beschikking gesteld heeft aan Jan en Alleman.

  Nu weet u waarschijnlijk niet meer zo precies welke spruitjes de uwe zijn,u heeft het overzicht niet alleen daar verloren. Dat verlies aan overzicht leidt tot religieus gedrag en dat is hier leuk te observeren… Uw natuurlijk ”oprecht” zorgcomplex gaat wat tever,dat probeer ik u nog steeds duidelijk te maken mar u bent wat stroef van begrip….. Dat u daar geen oren voor heeft heeft staat in verband met een Oostindische doofheid die de oplettende lezer langzaam bij U kan ontwaren.
  Ik had u iets gevraagd,en ik zal u daar ook af en toe attent op maken,hoewel religieuzen sowieso niet vatbaar zijn voor zaken die hun levensinhoud onderuit dreigen te halen.

  Ik behoor niet tot uw kroost moet ook niet om iedere prijs bemoederd worden en ik blijf gezond onafhankelijk,zeker van U.

 55. peggy

  Jammer, zoveel boosheid…

  Enne… Ik ken hem wel. En als jij hem zou kennen, als mens… en maar het minste beetje respect zou hebben voor een ander perspectief op ziekte en gezondheid, dan zou je je tong afbijten… Zoveel oordelen, zoveel sarcasme, zoveel synisme… Waar ben je bang voor? ALs zijn visie niets voor jou is, dan ga je eigen weg.

  Een ding kan ik je vertellen. Andreas heeft geen oordelen over anderen, stroomt over van liefde en doet alles wat hij kan om anderen te helpen. En dat is waar het om gaat in het leven volgens mij. Voor zover, laat ik me liever helpen door iemand die begrijpt dat de perfectie van onze natuur de medische wetenschap overtreft. Oh en voor wie het wil weten, de leverreiniging is aan te bevelen.

  Wens iedereen hier een gezonde voortzetting van een leerzaam leven…

  Liefs Peggy

 56. JennyJo

  Andreas Moritz is een gewoon een ordinaire kwakzalver. En aardig is-ie ook niet, in elk geval niet als er kritiek op hem geleverd wordt, dan laat hij zijn advocaten nare dreigbrieven schrijven en blogs van het internet verwijderen.

  Je mag alles zeggen tegen Andreas Moritz, zolang het maar uitingen zijn van kritiekloze bewondering zijn.

  http://anaximperator.wordpress.com/2010/02/24/where-are-the-laws-that-protect-people-like-us-against-people-like-andrea-moritz/

 57. mallemoeder

  Lieve, lieve Peggy,
  “Perfectie van onze natuur”… U bedoelt daarmee de ‘menselijke natuur’? Of bedoelt u Moeder Natuur? Zo ja: Pak de handschoen dan op! Ga de uitdaging aan! Het leven is geen Soap. Mother Nature is a bitch! And so is Andreas Moritz…
  Mallemoeder is zo ongelooflijk blij dat ze in een mensenwereld leeft.
  En oh ja: Mallemoeder stroomt ook over van liefde! Mallemoeder heeft zoveel liefde in heur hartje, dat de meeste buurvrouwen zeggen: Pas op! Daar heb je Mallemoeder! Houd de buurman binnen!

  P.s.: Wat doet Andreas eigenlijk als hij uw lever reinigt? Moet u dan “goed kauwuh”? En “De perfectie van onze natuur die de medische wetenschap overtreft”… Mallemoeder rolt op haar rug van de lach!

  Liefs Mallemoeder

 58. pero

  Mallotige Moeder zegt; “Bovendien bedrijf je wetenschap niet met “onze zeer beperkte zintuigen”.
  Mag ik je vragen waarmee het dan wel bedreven wordt?
  En gaarne een gefundeerd antwoord want ik doe zo mijn best om je serieus te nemen.

 59. mallemoeder

  @ Pero,
  Leest u nu eerst de allereerste reactie (helemaal bovenaan) eens goed door. Neem de tijd er voor. Laat het maar even bezinken… Vervolgens gaat u bij uzelve na van wie u nu werkelijk een gefundeerd antwoord wilt hebben op welke vraag. Ziet u het licht, dan staat het u vrij met Jeannette te corresponderen over de vraag of “je wetenschap bedrijft met onze zeer beperkte zintuigen”. Als uw keuze dan toch valt op mallotige Mallemoeder neem dan rustig de tijd om dit blog eens door te spitten. U zult antwoord vinden op verreweg de meeste vragen en kennismaken met de visie van Mallemoeder. Als u daarvan echter een beetje in de war raakt en u kunt er niets mee, dan hoeft mallotige Mallemoeder door u niet serieus genomen te worden. Tot slot kan het ook nog zo zijn dat u Mallemoeder voor het lapje houdt, omdat uzelf een heuse wetenschapper bent. In dat geval schrijft Mallemoeder u een leverreiniging voor, een leverreiniging op Ayurvedische wijze. Dat brengt verlichting…

 60. Haddock

  @ Haddock nr 2 (zeg maar: die ene ‘at 2:45 pm’),
  Tja, Mallemoeder kan niet ontkennen dat de wereld er inderdaad een stuk beter zou uitzien indien mensen dachten zoals zij. Maar u moet een en ander wel een beetje nuanceren, hoor. Mallemoeder vindt ‘het in hun hempie voor de klas zetten’ van kwakzalvers, oplichters, pseudo-wetenschappers, alterneuten en wat dies meer zij juist een nuttige zaak. Laat daar geen misverstand over bestaan! En Mallemoeder is bereid daar veel tijd in te steken.
  Kijk: Het sterke van ‘wetenschap’ is onder meer dat de uitoefening ervan niet op een multi-interpretabele wijze kan worden ingevuld, laat staan dat de uitkomsten uitgelegd kunnen worden naar goeddunken en/of persoonlijke voorkeuren. Wetenschap is geen geloof en helemaal geen politiek, democratisch systeem waarin de waarheid wordt bepaald door de meeste stemmen te laten gelden. Oplichters, kwakzalvers, pseudo-wetenschappers en alterneuten (s.s.t.t.) hebben daar allemaal lak aan. Deze lieden zoeken gewoon malloten aan wie zij hun waar en slappe gelul voor veel geld kunnen slijten.
  Laat onverlet dat u natuurlijk moet en mag geloven wat u wilt.
  P.s.: Is de schrijver (o.a. at 2:05 pm) toevallig een minder geletterde naamgenoot van u, of uw alter ego? Of duurt het gewoon een half uur voordat de medicijnen gaan werken?

  door mallemoeder maart 19,

  De sterkte van je geloof is dat er velen geloven dat wetenschap niet op een multi-interpretabele wijze is uit te leggen. Dat maakt het een nog gevaarlijker geloof en een nog gevaarlijker en verborgen bedrog gebaseerd op gelijkpoling van de grote mensenmassa..En ik vermoed dat u best intelligent genoeg bent om dat te begrijpen,daarom begrijp ik uw mateloze oneelijkheid, draaierij leugens en sarcastische misleiding niet.
  Mijn medicatie is uitgewerkt,dank U,hoe staat het met de uw medicatie? Is het enige wat werkt nog steeds de bijwerking?
  Die bijwerkingen worden bepaald door oa de leverfases,u weet wel,dat thema wat u tot in den verdommenis zal mijden om cognitief dissonant te blijven voor het overeind houden van uw eigen misvattingen die tevens de misvattingen zijn van diegene die bepalen wat wij maar moeten slikken en pikken.

 61. JennyJo

  Kijk voor dit soort uitspraken wordt ik nu al een tijdje uitgekotst door Van Geer en de gehele achterban..

  Don’t flatter yourself Haddock.

 62. Haddock

  tja…het is nu eenmaal zo,de relaties tussen de verschillende websites en Nederland en Belgie zijn duidelijk. Er bestaat een uitgebreid censuurnetwerk van diegenen die bepalen wat ”regulier” dan wel moet beinhouden en een rege uitwisseling betreffende bepaalde ”blacklists waar kritische personen op komen te staan.. Eigenlijk schokkend maar interessant dat men iedere kritiek in dit gelijkpolingsdenken weet te weren. Het zegt veel over de bedoelingen en het denken van een bepaalde groep mensen.

 63. Haddock

  Ondersteun dat maar jennyjo… Maar wat je daar precies ondersteunt daarvan schijn je weinig te weten of het niet te willen weten. Ook dat gedrag is onder andere bekend in al ons geschiedkundig gebeuren. Wordt daar maar woedend over,ik spreek het echter wel aan omdat ik me mijn mondwerk niet laat verbieden door bepaalde taboes.

 64. Het moet Mallemoeder toch van het hart en net als de Here Jezus probeert zij dat duidelijk te maken aan de hand van een parabel.

  Het begin van de laatste alinea van bovenstaand episteltje luidt:
  “En dan nu bijvoorbeeld Andreas Moritz! De man is “a medical intiutive”, oftewel Ayurvedisch arts…”

  Ergens in Utrecht (de stad) wordt momenteel bij een zorginstelling (ter hoogte van het centrum, Maliebaan…) gereorganiseerd, geherstructureerd, omgevormd, efficiënter ingericht enzovoort… Enfin, nu loopt daar een hoofd-manager (a.i. of zeg maar: een externe) rond, die een financieel manager zijn ontslag heeft aangezegd. De ondernemingsraad van deze zorginstelling vroeg naar het waarom van het abrupte einde van diens contract. Ra, ra, ra: wat zegt de hoofd-manager (a.i.): “Mijn onderbuikgevoel zegt dat dat noodzakelijk is”… Hebben we hem? Mijn ‘onderbuikgevoel’! De hoofd-manager (a.i.) is ‘a management intiutive’! Dat betekent dat er blijkbaar zorginstellingen zijn, die veel geld neertellen voor Ayurvedische managers, piskijkers, waarzeggers… Gelukkig is daar nog een weldenkende ondernemingsraad en een vakbond die graag cijfers willen zien. En zo hoort het ook!

  Nogmaals, neen, driewerf: Kielhalen dat soort types! Moritz voorop!

 65. Robina Weermeijer

  Wat een absoluut onzin verhaal.

  ik geef toe dat ik er zeker van ben dat er genoeg kwakzalvers bestaan, maar om gelijk alles wat niet “wetenschappelijk”is aangetoond zo te benoemen is ronduit achterlijk.

  Als je zo van de wetenschap houdt, voer dan een onderzoek uit. Doe zelf eens een paar kuren om er achter te komen of het onzin is.

  Alles wat geschreven is geloven, dat doe je dus duidelijk zelf. Hoe naief!
  Je gelooft zomaar alles wat “de wetenschapper”zegt.
  Kom met een paar goede wetenschappelijke artikellen waarom bepaalde dingen niet zouden werken, dan kom je veel geloofwaardiger over.

  Meneer de expert…

 66. mallemoeder

  Allereerst is mallemoeder “mevrouw de expert”. Maar dit terzijde… Mallemoeder is niet van plan het wiel opnieuw te presenteren. Bovendien houdt zij niet van “jij-bakken”: u bent de gelovige hier. Mallemoeder niet.

 67. Karin

  Ik zou hier bijna om in een deuk liggen, maar daarvoor is het veeeeeels te serieus hahhahahhahhaha.
  Mensen neem jezelf toch niet zo serieus. Iedereen predikt zijn of haar waarheid. En waarom zou je discusieeren over iets waar je het toch niet over eens kan worden? (kost zoveel enerigie en iets wat je lichaam erkent en herkent als negatief maakt het ziek…. 😀 )
  Je kan een ander niet veranderen. En iedereen die ziek is maakt zijn keus voor een bepaalde behandeling. Al klaar. Respect!
  Wie dood moet gaan, gaat toch wel. Ook hierin al klaar.

  En aangezien ik ervaring heb in beide, zowel behandeling van terminale ziektes in de reguliere zorg en in de alternatieve zorg. Zeg ik ALTERNATIEF. Geen regulier arts die aan mijn goddelijk lijf komt als mijn lichaam een waarschuwing geeft van hey let op je bent ziek!.

  Maar respect voor iedereen die anders denkt of heel eng gezegd Voelt.

  Ik wil niemand veranderen en wil absoluut geen discussie. Iedereen is perfect zoals die is.

  Dus mensen lach om het verschil, hou van elkaar precies zoals de ander is en nog meer hou van jezelf…. dan word je waarschijnlijk niet eens ziek!! :D.

 68. wilmamazone

  en nog meer hou van jezelf…. dan word je waarschijnlijk niet eens ziek!!

  @Karin
  Wat een geweldige opsteker voor met name kankerpatiënten! Als je nou maar wat meer van jezelf gehouden had…….

 69. JennyJo

  Wie dood moet gaan, gaat toch wel. Ook hierin al klaar.

  Is dit een voorstel om alle zieken maar te laten stikken en er geen energie in te steken? Ze gaan immers toch dood.

  Wat een naar mens ben jij zeg, niet te filmen.

 70. @ Robina,
  Eigenlijk is alles wat niet wetenschappelijk is aangetoond achterlijk. Eigenlijk wel, ja… Eigenlijk… Er is wel mee te leven, maar het blijft achterlijk. Eigenlijk…

  @ Karin,
  Wetenschap is niet hetzelfde als politiek… Er is geen alternatief voor wetenschap. Het is wetenschap of het is de Efteling…
  Zullen we overigens wedden dat je een keertje ziek wordt?
  Ohja, Mallemoeder houdt ook van iedereen. Liefde enzo…

 71. Max

  Als dit kwakzalverij genoemd wordt. Hoe moet je chemo en bestraling noemen?
  Genocide!
  Al meer dan 50 jaar onderzoek naar kanker gedaan met honderden miljarden dollars aan kosten plus nog eens honderden miljarden aan winsten voor deze vergif, en nog steeds geen 100% genezing. Dat gaat erbij mij niet in.

 72. @ Max,
  Al sinds de Verlichting – de periode na de Middeleeuwen – wordt er in de westerse moderne wereld (wetenschappelijk) onderzoek verricht, en niet alleen naar kanker. Dat het u niet snel genoeg gaat en dat u daar geen geld voor over hebt, doet bij Mallemoeder het vermoeden rijzen dat u een onnozele hals bent. Als u onverhoopt ooit iets vreselijks onder de leden krijgt als kanker, dan moet u vooral een wortel of een komkommer inbrengen. Mallemoeder denkt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat dat er bij u wel in gaat… Ergo: Mallemoeder blijft bij haar standpunt dat Andreas Moritz een schoft is.

 73. Max

  Beste Mallemoeder,

  Mensen uitschelden is U niet vreemd.

  Maar ik zal zeker geen gif in me laten stoppen wat als medicijn voorgeschreven staat.
  En misschien heeft Andreas Moritz het niet bij het juiste eind
  Er zijn allang betere methodes die werken maar nooit goed onderzocht zijn.
  En dan wordt er bij voorhand al gezegd dat het niet werkt.
  Kom dan met een eerlijk wetenschappelijk onderzoek voordat men zulke uitspraken doet.
  En zet het eerlijk naast elkaar zodat ieder voorzich kan uitmaken wat die wil nemen.

  Ik wens U het allerbeste toe, veel geluk en gezondheid.

  Mvg
  Max

 74. @ Max,
  Mallemoeder scheldt Andreas Moritz niet uit. Mallemoeder kwalificeert Andreas Moritz.

  Wortels en komkommers staan niet bekend als gif.

  Andreas Moritz is een oplichter.

  Er zijn betere methodes? Dus kanker is geen probleem meer? Of bedoelt u, dat deze methoden pas werken als ze onderzocht zijn, wellicht? Mallemoeder begrijpt u niet.

  Als er op voorhand gezegd wordt dat iets niet werkt, wordt er geen onderzoek verricht.

  Er bestaat niet zoiets als ‘eerlijk’ of ‘oneerlijk’ wetenschappelijk onderzoek. Net zo min als er een ‘beetje’ of ‘veel’ wetenschappelijk onderzoek bestaat. Of u bent een hals, of u bent net zo’n schoft als Andreas Moritz.

  Wat moeten we ‘eerlijk’ naast elkaar zetten: twee wortels, twee komkommers of de wortel en de komkommer?

  Van wat u Mallemoeder toewenst, wenst Mallemoeder u het dubbele toe…

  En oh ja:
  Andreas Moritz is en blijft een schoft.

 75. Max

  Beste Mallemoeder

  Voor iedereen is het nu wel duidelijk dat U Andreas Moritz een schoft blijft vinden.
  Heb ik ook geen probleem mee. Ik praat Andreas Moritz niet goed en ik heb zijn boek ook nooit gelezen. Ik wil alleen maar zeggen dat alles ook op een andere manier bekeken kunnen worden. Ook wetenschap. En het wil niet zeggen dat het andere niet werkt of klopt. En ik ben helemaal niet tegen moderne wetenschap of de moderne industrie. En wat is wetenschap? Je kunt alles wetenschap noemen. En je kunt met wetenschap alle kanten op. En met eerlijke wetenschap bedoel ik dat er door de onderzoeker geen eigen draai aan gegeven is. Want wie aan de knoppen zit kan die knoppen draaien naar iedere stand die hij wil.
  Maar er bestaat nog altijd de natuur waar we vervreemd van zijn geraakt. En dat wordt nog wel eens vergeten.
  In de natuur komt geen wetenschap aan te pas.
  Mens en dier leven al duizenden jaren zonder problemen van de natuur ook wortel en komkommer horen daar bij. En dieren in de natuur worden nauwelijks ziek behalve dan als de mens zich ermee gaat bemoeien. Een dier in de natuur weet wat die wel en niet moet nemen om gezond te worden of te blijven. De natuur hoeft zich niet meer te bewijzen.
  Wij mensen denken het beter te weten en moeten voor alles een oplossing bedenken wat onze gezondheid betreft terwijl die al lang voorhanden zijn uit de natuur.
  En dan bedoel ik ter voorkoming van verschillende ziektes. Maar omdat onze levensstijl nu zo anders is dan vroeger krijgen we niet meer de juiste voeding binnen en daardoor te weinig vitamines en mineralen enz. In alles moet weer een toevoeging gestopt worden. Chemisch of syntetisch.
  En de beste methode om niet ziek te worden is nog altijd preventie. Geen één dokter zal tegen U zeggen neem iedere dag een hele fles cola met een vette patat en als toetje nog een grote zak chips en een paar flessen bier na. En groeten en fruit hoeft U niet te nemen want dat is helemaal niet nodig.
  En ik weet zeker dat U weet dat er ook andere medicijnen en behandelingen bestaan maar dat die niet ingezet zullen worden. Want dan worden we weer te gezond. En dan verdienen andere mensen niet genoeg geld meer.

 76. Max

  En nog iets.

  Uit onderzoeken en enquêtes onder Amerikaanse oncologen komt naar voren dat drie van de vier artsen (75%) elke vorm van chemotherapie zou weigeren vanwege de ondoeltreffendheid en de vernietigende effecten die deze behandeling heeft op het menselijke organisme. Dit zeggen de artsen en onderzoekers erover:

  “Het grootste deel van de kankerpatiënten in dit land overlijdt ten gevolge van chemotherapie, die tumoren in de borst, in het colon of in de longen niet wegneemt. Dit aspect is al ruim een decennium lang bekend en toch gebruiken artsen chemotherapie nog steeds ter bestrijding van deze tumoren.” (Allen Levin, MD, UCSF, “The Healing of Cancer”, Marcus Books, 1990).

  “Als ik kanker zou krijgen, zou ik nooit gebruik maken van een bepaalde standaardbehandeling van die ziekte. Kankerpatiënten die uit de buurt van die centra blijven, hebben enige kans om het te redden.” (Prof. George Mathe, “Scientific Medicine Stymied”, Medicines Nouvelles – Parijs, 1989).

  “Dr. Hardin Jones, docent aan de universiteit van Californië is, na vele decennia lang de statistieken met betrekking tot het overleven van kanker te hebben geanalyseerd, tot de volgende conclusie gekomen: […] wanneer de patiënten niet worden behandeld, wordt hun toestand niet slechter, of wordt deze zelfs beter.” De verontrustende conclusies van Dr. Jones zijn nooit weerlegd.” (Walter Last, “The Ecologist” vol 28, nr. 2, maart/april 1998).

  Over dezelfde oncoloog schrijft Milly Schar-Manzoli: “In 1975 ging Hardin Jones naar het congres voor kankeronderzoek van de universiteit van Barkeley met schokkende stukken: een verslag van de resultaten van een door hem uitgevoerd onderzoek naar kanker dat 23 jaar had geduurd en dat in dat jaar was afgesloten. De resultaten …: de kankerpatiënten die hadden geweigerd de officiële behandeling te ondergaan, leefden gemiddeld nog twaalf en een half jaar, terwijl degenen die zich hadden onderworpen aan chirurgische ingrepen, chemotherapie en bestraling gemiddeld binnen slechts drie jaar waren overleden.” Kothari M. L. e Metha L. A. , Ist Krebs eine Krankheit?, Rowohlt 1979.

  “Onze meest doeltreffende regimes zitten vol risico’s, bijwerkingen en praktische problemen. Nadat alle patiënten die wij hebben behandeld het gelag daarvoor hebben betaald, wordt slechts een zeer klein percentage van hen hiervoor beloond met een kortstondige periode van tumorregressie, die meestal gedeeltelijk is.”
  (Edward G. Griffin, “World Without Cancer”, American Media Publications, 1996).

  “Veel oncologen bevelen voor praktisch elk type tumor chemotherapie aan, met een vertrouwen dat niet wordt ontmoedigd door de vrijwel constante mislukkingen.” (Albert Braverman, MD, “Medical Oncology in the 90s”, Lancet 1991, vol 337, p. 901).

  “Er is geen enkel bewijs dat chemotherapie in de overgrote meerderheid van de gevallen de levensverwachtingen verlengt. Dit is de grote leugen over deze behandeling, oftewel dat er een correlatie bestaat tussen het kleiner worden van de tumor en de verlenging van het leven van de patiënt.” (Philip Day, “Cancer: Why We’re Still Dying To Know The Truth”, Credence Publications, 2000).

  Abel ontdekte dat het totale, wereldwijde aantal positieve resultaten als gevolg van chemotherapie schokkend was, omdat er eenvoudigweg nergens wetenschappelijke bewijzen beschikbaar waren voor het feit dat chemotherapie erin slaagt om “het leven van patiënten met de meest voorkomende typen organische kanker op noemenswaardige wijze te verlengen”. Abel benadrukte dat chemotherapie er zelden in slaagt om de levenskwaliteit te verbeteren en beschrijft haar als een wetenschappelijke kommer en kwel en stelt dat ten minste 80% van de chemotherapie die in de wereld wordt toegepast geen enkel nut heeft. Maar ook al bestaat er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat chemotherapie werkt, noch de artsen, noch de patiënten zijn bereid om ervan af te zien. (Lancet, 10 augustus 1991).
  Geen van de belangrijke media heeft dit uitgebreide onderzoek ooit geciteerd: het is volledig in de doofpot gestopt.” (Tim O’Shea “Chemioterapy – An unproven procedure”).

  “Volgens de artsenverenigingen zijn de bekende en gevaarlijke bijwerkingen van de geneesmiddelen de op drie na belangrijkste doodsoorzaak, na hartinfarct, kanker en beroerte.”
  (Journal of the American Medical Association, 15 april 1998).

 77. wilmamazone

  Max zegt:

  En nog iets.

  Uit onderzoeken en enquêtes onder Amerikaanse oncologen komt naar voren dat drie van de vier artsen (75%) elke vorm van chemotherapie zou weigeren vanwege de ondoeltreffendheid en de vernietigende effecten die deze behandeling heeft op het menselijke organisme. Dit zeggen de artsen en onderzoekers erover:

  Die Max toch, de klok horen luiden en de klepel nog ver zoek:

  http://cryptocheilus.wordpress.com/?s=75%25

  Weigeren artsen zelf chemotherapie?

  Op vrijwel elke website over alternatieve behandelingen voor kanker kom je de verontrustende mededeling tegen dat “uit onderzoek blijkt” dat………..

  En ow ja:
  Andreas Moritz is en blijft een schoft.

 78. Max

  Beste wilmamazone

  Als dat ”echt” zo is wat jij laat zien, en ik ben inmiddels zo ver dat ik niet alles meer aan neem wat ik lees, dan zal ik zo eerlijk zijn om mijn mening terug te nemen over bovenstaand stuk.

  Een feit wat nog wel wil delen.
  13 jaar geleden is bij mijn vader prostaat kanker geconstateerd met uitzaaiing in zijn lymfeklieren.
  Hij heeft ook suikerziekte en een hoge cholesterol en neemt daar ook nog medicijnen voor.
  2 jaar later bij een broer van mijn moeder ook. Precies hetzelfde ook prostaat maar geen uitzaaiing.
  Dus prognose van mijn vader was slechter.
  Mijn vader heeft het er niet bij laten zitten is aan de slag gegaan met alternatieve behandelingen en anders gaan eten.
  Mijn oom geloofde daar niet in en heeft een paar bestralingen gedaan waar die ook nog ziek van is geweest.
  Alles was weer goed volgens de dokter. Dat ging 4 jaar goed tot het weer terug is gekomen met uitzaaing naar de blaas.
  Toen hebben ze besloten om de blaas en prostaat ermaar uit te halen en moest hij met een urostoma door het leven. Deze opratie heeft hem ook flink toegetakeld. Na nog eens 4 jaar ging het echt niet meer goed met hem. Hij had graag nog een chemo gehad maat dat vond de arts geen goed idee omdat hij inmiddels erg zwak was geworden. Het heeft nog geen 3 maanden geduurd voor dat hij stierf.
  Als ik zo zie wat die man heeft moeten lijden dan heeft mijn vader geen verkeerde keuze gemaakt.
  Nu anno 2011 is mijn vader er nog steeds en mijn oom is 2 geleden overleden.
  En we zijn blij dat mijn vader deze keuze heeft durven maken. Nu is hij blij dat hij geen chemo en bestraling heeft ondergaan. Hij voelt zich nog steeds goed. Is wel af en toe moe. Maar meer dan dat niet. Vorige week is nog 75 jaar geworden.

  Zo ook een neef van mijn vader die leukemie had. Ook chemo en bloedtransfusies gedaan. Ook hij is er niet meer. Binnen vijf jaar na constatering.
  En zo zie ik in mijn familie en kennissen de één na de ander kanker krijgen en toch chemo en/of bestraling nemen en er even van opknappen maar daarna weer terug vallen of al gestorven zijn.

  Nu weet ik dat mijn vader maar één voorbeeld is die de alternatieve keuze heeft gemaakt en niet direct kan vergelijken met de andere gevallen, maar toch.
  Na wat ik heb gezien zal ik alternatieve behandelingen niet meteen afslaan.
  En ik weet inmiddels wel wat kanker is en aan kan richten.

 79. @ Max,
  Dus je bedoelt te zeggen: iedereen die alternatief geneuzel omarmt wordt genezen en de rest die dood gaat, gaat eigen schuld dikke bult dood?
  Mallemoeder had een ome Jelle. Ome Jelle rookte 1 sigaar per dag, dronk 1 glas jonge jenever per dag en at elke dag bruine bonen met spek (en soms roerom…). Ome Jelle is 86 jaar geworden…
  Oh ja: Andreas Moritz is en blijft een schoft.

 80. @ Max,
  Bovendien: Geheel in de gristelijke traditie heeft Mallemoeder ook een zootje famalieleden: Neefjes, nichtjes, ooms en tantes en oudooms en oudtantes en achternichten en -neven. En een niet onaanzienlijk deel leeft nog, lijdt of is inmiddels dood… Mallemoeder denkt dat als zij Andreas Moritz omhelst, van al die neefjes, nichtjes, ooms en tantes en oudooms en oudtantes en achternichten en -neven een niet onaanzienlijk deel nog zou leven, lijden of inmiddels dood zou zijn…
  Ergo: Andreas Moritz is gewoon een schoft!
  En u bent een sukkel.

 81. thes

  Beste allemaal,

  Ik heb de moeite en tijd genomen om de meeste ingezonden stukjes te lezen en naar mijn mening te beoordelen. Hierbij maak ik op dat er soms respectloos geschreven wordt over ervaringen en/of meningen van een ander.
  Sommige schrijvers houden ervan om te schoveren, kwetsen en modder te gooien in plaats van naar elkaar te luisteren. Het is namelijk mogelijk om van mening te verschillen maar toch respect te hebben voor elkaar. Dat kan je laten blijken op de manier hoe je schrijft.
  Het is toch mooi dat eenieder zijn eigen keuze mag maken hoe met zijn / haar lichaam om te gaan.

  Zelf geloof ik dat alternatieve geneeswijze een bijdrage kan leveren aan het gezond maken / houden van het menselijk lichaam. Maar het gebeurt regelmatig dat het lichaam zo ziek is dat alternatieve geneeswijzen niet helpen en er daadkrachtig moet worden opgetreden door de reguliere wetenschap want anders gaan we dood.
  Het gaat er in het leven om hierin een goede belans te vinden en je gezond verstand gebruiken. maak daarnade keuze die voor jouw goed is.
  En met dit gezonde verstand moet het mogelijk zijn om met respect naar elkaar te luisteren en ervaringen uit te wisselen zonder elkaar te kwetsen. Want dat is zo simpel goedkoop.

 82. JennyJo

  thes,

  Andreas Moritz is wel een klasse apart in de alternatieve wereld hoor. Hij beweert namelijk met grote stelligheid dat kanker tussen je oren zit en probeert de mensen erg bang te maken voor reguliere kankerbehandelingen. Hij beweert namelijk dat je daar nog veel zieker van wordt en er in geen geval mee kunt genezen van kanker. Dat maak meneer Moritz erg gevaarlijk voor kankerpatiënten. Dankzij hem zijn er ongetwijfeld al mensen onnodig gestorven, omdat hij hen met succes van de reguliere geneeskunde heeft weten af te houden. Ik heb daar geen enkel respect voor en vindt meneer Moritz inderdaad een schoft.

 83. Krishna.

  Wat waar is heeft geen uitleg nodig, alleen dat wat niet waar is vergt uitleg!

  Ik heb afgelopen weekend (22-10-2011) mijn 21-ste zuivering genoten!

  Ik voel me optimaal (diagnose MS), ik gebruik door de leer van Andreas Moritz geen medicijnen, werk full-time, en geniet!

  Zorg dat je ‘weet’ waar over je praat, dan is het voor de ander makkelijker om begrijpend te kunnen luisteren.

  http://www.tijdlozegeheimen.nl is mijn adres voor opmerkingen of leer momenten!

  Mvg, Krishna.

 84. U heeft uw 21-ste zuivering genoten.. Toe maar…
  U refereert overigens aan http://www.tijdlozegeheimen.nl: Als Mallemoeder daar nu op klikt, gaat Mallemoeder dan leren welke geheimen tijdloos zijn? Tijdloze geheimen? Geheimen? U kent geheimen? Hebt u kennisgenomen van geheimen? Tijdloze geheimen? Of zijn het niet meer dan oeverloze kletspraatjes? Moet Mallemoeder uiteindelijk gaan betalen om te kunnen kennisnemen van uw ‘geheimen’, uw kletskoek?
  En dan nog even dit: U zegt “Zorg dat je ‘weet’ waar over je praat, dan is het voor de ander makkelijker om begrijpend te kunnen luisteren.” Mak is toch iets anders dan gemak… U denkt er te gemakkelijk over…

 85. Krishna.

  Ik ben blij met U reactie!

  Ik heb de moeite genomen de reactie te analyseren? Veel boosheid, jammer!

  Mijn conclusie: Inzicht komt niet louter morgen, inzicht komt ‘nooit’ morgen, inzicht is er, of inzicht komt nooit!

  Ik ga mijn pranna-yamma beoefenen, de dag begint te komen. Zegt U waarschijnlijk niets! Geeft niets!

  Tip : Wees lief of verstandig, beide is winnend, maar om één van beide proberen te integreren is in U geval, al ruim voldoende!

  (p.s. op www. tijdlozegeheimen.nl word ook U gratis geadviseerd)

  Mvg, Krishna.

 86. Krishna,

  Haha…tja, voor U zullen ze wellicht altijd tijdloos blijven! Dat is waar!

  Maak U daar over dus maar geen zorgen!

  Maar een pietsje tegen gas geven op U zwakzinnige ‘zijn’ is toch wel aangenaam hoor, ik wil ook weleens genieten……haahaa….Want je moet weten, alleen maar water en pranna yamma is echt te saai, toch……Whaa..haha…….

  Krishna xxx.

 87. Het is weer weekend! Laat Mallemoeder raden: u gaat aanstonds (29-10-2011) uw 22-ste zuivering genieten…
  Het valt Mallemoeder op dat u in het begin van de week ietsje serieuzer bent dan naarmate de week vordert. Aan het eind van de week wordt u namelijk wat lacherig om uzelf. Zou het niet zo kunnen zijn dat uw psychiater zegt dat hij dr. A. Moritz heet (in plaats van bijvoorbeeld Arie Maurits) en dat hij de medicatie die hij u voorschrijft ‘een zuivering’ noemt?
  U doet Mallemoeder denken aan haar poes, Moshe. Moshe gebruikt de poezenpil en die krijgt zij steevast op maandag. Op zondag begint Moshe alweer wat ‘lacherig’ te worden, als u begrijpt wat Mallemoeder bedoelt. Zou u zo vriendelijk willen zijn uw 22-ste zuivering eens achterwege te laten en Mallemoeder maandag aanstaande een reactie te geven op dit bericht?
  xxx Mallemoeder.

 88. Krishna,

  Gezien het yoyo effect, wat door U kunde is opgemerkt, van mijn panacee ben ik best wel vaker in een vrolijke stemming.Maar, het zou gezien mijn waarneming, en raadpleging van het glazen orakel ook wel eens kunnen komen door de energie die U aan mij besteed? Ik vondt het daarom fijn toeven bij U, ik heb enorm veel geleerd, maar glij nu toch weer terug naar mijn Tijdloze geheimen werkplaats.

  Succes met schreeuwen, en natuurljk bedankt voor alle lieve en opbeurende remedies aangaande U dieren-praktijk.

  Ik zeg maar zo : een dag niet boosaardig zijn is zelfs voor U kat heilzaam!

  Ciao bombieno, of is de titel malle(h)moeder geen grap?…….hahaha Whaa….haha………

  Tot spoedig, tot in de werkpaats ☼.

  Krishna x.

 89. op deze nonsens site zal ik mijn zuivere naam niet zetten!

  Andreas Moritz is de enige die tot nu toe verder kijkt dan welke geneeskundige dan ook, hij is de revolutionair op dat gebied en de reguliere geneeskunde is angstig daardoor, zijn theorie verklaart hij tot de diepste punten, alles klopt. Zijn leverzuivering is de enige manier (door hem zelf zijn vele zuiveringen geprobeerd en dit is de beste)
  Beste lezer, wil je je lichaam begrijpen en de kwaliteit van je leven verbeteren raad ik je dit soort sites onmiddellijk te verlaten en het boek van Andreas Moritz te bestellen. ISBN9789079872220

 90. @ इस साइट पर बकवास मैं अपना नाम साफ़ कर देंगे!
  Weet u: vergeleken bij Andreas Moritz is de paus nog progresssief. Hoe kunt u nu iemand die bazelt over gezondheid en zich daarbij beroept op (een ca 3000 jaar oud) stenentijdperkgeneuzel revolutionair noemen?! En als u beaamt dat ‘zijn theorie klopt tot de diepste punten’ dan is de ‘reguliere geneeskunde’ niet angstig, maar verdrietig. Mallemoeder zal maar niets zeggen over de ‘leverzuiveringen’… En wat betreft uw opmerking over ‘wil je je lichaam begrijpen’ wil Mallemoeder dit even kwijt: neem een LOI-cursusje biologie. Om mee te beginnen. En wat betreft ISBN9789079872220: Doneer uw 19,95 eurie aan Mallemoeder en zij zorgt er voor dat het hier terechtkomt…

 91. toetie

  mallemoeder vind zeker het huidige geldsysteem ook perfect, mocht er iemand met andere ideeën
  komen is het waarschijnlijk een mafkees.

 92. Nou, Mallemoeder doet dan zelf maar een poging.
  Wat u bedoelt met ‘geldsysteem’ weet Mallemoeder niet zeker. Maar geld is gewoon een ruilmiddel. En je kunt geld ruilen tegen diensten en/of goederen. Bijvoorbeeld: Geld kun je ruilen voor energie. En je kunt geld ook ruilen voor ener-chi. Nu is het sterk afhankelijk van de keuze van de ruiler wie de mafkees is, en of hij/zij een mafkees is. Moritz is en blijft in ieder geval een schoft…

 93. Trees

  Heeft iemand van jullie ooit wel eens zo’n leverzuivering gedaan?
  Waar heb je het dan over en waar zijn jullie zo bang voor?
  In hetzelfde rijtje van afzetten tegen alles wat anders is valt ook de patenten op inheemse planten waar de medicijnenmafia nu mee bezig is.
  Wisten jullie dat er 4 x zoveel medische lobbyisten zijn dan dat er huisartsen zijn in de USA?
  Daar ga je je wel dingen bij afvragen en geeft een verklaring voor de hoge gezondheidskosten die daar o.a. mee gepaard gaan.
  Zelf ga ik uitsluitend nog af op wat mijn lichaam zegt of dat nu medicijnen, kruiden of voedsel betreft. Mijn lichaam heeft genoeg geleden en niemand voelt wat ik voel.

 94. @ Trees,
  U weet vast en zeker wel wie het volgende heeft gezegd:
  “If you have happy thoughts, then you make happy molecules. On the other hand, if you have sad thoughts, and angry thoughts, and hostile thoughts, then you make those molecules which may depress the immune system and make you more susceptible to disease.”
  Mallemoeder is zo geestig, dat zij welhaast barst van de vrolijke, gelukkige moleculen! U niet. U heeft wantrouwige, droevige en ietwat verwarde moleculen.

 95. JennyJo

  Heeft iemand van jullie ooit wel eens zo’n leverzuivering gedaan?

  Ik niet, ik zou niet weten waarom, ik maak liever een fijne fietstocht in de frisse buitenlucht of ga een uurtje in de tuin zitten met een mooi boek. Al dat obsessieve getut met je lichaam is nergens goed voor vind ik.

  Mijn lichaam heeft ook veel geleden en lijdt bij tijd en wijle nog veel en dat geldt voor vele, vele lichamen. En inderdaad, niemand voelt wat ik voel. Maar ja, dat lijkt me nogal wiedes, dat kun je anderen toch moeilijk verwijten. Ik voel ook niet wat anderen voelen, dat is zo logisch als een open deur.

  Misschien is het goed om je wat minder dingen af te vragen, over wat je allemaal voelt bijvoorbeeld en wat meer te genieten van wat er op je pad komt. Als je je ogen goed openhoudt zul je zien dat dat nog best veel is. Hoef je je ook niet meer zo te tobben over leverzuiveringen, want dat is nergens goed voor – het tobben niet en de leverzuiveringen ook niet.

  Bah, vies, leverzuiveringen, brrrr…!

 96. Anneruth

  Jasses zeg, wat een ordinair gemoddergegooi door met name, Mallemoeder. Vanwaar??

  Vanwege darm- en maagklachten ben ik naar een homeopate geweest en mag ik van haar een boek lenen van Andreas Moritz. Mijn doel is mijn organen te zuiveren en door gezond eten mijn klachten te laten verminderen. Ik ben absoluut niet van plan de reguliere wetenschap de deur uit te vegen maar ik ben er wel van overtuigd dat al onze moderne supermarktproducten die vol E-stoffen en andere chemische toevoegingen zitten mijn lijf eerder ziek dan beter maken.

  Mijn huisdieren geef ik het meest uitgebalanceerde voer wat ik maar kan bedenken, waarom zou ik dan niet zo goed voor mezelf zorgen?

  Of Andreas een kwakzalver is of niet, geen idee. Ik geloof erin dat je je lijf gezond moet houden en hij legt goed uit waarom en hoe. Daarnaast is het met alles zo, laat de kerk in het midden laten en gebruik je eigen gezonde verstand.

 97. Beste Anneruth,
  U ‘mag’ van een ‘homeopate’ een boek lenen van ‘Andreas Moritz’ met als doel uw ‘organen te zuiveren’… Een homeopate die u een boek leent van Andreas Moritz over organenzuivering… Organenzuivering… Het zuiveren der organen… Er zou een belletje bij u moeten gaan rinkelen! Eilaas!
  En dan ‘reguliere wetenschap’… Reguliere wetenschap? Wat is dat?
  En beste Anneruth: Alles is chemie, maar dan ook werkelijk alles! En dan even over uw huisdieren: Weet u zeker dat er geen chemische stoffen in hun ‘uitgebalanceerde voer’ zit? Of reinigt u de ‘organen der huisdieren’ daarenboven eveneens? Voor de zekerheid?
  En ohja: iedereen gebruikt zijn ‘eigen gezonde’ verstand. Het ene is alleen wat gezonder dan het andere: dat heeft te maken met het ‘reinigen des verstands’…

  En ohja: Neem van Mallemoeder aan dat Andreas een kwakzalver is…

  Jasses zeg, wat kunt u modderlullen. Waartoe?

 98. @Anneruth

  Goed voor jezelf zorgen doe je niet door naar homeopaten en -in dit geval- naar Andreas Moritz te luisteren. Moritz verkoopt onzin en zijn richtlijnen volgen kan bovendien levensgevaarlijk zijn.
  Doe jezelf, en jouw lijf, een grote lol en begin niet aan die flauwekul.

 99. Oh Anneruth,
  Deze bij alle new agers bekende imbeciel had een kuurtje tegen alle ziekten: kanker, aambeien, keelpijn, jeuk aan de plasser en aids incluis… Haar panacee werkte bij iedereen. Echter, behalve bij haarzelve. Weet u waaraan zij is gesneefd? Kanker! Ach, wat een lief omaatje! God hebbe haar ziel! En uw geld… Hulda is wijlen. Leve Andreas Moritz! Ze is 73 jaar geworden! Hulde Hulda!

  Quote Hulda: Hulda Clark heeft ook een recept voor leverreiniging geschreven. Van essentieel belang is dat als je één reiniging hebt gedaan, je moet doorgaan totdat alle stenen verdwenen zijn. Dit kan 6 tot 8 keer of soms meer zijn. Het woord ‘Ongelofelijk’ in de titel van het boek, kan ik persoonlijk onderstrepen. Ik ben zelf begonnen met het proces van reinigen en gezond worden. Tot mijn grote verbazing kwamen er bij de 3e leverreiniging galstenen van 1,5 cm vrij. Dit ging een aantal reinigingen zo door, het is werkelijk verbazingwekkend wat voor verontreiniging er uit mijn lever kwam. Het idee dat mijn lijf daarvan verlost is, werkt enorm bevrijdend!” Yep, de dood is erg bevrijdend… Brrrrr…

 100. Susan

  ik weet ook niet wie jij bent, diegene die deze site geschreven heeft, maar ik weet een ding: ik denk dat je gek bent!

 101. @ Susan,
  Mallemuttie ist keine Irre! Mallemuttie versucht Menschen, die ‘glauben’ das sie krank sind, wieder ‘glauben’ zu lassen das sie wieder gesund sind! Das ist alles!
  Trotzdem soll Mallemutti eine Gehirn-reinigung (alla Andreas Moritz) untergehen gehen sollen lassen. Mit, nach, bei, seit, von, zu, aus und unzuweiter…

 102. Rob van Berkel

  Bedankt God, voor uw creatie ‘Mallemoeder’. Wat een Goddelijk inzicht en out-of-the-box-denken krijgen we toch weer aangereikt!

  Eindelijk een geluid wars van ‘officiële’ waarheden, vooringenomenheid en dit alles vooral gebaseerd op zelf-toetsing van de uitspraken.

  Oja, wist u trouwens God, dat vitamine D3, een echt essentiële vitamine voor 2000 genetische schakelingen en 1200 fysiologische celfuncties pas recentelijk goed onderzocht is omdat de ‘industrie’ er geen FUCK aan CENTEN in kon vinden… Beetje vet uit schapenwol halen voor die stakkerds.

  Nee gelukkig hebben wij Mallemoeder die dit soort zaken aan de kaak stelt. Nogmaals hoera voor uw schepping in deze…

  Maar even serieus

  God, misschien als tegemoetkoming kunt U een mallevader vinden en steriele malle bastaardkindjes scheppen zodat dit soort achterhaalde, bevooroordeelde en o-zo domme geluiden in enkele generaties van de aardbodem verdwijnen – u maakt ook wel eens een foutje toch?

 103. God bestaat niet. Laat staan dat god Mallemoeder gecreëerd zou hebben. Er zijn wel ‘mensen die beweren dat god bestaat’. En die mensen kunnen zich weer verheugen op een zeer grote schare gelovers. U maakt er echter helemaal een potje van. U suggereert een directe lijn met (een) god. U praat tegen Mallemoeder via (een) god. U roddelt met die god over Mallemoeder en vraagt die god er voor te zorgen dat Mallemoeder met behulp van een Mallevader bastaardkindjes verwekt om die vervolgens van de aardbodem te laten verdwijnen. U bent eigenlijk net zo eng als Andreas Moritz, zo niet enger…
  En ja hoor: Mallemoeder maakt wel eens een fouje…

 104. Ingrid

  Wat een agressie van die Mallemoer. Misschien kun je je eens gaan afreageren op de farmacuetische – en voedsel industrie. Die zijn jaarlijks voor honderden doden verantwoordelijk uit winst bedrag. Vervalste onderzoeksraporten, omkopen van politici, kankerverwekkende stoffen in het eten enz. Als je je nu ergens over wilt druk maken lijkt het me zinniger je energie en agressie daareens op los te laten. Gaat tenminste ergens over. Of eet je zelf misschien uit hun hand

 105. @ Ingrid
  Hoe komt u erbij dat Mallemoeder agressief is? Waar haalt u dat vandaan? Of u moet bedoelen dat het ongevraagd doorprikken van kletskoek, geneuzel, gezweef, gelieg, oplichterspraktijken en dergelijke agressief is? In dat geval weet u niet wat agressie is…
  U bent een liefhebber van de ayurvedische geneeskonsten? Dan bent u in ieder geval een anachronisme! In het jaar 2012 zou u geen verzinsels en middeleeuwse of zelfs stenentijdperkse magie moeten willen omhelzen! U zou vooruit moeten willen! Dank zij mensen zoals u viert de magie hoogtij! Het is eng dat u daar zelf geen weet van heeft…

 106. @Ingrid: Ik zou niet weten wat er ‘agressief’ is aan het aan de kaak stellen van gevaarlijk gelul. Ik zou het dan nog eerder ‘defensief’ noemen – het willen beschermen van leven en welzijn van zieke mensen die door kwakzalvers in hun goedbetaalde, maar gevaarlijke systeem gelokt worden.

  Of zou Sylvia Millecam dezelfde keuze maken als voorheen? Het alternatieve pad dat ze nu gekozen heeft, heeft haar weinig opgeleverd.

  Zo ongeveer alles wat kwakzalvers over de reguliere geneeskunde beweren – van ‘closed mind’ via ‘schijn ophouden’ tot ‘financieel eigenbelang’ – is een projectie van hun eigen tekortkomingen. Freud zou er een hele klus aan hebben.

  Dat is geen agressie hoor. Immers, psychiaters zijn ook niet agressief als ze over hun patiënten laten weten dat die geestesziek zijn. Zo is het ook niet agressief als wetenschappelijk opgeleide mensen over hun zich onwetenschappelijk uitende soortgenoten laten weten dat hun zienswijze niet deugt en een deel van de goedgelovige clientèle schade berokkent.

 107. hkatan

  Die farmacuetische en de voedsel industrie doen werkelijk alles uit winstbedrag . Winstbedrag?

 108. hkatan

  @Ingrid
  Volgens mij is de grote schuldige voor al die doden, het leven. Niet de farmaceutische industrie en ook niet de voedingsindustrie die kijken het kunstje ook maar af en maken er net zo gebruik en misbruik van als al die andere.
  Moritz blijft een schoft omdat hij nog meer misbruik maakt van dat gegeven en van de onnozelheid van mensen zoals jij . Kritisch blijven en zijn werkt naar beide kanten, niet alleen maar naar het kamp van de ander .

 109. Ikweetniet

  Vraag me af of je jezelf verdiept hebt in de symptomen die hij aangeeft en waarom we ziektes krijgen. De werkelijke geldwolven zitten in de Big Pharma industrie. Ik ben zelf natuur genezer, maar al die mensen als Andreas Moritz met Kanker is geen ziekte maar een symptoom, Hulda Clark met Handboek zelfgenezing, Walter HartenBach met cholesterol leugen, dr F Batmanghelidj met Water het goedkoopste medicijn.hebben mensen als jouw toch aan het denken gezet. Zij hebben meer mensen geholpen dan onze medici doen. IK wens jouw een lang en gelukkig leven, maar wanneer je 80 jaar haalt zonder ernstige ziektes moet je toch ook maar eens een boek schrijven hoe je dat nu hebt gedaan. Makkelijk om af te geven op iemand als je zelf niet begrijpt waar het werkelijke leven over gaat. Volgens mij kan je je tijd beter besteden aan het bestuderen in plaats je frustraties te spuien via deze flut site.

 110. Renate

  Deze mensen hebben vooral mensen in het graf geholpen. Maar goed, u verdedigt gewoon uw medeoplichters.

 111. @ Ik weet niet,
  Kom eens met wat nieuws, joh!
  Als u met wat nieuws komt, dan komt Mallemoeder ook weer eens met wat nieuws.
  Middeleeuwse flapdrol!
  Uw middeleeuwse flapdrollerij is begonnen in het Stenen Tijdperk en via de middeleeuwen vormgegeven tot in 2012…
  Flapdrol!
  Kom eens met wat nieuws!
  Flapdrol…

 112. @ Ik weet niet,
  U zegt dat u “natuur genezer” bent… Wat is een “natuur genezer”? Geneest u de natuur? Met alle respect, maar: U komt zo imbeciel over! Of bent u een “natuurgenezer”? Een genezer van nature, zeg maar… U bent zo Harry Potterig, zo flapdrollig, zo nikserig… U bent zo eng… Zo “uw duim in uw eigen konterig”… Zo niks… Zo flapdrollerig… Zo… niks… Zo… niet eens New Age… Zo.. “kijk-mij-eens-intelligent-zijn-terwijl-Mallemoeder-mij-een-domme-flapdrol-vindt”…

 113. @ Ik weet het niet,
  U bent zo “u-begrijpt-niet-dat-Hulda-Clark-dank-zij-haar-machientje-twintig-jaar-ouder-is-geworden-dan-dat-moeder-natuur-haar-had-toebedeeld”… U bent zo… Ayurvedisch-geniaal! U bent zo… U bent zo… U had zo… U had zo graag dokter willen worden! Dan had u uw ouders wellicht niet teleurgesteld… Maar u… bent …gewoon…een…flapdrol…

 114. @ Ik weet het niet,
  Maar waar bent u wel goed in? Want dat telt. Dus niet “waar denkt u goed in te zijn”… Maar waar bent u echt goed in? Serieus, Mallemoeder wil dat graag weten….

 115. Ger

  “Zij hebben meer mensen geholpen dan onze medici doen.”
  Lulkoek, die mensen hadden het ook gered zonder die hocus pocus. Mensen die echt ziek zijn redden ze nooit. Het is net als met dat programma “het zesde zintuig” waarin ze zogenaamd misdrijven op gaan lossen. Heeft er ooit groot in de krant gestaan dat ze echt iets hebben opgelost, dat er een dader is gepakt?? Vreemd dat toen Peter R. de Vries nog op TV was er wel doorbraken waren en dat voorpaginanieuws was. En waarom denk je dat die nooit paragnosten ingeschakeld heeft? Had z’n werk er toch stukken makkelijker opgemaakt, of paragnosten aannemen bij de politie. Zowel op het gebied van de geneeskunde als op welk ander terrein ook zijn er ooit doorbraken geleverd op dit gebied, was dit wel gebeurd zou het voorpaginanieuws geweest zij. Sommige van jullie verdienen er lekker aan, de meeste van jullie zijn gewoon gelovigen, net als moslims, christenen, joden etc.
  Alles wat goed gaat (lees: wat ook goed was gegaan zonder jullie bemoeienis) komt omdat jullie gelijk hebben (denken jullie), en wat fout gaat, daar praten jullie liever niet meer over of heeft een andere oorzaak die wij niet begrijpen. Zoals elk geloof is ook dit geloof een self fulfilling prophecy waarbij de volgers leiden aan gebrek aan voortschrijdend inzicht en zelfreflectie, eigenlijk zoals bij veel persoonlijkheidsstoornissen.

 116. aad verhoef

  ik ben Dr Moritz erg dankbaar
  ik heb ca 50 jaar allerlei doktoren bezocht, allemaal zonder resultaat.
  Logisch dat men uiteindelijk op zoek gaat naar een alternatief.
  Eindelijk, na 50 jaar ellende is mijn probleem opgelost
  Ik heb met de methode van Dr Moritz m´n lever gezuiverd.
  ´M´n huisdokter begrijpt er helemaal niets van ,,,,
  U …. dus uit Uw nek !!

  Aad

 117. hkatan

  @aad verhoef
  Denkt u nu echt dat deze hoogst vage anekdote enige betekenis heeft . Misschien lult u gewoon zelf uit uw nek vooral omdat niet duidelijk is waarom u 50 jaar lang allerlei doktoren bezocht heeft. Ik begrijp wel waarom uw huisarts er niets van snapt.
  En ik snap ook waarom u denkt dat u ergens mee geholpen bent, ze hebben niets kunnen vinden als aanleiding van de vage klachten die u had ? Misschien hebt u u zelf gewoon geholpen ?

 118. Guidance

  Er zijn gelukkig meerdere wegen die naar Rome leiden. Dat maakt het leven zo aangenaam. Nog niet iedereen ziet dit in, misschien is een boek van Stephen Covey leerzaam. Maar misschien wordt dit ook wetenschappelijk niet gedragen..

  Na de gehele discussie gelezen te hebben nog steeds geen concreet antwoord gehoord waarom leverzuivering nou zo slecht is.

  Heeft deze discussie nog enig nut zonder een gefundeerd antwoord daarop?

 119. Beste Guidance,
  Voor verreweg de meesten is inderdaad het leven zo aangenaam omdat er meerdere wegen naar Rome leiden. Vooropgesteld dat je naar Rome wilt natuurlijk… Een paar veel bereisde en bekende routes naar Rome zijn: de Via Cletscoppius, de Via Allus Kennus, de Via Fantastus, de Via Magica, de Via Alterneuta, de Via Quacka Salva, de Via Paranormalis… Teveel om op te noemen, eigenlijk, want uiteindelijk leiden alle wegen naar Rome. U zou niet naar Rome moeten willen. Maar gezien uw naam “Guidance” bent u voornemens een hoop argelozen mee te nemen op uw pelgrimage naar Rome. U gaat u gang maar. Ohja, en neem voor de verandering eens de Via Ratio… Dan wordt het u wellicht duidelijk dat ‘leverzuivering’ niet zozeer slecht is, als wel stompzin. Net zo stompzinnig als bijvoorbeeld een ‘appendixzuivering’ of een ‘eilandje-van-langerhandzuivering’ of een ‘graafse-folikelzuivering’ of een… nou verzin es wat…

 120. Renate

  Een leverzuivering is vooral slecht voor de portemonnee. Ik wil wel een geld- of portemonneezuivering aanbieden, als ik daarmee mensen gelukkiger kan maken.

 121. Reguliere artsen dienen alternatief genezers te respecteren, zoals astronomen astrologen, zoals oftalmologen iriscopisten, of zoals cartografen kaartleggers.

 122. @ hminkema,
  Stel u bent directeur van een uitvaartcentrum en er komt iemand bij u die zegt: “De persoon onder zerk nummer 35 heeft mij laten weten dat hij niet tevreden is met zijn plekje. Hij wil elders begraven worden…”. Wat zal uw reactie zijn? (Dit nog even los van de malle vergelijkingen die u in bovenstaande reactie maakt. Aan de andere kant: Mallemoeder respecteert u.)

 123. @Mallemoeder: Mijn reactie zou zijn: “Goed, komt voor elkaar” en de betreffende figuur hoofdschuddend nakijken. Een weekje later aan de betreffende figuur laten weten dat het in orde is dat dat persoon heeft laten weten heel tevreden te zijn met zijn nieuwe plekje onder zerk nummer 35.

  Verder meen ik dat mijn analogieën hout snijden. Nee, een heel bos kappen. Reguliere artsen verhouden zich tot alterneuten zoals astronomen tot astrologen (etc.) en zijn hun evenveel (= even weinig) respect verschuldigd.

 124. @ hminkema,
  Wat betreft uw antwoord op Mallemoeders “Stel u bent…”: U bent dus gewoon een oplichter, want u zegt precies hetzelfde als die schofterige Moritz…

  Wat betreft uw vergelijkingen: Die staan als Varken : Tang.
  Mallemoeder zal het u duiden:
  Reguliere artsen : alternatief genezers = Appels : Peniskokers.
  Astronomen : astrologen = Appels : 72 maagden in de hemel.
  Oftalmologen : iriscopisten = Appels : Somalische vrouwenbesnijdenissen.
  Cartografen : kaartleggers = Appels : Afrikaanse albinokinder-offers.

 125. @Mallemoeder: U provoceert leuk, maar ik trap er niet in. Is een mens die tegen zijn demente vader zegt “ik ga nu even een boodschapje doen” een oplichter? Nee, dat is iemand die uit liefde het afscheid verzacht. Is iemand die tegen z’n kind zegt “Morgen komt Sinterklaas op school, fijn hè?” een oplichter? Nee, dat is iemand die z’n kind het zalige genot van het Sinterklaasfeest gunt. Zo wil ik ook best een malloot met een graffantasie terwille zijn hoor. Dat heet mededogen, geen oplichting.

  Bovendien zou de schatrijke Moritz iets anders zeggen dan ik, wellicht iets in de trant van dat “de overledene spreekt vanuit een overlevingsstrategie in het hiernamaals” en dat “wij stervelingen hem de eeuwige rust moeten gunnen” en dat hij (Moritz dus) voor het bescheiden bedrag van 300 euro de overledene een mooi plekje onder een haag met Bachbloesems bezorgt.

  Wat de analogieën betreft: ik vind de mijne overtuigender. Dat heeft er mee te maken dat veel simpele zielen aan astrologie en alterneutica een grotere ernst toekennen dan aan 72 hemelse maagden en peniskokers. Uw vergelijkingen ervaar ik vooral als denigrerend, met de mijne hoop ik de simpele zielen aan het denken te krijgen. Dat is mijn vak.

 126. @hminkema,
  Als het werkelijk “uw vak is om simpele zielen aan het denken te krijgen” dan heeft Mallemoeder medelijden met uw pupillen. U speldt ze blijkbaar liever mooie verhaaltjes op de mouw, verhaaltjes overigens waar fantasie, magie, kwakzalverij, kletskoek en/of ronduit oplichterspraktijken aan ten grondslag liggen. Zo krijgt u “simpele zielen” toch echt niet aan het denken. Uw “simpele zielen” geloven dat wat u hen aan kletskoek voorschotelt. “Overlevingsstrategie in het hiernamaals…” “…voor het bescheiden bedrag van 300 euro onder een haag met Bachbloesems…” Als uw “simpele zielen” werkelijk zouden gaan denken, dan was u binnen de kortste keren werkloos. Geeft u overigens gratis les of moeten de leerlingen diep in de buidel tasten? Ach, wat maakt dat eigenlijk uit… Mallemoeder huilt om uw leerlingen…

 127. @Mallemoeder: Ik weet niet voor wie u mij houdt, maar het is zeker de verkeerde. In uw fantasieën herken ik mij in genen dele. Welke ‘kletskoek’ schotel ik mijn leerlingen voor? En hoe komt u daar bij?

 128. @hminkema,
  Zie Mallemoeders reacties op uw episteltjes. Als u er niets meer van snapt, dan hoeft dat natuurlijk niet noodzakelijkerwijs aan Mallemoeder te liggen…

 129. @hminkema,
  Vijanden…?! Mallemoeder maakt weliswaar onderscheid tussen verstandige mensen en mafkezen. Maar mafkezen zijn geen vijanden van Mallemoeder. Mallemoeder heeft geen vijanden, zoals de rede per definitie geen vijand kan hebben… De rede kan in vruchteloze bodem vallen. En soms in vijandige bodem… Maar Mallemoeder kan zich niet voorstellen dat zij vijanden heeft of maakt. Iets is waar of onwaar… Maar vijand of vriend? Mallemoeder is blij dat zij niet in uw masterklasje zit…

 130. @Mallemoeder: Het is niet mijn gewoonte, en dat is op zich een goede gewoonte, om mij volstrekt onbekenden te beschouwen als leerling. Ik ben u dan ook niets verschuldigd, en uw gemis komt voort uit uw eigen ongepaste verwachtingen.

  Maar vraagt u zich vooral eens af hoe wij op dit onzalige spoor zijn beland, en wie daarbij wie verlezen heeft. U weet dat natuurlijk allang, want op originele gedachten breng ik u niet.

  Mijn vermoeden is dat de ironie in mijn bericht van gisteren, 11:28 uur, u volledig ontgaan is. Sommige mensen moet je ook alles uitleggen.

 131. Renate

  De ironie was voor mij wel duidelijk, misschien vooral door de vergelijking cartografen en kaartleggers. Maar goed, Ik heb me ook wel eens vergist bij een reactie van Mallemoeder op een ander blog, dus iedereen kan zich vergissen.

  Overigens de witte achtergrond is bij de laatste posts verdwenen, hetgeen de leesbaarheid niet ten goede komt.

 132. @Renate,
  Ja, de witte achtergrond die er niet meer is… Heel storend, maar…? Kan Mallemoeder daar iets aan doen? (voor de duidelijkheid: de klemtoon leggen op ‘iets’ aub…)

 133. @hminkema

  Jij bent leraar Nederlands, maar ook gepromoveerd onderwijsonderzoeker en vakdidacticus? Jouw echtgenote is internist en een pleitbezorger van Evidence Based Medicine?

  Dat zou mogelijk het wonderijs tussen jou en Mallemoeder kunnen breken.

 134. @wilmamazone: Ja! klopt! Dat ben ik. Scepticus van beroep, antikwak als hobby. En wat mij betreft is er geen ijs tussen MM en mij hoor. Volgens mij staan we aan dezelfde sceptische kant. Ik hoef alleen maar te wachten tot ook MM dat in de gaten heeft 🙂

  @Renate: Ironie is een riskante stijlfiguur, dat blijkt maar weer eens. Gelukkig maar dat ik de ‘kaartlezers’ achter de hand had. Zelf vind ik de astronomen-astrologen-vergelijking sterk, omdat de woorden zo op elkaar lijken, ze zich allebei met ‘de sterren’ bezighouden, maar ze toch zo essentieel van elkaar verschillen dat elke serieuze vergelijking mank gaat.

 135. Mooi, mooi, mooi…………

  Het geen absoluut langer duurt dan eerlijkheid is domheid…………ik vind dit echt een werelds heerlijke web-site, hier kom ik alle idioten die ik een jaar lang heb ontwijkt in één keer tegen!
  Idioten hebben voor mij een aantrekkingskracht die te vergelijken is met een idiote tv-show…………..ik ben verslaafd geloof ik……………… hahaha ………heerlijk!

  http://www.tijdlozegeheimen.nl

  Krishna. (ik verheug me nu al totaal op de reactie van de web(MM)master)

 136. Hallo Krishna,
  Mallemoeder zou zo zeggen: “Welkom en geniet er van!”
  Apropos: Waarom heet uw site eigenlijk ‘tijdloze geheimen’? Wat is er zo geheim en bovendien tijdloos? Vindt u het hebben van geheimpjes spannend? Of kunt u het wel opbrengen uw geheimpjes met Mallemoeder te delen? Of zegt u: “Nou, ik houd dat toch liever voor mijzelf…”.

 137. Zeg Krishna,
  Krijgt Mallemoeder nog antwoord? Of ligt u met uw geheime goddelijke togus in de zon op een geheim tijdloos plekje?
  ‘Tijdloze geheimen’… Tijdloze geheimen… Hoe verzin je het, joh…
  Enfin, Krishna: Het eerstvolgende artikel gaat niet over u persoonlijk, maar over imbecielen als u in het bijzonder…
  De titel van Mallemoeders eerstvolgende artikeltje luidt: Horror…

 138. Renate

  Nou, de tijdloze geheimen van Krishna kunnen me gestolen worden. Als ik ziek word, ga ik liever naar een echte arts, dan dat ik vertrouw op de flauwekul van tijdloze geheimen, die me hooguit sneller het graf in helpt.

 139. hkatan

  klassiek voorbeeld van het Dunning kruger effect. Iemand die volkomen het metacognitieve vermogen mist om in te zien wat voor een tijdloos gelul hij verkondigt.

 140. Erik J

  Maar een conclusie: Mallemoeder, hele zielige blog.
  Als je over bepaalde zaken en mensen wil oordelen, begin dan eens met wat deftige boeken te lezen, o.a. Moritz e.a.
  Als je niet weet waar je over praat, hou dan je mond en zet je oogkleppen af, en open je ogen.
  Als je morgen een serieuze ziekte krijgt, dan zal je weten wat ik bedoel.
  Succes en leer voor je zelf te denken !!!

 141. Renate

  Misschien kan Erik eens wat blogs lezen van mensen die echt wat weten van medische zaken, zoals Science Based Medicine of Respectful Insolence.

 142. Erik J

  Mensen die zogezegd echt iets weten van medische zaken, zijn ook diegene die rijkelijk beloond worden iedere maand en leven van de miserie van de onwetende medemens UIt ervaring weet ik dat de resulaten heel ver te zoeken zijn.
  Er zijn uiteraard ook alternatieve therapeuten die geen resultaten halen.
  Daarom is het heel belangrijk dat je zorgt dat je goed geinformeerd bent.
  Bij ziekte is er heel veel dat je zelf kan doen, maar dit is helaas informatie die de meeste mensen ontberen uit onwetendheid.
  Nochtans vindt je deze informatie in boeken van o.a Moritz, Hulda Clarck en anderen.
  Bij ziekte ben je een heel gewillig slachtoffer, zowel voor de allopatische geneeskunde, als de alternatieve. En de huidige wereld is helaas ver van proper als het om geld gaat.
  Nogmaals, denk voor jezelf !!!

 143. Renate

  Al die verkopers van alternatieve middeltjes verdienen natuurlijk niets. Ga maar eens op de websites kijken. Koop mijn boek, koop mijn boek, koop mijn boek, koop mijn voedingssupplementen. Dat laatste zie je dan ook nog vaak bij mensen die lopen te leuteren over een ‘natuurlijk’ dieet.
  Wat mij betreft kunnen al die kwakverkopers niet hard genoeg bestreden worden.

 144. Zo! We kunnen weer zien wat we schrijven!
  Mallemoeder vindt dit een lekker licht themaatje.

  Vindt u dat eigenlijk ook, Erik J? Of werkt dit themaatje niet in uw browser?
  Apropos: Gezien uw reacties heeft u ‘nochtans’ geen hoge hoed op van uw medemens, he? Leg Mallemoeder eens uit wat u bedoelt (of liever: wat u beoogt) met uw afsluitende opmerking “Nogmaals, denk voor jezelf!!!”.

  Mallemoeder gaat overigens nog wel het heathertje een beetje aanpassen, ofschoon de pastelkleuren haar wel aanstaan…

 145. @ Erik J.
  Kom nu tot Mallemoeder!
  Mallemoeder heeft het vermoeden dat u niet meer bent dan een zeurderig mietje! Kom tot Mallemoeder! Mallemoeder gaat u tot nieuwe inzichten brengen!
  Het gedonder op Mallemoeders Blog moet maar eens afgelopen zijn!

  Kijk Erik J.: Een en een is twee (1+1=2).
  1+1 = geen Hulda Clark (Hulda Clark is dood).
  Maar Hulda Clark heeft u wijs gemaakt dat:
  @#$^% + GH&^& = eeuwig leven.

  Maar dat is niet zo.
  Daarom, Erik J. bent u eigenlijk gewoon een lul met uw gelul…

 146. Erik J

  Beste Mallemoeder, aan uw manier van reageren zie ik dat u zeker de wijsheid niet in pacht heeft. Ik blijft voor de rest bij mijn standpunt: uw blog is heeeeeeeeeel zielig.
  Ik zou zeggen, als je eens echt wat te vertellen hebt, start dan een nieuwe blog op.
  Voor de rest ga ik hier niet langer energie verliezen aan belachelijke discussies die toch niks opleveren.
  Het gaat je goed en de groeten !!!

 147. @ Erik J,
  U heeft, wat Mallemoeder zou willen noemen, een keisnijder-mentaliteit: U gaat ergens staan, verkoopt een kletskoekpraatje en als mensen u doorhebben, komt u erachter dat het u niets ‘oplevert’ en dan pakt u snel uw biezen.
  Welaan: begeeft u zich maar weer onder, wat u noemt, het ‘voor zichzelf denkende’ deel van de bevolking. Dat zal u ongetwijfeld wel iets opleveren. Er valt immers nog genoeg te graaien. Maar houd er rekening mee dat u altijd Mallemoeders zult tegenkomen…
  Met vriendelijke groet!

 148. Renate

  Wat heerlijk dat ik nu alles zonder me bovenmatig te moeten inspannen, kan lezen. Wie de wijsheid in pacht heeft, weet ik niet. Ik verwacht deze wijsheid in ieder geval niet van alterneuten en hun aanhangers, zoals ErikJ. Dan vertrouw ik toch liever op echte deskundigen die onder andere een ter zake doende studie hebben afgerond.

 149. “Mensen die zogezegd echt iets weten van medische zaken, zijn ook diegene die rijkelijk beloond worden iedere maand en leven van de miserie van de onwetende medemens.”

  Lollerdelol. You REALLY don’t have a clue.

  @Renate; vergeet niet dat alterzweefneuzen ook ‘opleidingen’ hebben. ‘Op HBO-niveau zoals dat heet’. Krijg je lessen iriscopie en homeopathie. Om je te bescheuren. Maar het is waar, dus ook weer zeer treurig.

 150. Renate

  @ Bram,
  Ik had het niet voor niets over een ter zake doende studie. Dan doel ik dus niet op opleidingen die alleen bedoeld zijn om zweefteefjes en -reutjes geld uit de zak te kloppen, zodat ze zelf ook weer wat gemakkelijker het geld uit de zakken van hun clientèle kunnen kloppen.
  De mensheid wil bedrogen worden, nietwaar?

 151. hkatan

  “After having worked in the natural health field for nearly 40 years, I have arrived at the conclusion that it is relatively easy to achieve good health, slow the aging process and live a fulfilling, vibrant, happy life.”( volgens http://www.ener-chi.com/ de website van Moritz)
  Toch niet zo eenvoudig allemaal blijkbaar.

 152. theo

  mensen mensen maak je toch niet zo druk. Als je alleen maar aan de bestraling wilt, nou dan doe je dat toch? En wie het anders wil, laat die toch gewwon met rust, wat maakt het jou nou uit? Mensen kunnen echt wel zelf nadenken hoor

 153. Renate

  Of mensen zelf kunnen nadenken weet ik niet. Het lijkt me in ieder geval zinvol om mensen te waarschuwen voor charletans die valse hoop verkopen, waar deze charletans uiteindelijk alleen zelf beter van worden, terwijl de patiënt, of liever gezegd de familie van de patiënt, berooid achterblijft. Ik zie liever niet dat mensen allerlei inzamelingsacties beginnen, waarvan het geld uiteindelijk bij een oplichter terecht komt. De wanhopige mensen komen met een zielig verhaal en komen uiteindelijk te laat tot de ontdekking dat ze opgelicht zijn en dat ze daarmee de mensen die goed wilden doen, geld uit de zak hebben geklopt voor een onzinbehandeling.

 154. @ theo,
  “mensen mensen maak je toch niet zo druk, Als je alleen maar aan de bestraling wilt, nou dan doe je dat toch? En wie het anders wil, laat die gewwon met rust, wat maakt het jou nou uit? Mensen kunnen echt wel zelf nadenken hoor..”

  Antwoord Mallemoeder:
  “Jahaa, lieve mensen, doe toch niet zo drukje. Als je kanker hebt en je wilt je edele delen laten zandstralen, nou dan doe je dat toch gewoon? En wie ochtendurine wil drinken, laat die dat gewoon drinken, wat maakt Mallemoeder dat nou uit? Mensen kunnuh egt wel zelluf nadenkuh hoer.”

  Flikker toch op!

 155. Heb niet alle reacties gelezen (teveel).
  Iedereen moet zelf weten wat hij of zij geloofd maar mensen die in een boek gewoon glashard beweren dat je kanker kunt voorkomen door vieze drankjes te drinken mogen van mij direct de kogel krijgen omdat ze veel mensen de dood in zullen jagen. Kijk naar mensen als Sylvia Millecam en Guusje Nederhorst die hun heil zochten bij psychopaten als Jomanda. Stuk voor stuk jonge vrouwen die nog hadden kunnen leven als dit soort freaks niet bestonden. Kanker bestond al voor de “moderne” wereld. Kleine kinderen, dieren en zelfs planten kunnen kanker krijgen. Geen enkel vies drankje kan hier verandering in brengen.

 156. bartpost2@gmail.com

  Deze ‘gezondheidsgoeroe’ is onlangs overleden op 60-jarige leeftijd. Dat pleit ook al niet voor zijn methodes…

 157. @Theo, als ik een constructeur raadpleeg om mijn huis te verbouwen, mag ik er op rekenen dat hij verstand van zaken heeft en me geen verhaaltjes opdist. Dat laatste zou gevaarlijk zijn voor mij en mijn gezinsleden.

  Als ik zo dom ben om geen constructeur maar mijn aangetrouwde zwager te raadplegen, en de dakkapel stort in, dan heb ik niet alleen mijn zwager iets te verwijten maar ook mezelf. Als mijn zwager tegen me heeft gelogen dat hij constructeur is, dan treft hem absoluut blaam..

  Zo wil ik ook dat de medicus die ik raadpleeg gekwalificeerd is en weet waarover hij het heeft. Mijn wens id at hij op de hoogte is van de laatste stand-van-zaken in de medische wetenschap. Niet dat hij een beunhaas is met ‘eigen theorieën over genezen’ waar collega-artsen geen brood van willen eten.

  Als ik zo dom ben om geen arts maar een ongediplomeerde gezondheidsknutselaar te raadplegen, en mijn lijf stort in, dan heb ik niet alleen mezelf iets te verwijten maar ook de gezondheidsknutselaar. Als die knutselaar heeft doen voorkomen dat hij verstand heeft van medische zaken terwijl dat geen feitelijke basis heeft, dan treft hem absoluut blaam.

 158. joep

  Lieve mensen,
  Ik heb na het lezen van enkele reacties de moed van me erin te verdiepen op gegeven
  Wat een geneuzel…..ieder mens heeft gewoon het recht te geloven wat hij wel en niet wil

  Hier spatten de elkaar overtuigende meningen in negatieve zin over het scherm.
  Terwijl het toch echt de bedoeling zou moeten zijn om allemaal een vrije keuze te willen maken, tussen gezond en ongezond leven.

  HOE je dat invult is aan jou…………en alleen aan jou!!

  Deze blogeigenaar klinkt door de hele blog heen erg negatief, zo negatief zelfs dat ik vermoed, en ik ben erg argwanend…dat de man/vrouw ergens door wordt gefinancierd.
  Immers zo’n blog en het spuwen van negativiiteit over ons goedgelovige mensen kost giga veel tijd…en die is kennelijk ruimschoots aanwezig??
  DUS Mallemoeder onthult u uw bronnen en motivatie

  Immers laten we eens werkelijk kijken naar de achtergronden, EN de vele mensen die wel degelijk baat hebben bij methodes zoals Andreas Moritz deze beschrijft.
  EN met alternatieve methodes, het is UW keuze om hier wel of niet iets mee te doen.

  Ik ben bij toeval bij je blog gekomen, en dit zal zeker mijn laatste reactie zijn, omdat ik naar wordt van al die dualiteit die uit deze reacties blijkt

  Ik groet jullie, en ga vooral zo door……….die vuilspuiterij alleen al veroorzaakt erg veel stress in jullie lichamen………ik zou zeker een goede eet en leefgewoonte propageren, en enkele forse darmspoelingen, want je zult er meerdere nodig halen om al die negativiteit die in je zit te verwijderen

  Ik wens je veel succes.

  Met vriendelijke groet
  Joep

 159. Lieve Joep,
  Nee, Mallemoeder spoelt haar darmen liever met een portje! En ja, mensen mogen geloven wat ze maar willen. Maar u moet het weldenkende mensen dan niet kwalijk nemen, dat ze gelovers een beetje grinnikend wijzen op hun kinderlijke fantasietjes. U bent waarschijnlijk het baasje (of een would-be-baasje) van een aantal gelovers? Anders gezegd: U spint garen bij gelovers?

 160. Joep:

  Deze blogeigenaar klinkt door de hele blog heen erg negatief, zo negatief zelfs dat ik vermoed, en ik ben erg argwanend…dat de man/vrouw ergens door wordt gefinancierd.

  Ons Mallemoeder is onbetaalbaar………

 161. Renate

  Tja, als je gevaarlijke kletskoek niet meer mag bestrijden, waar blijven we dan.
  Geloven doe je maar in de kerk.
  Als het om ziekte en genezing gaat, gaat het om bewijzen en niet om het misleiden van kwetsbare mensen.

 162. Jannie

  Andreas Moritz heeft/had gelijk!!!! Ik weet dat uit eigen ervaring en ben
  superblij dat ik zijn boek ‘ gal-en leverzuivering’ gevonden heb. Eindelijk mijn
  gezondheid weer terug, waar de reguliere artsen niet toe in staat waren.
  Verrassend dat zoveel mensen nog steeds zoveel vertrouwen hebben in Big Pharma!

 163. Robert

  Er is een soort van ondergrondse negatieve gedachtenstroming waarvan sommige zich bewust zijn en er in mee gaan en er een soort van werktuig van zijn en zich lenen te propageren wat deze gedachtenstroming wil, en effectief hun kracht toevoegen aan deze stroming.

  Deze gedachtenstroming wordt voorgebracht en in leven gehouden door mensen die makkelijk worden meegesleurd door dit massa gevoel, en voegen zichzelf en hun kracht toe aan deze stroming. Indicaties dat dit direct of indirect tegen de gezondheid, frisheid en vitaliteit is van deze ene grote familie, de mensheid is, vormt helemaal geen motiviatie om zichzelf de nodige koerscorrectie te geven.

  Sterker nog, dit type mens vind in een gedesorienteerde, verwarde massa mensen zonder sterke standpunten, een speelplaats vol met mensen die te manipuleren zijn, en makkelijk van hun standpunten af te brengen zijn, waardoor ze zich machtig voelen.

  Standpuntloze mensen immers, die volgepompt zitten met strijdige gegevens, zijn vaak verwarde mensen, weten niet wat te denken, houden alles in het midden, bepalen geen standpunten, hebben hierdoor minder definitie, zijn makkelijker te manipuleren en in de ronte te slingeren. Kun je deze dan ook nog eens overhalen om alle goede oprechte mensen die te vertrouwen zijn, zoals Andreas Moritz, te vertrappen en te verwerpen, dan wordt hier een soort winst geboekt in de negatieve richting.

  Er kan ook heimelijk, gedeeltelijk een aan geneeskunde gerelateerde beroepsbevolking achter deze negatieve gedachtenstroming zitten die vaak vele jaren aan studie in hogere opleidingen genoten hebben en nu hun hele nivo van leven en bestaan hierop gebouwd hebben. Vele hiervan zien het natuurlijk helemaal niet zitten wanneer mensen ook smart worden, beginnen rond te tasten naar methoden omzich zelf te genezen waar ‘de huidge heersende authoriteit der geneeskunde’ geen uitkomst biedt, en hierin nog in ‘dreigen’ te slagen ook nog.

  Andreas Moritz is in oktober 2012 overleden. En wat mij betreft is de kans groot dat hij simpelweg vermoord is. Ik ben nu bijna een jaar bezig met zijn methode voor galblaas en leverreinigingen, en het is prachtig hoe ik aan kracht en vitaliteit ben toe genomen vergeleken met voorgaande jaren.

  ‘Luister’ goed naar wat mensen zeggen. Hiermee bedoel ik niet gehoorzamen, maar tracht zelf te doorzien waar mensen voor staan in woord en daad. En vertrouw ze als ze goed zijn of verwerp ze en ga geeneens een gesprek met ze aan wanneer ze slecht zijn.

  En laat je niet zonder erbij na te denken meesleuren in standpunten van andere mensen. Zo een quasie ordinaire, adhd, negatieve lul-maar-raak als deze malle moeder, wat deze er zo even in de gauwigheid uit knalt over Andreas Moritz, is gewoon lelijk en misdadig. Daar kun je alle vraagtekens bijzetten en is een goedvoorbeeld voor andermans standpunten waar je je beslist niet door moet laten meesleuren, en zelf goed moet nadenken en onderzoeken.

 164. @ Robert

  U bent waarschijnlijk in Hogere Paas-sferen, is ’t niet? Een (1) verrijsenisje is u niet voldoende, wel? U bent vast en zeker zo’n marginale reli-kwast. Niettemin zal Mallemoeder het u duiden:

  De erfgenamen (lees: aandeelhouders van het Moritz-imperium) hebben er nu alle baat bij om van Moritz een mytische verschijning te maken. Er gaan namelijk heel, heel, heel veel centjes om in dat geneuzel… En dat willen ze graag zo houden. Bovendien zijn mensen zoals u gevoelig voor het mystieke, het mysterieuze, het abacadabra. Even staven met een voorbeeldje:

  In het forum-paradijs CureZone (u weet toch: “Educating instead of Medication”…) komt het leverzemen en galblaassoppen ruimschoots aan bod.

  Op 25 oktober 2012 zegden op datzelfde forum de Moritz-familie de plotselinge dood van “de legende” aan (noot: hij is hier dus al een legende!).
  Op de vraag waaraan de brave borst was gestorven krijgt men geen antwoord. Misschien is hij wel vermoord! Als iemand op het forum zich afvraagt of er een (en daar heb je hem:) samenzwering achter zit (BP! Say no more…) dan wordt hij uit het forum geknikkerd. Hij schrijft een e-mail aan de webmaster (op 25 oktober 2012). Hij krijgt geen antwoord…
  Een forumgenoot vraagt op 7 november 2012 nog maar eens “Waarom, waartoe en zo…”

  Omdat de Moritz-familie waarschijnlijk vindt dat de mensheid aan een David Icke genoeg heeft, maar liever nog de marketing zelf in handen wil houden, laten de erfgenamen (lees: aandeelhouders) op 13 januari 2013 iets los op Facebook:
  “A couple of months before his transition, Andreas was exposed to insidious mold inhalation. This, with time, created complications that led to heart valve failure, which stemmed from his childhood “severe arrhythmia”. Understandably, Andreas refused to have invasive surgical treatments or procedures, living by his deep-rooted beliefs and supported by a calm, inner knowingness that his time on Earth was completed.”

  Volgens de erfgenamen (lees: aandeelhouders van Moritz imperium) is de goeroe in spe dus gesneefd aan “inademing van een verraderlijke schimmel enige maanden voor zijn overgang”…

  U begrijpt het al: Andreas Moritz was geen gewone sterveling, ook nooit geweest dus… Hij wordt de nieuwe Jezus!

  Hier nog wat bijdragen van de sponsor van Educating instead of medication

 165. Ludo

  Hee “Malle”moeder, Ik heb zo eens je teksten gelezen.Wat een ONZIN niet te geloven; als je dan toch regulier wil zijn en conservatief en traditioneel doe het dan op een volwassen manier!!!!Misschien moet je nog een paar levens terugkomen vooraleer je zover bent!!!
  Misschien heb je wel aandelen in farmaceutische bedrijven en in een of ander artensyndikaat ja toch?

 166. Dag Ludo, wat een mal bericht heb jij geschreven zeg! En wat heb je weinig kijk op de zaak! ‘Regulier’ heeft niets te maken met ‘conservatief’ maar met het vertrouwen in de zegeningen van de wetenschap. De echte wetenschap dan, he? Vertrouwen in de wetenschap vind je onder conservatieve en progressieve mensen, en iedereen daar tussenin. Het is best populair onder verstandige mensen van allerlei politieke overtuigingen, wist je dat?

  En nee, dat vertrouwen is geen blind geloof (ha, was ik je voor he? je wilde het me net voor de voeten werpen). Vertrouwen in de wetenschap impliceert een kritische houding – tegenover *alles*. Ook tegenover vermeende zegeningen van diagnostiek en remediëring, die continu kritisch tegen het licht gehouden moeten worden. Net zoals de alterneutica, die helaas voor de alterneutici continu door het ijs zakt en nog nooit naar de overkant heeft weten te schaatsen.

  Om een vergelijkbare reden heeft regulier niet met ‘traditioneel’ te maken. Traditioneel, dat is je baseren op de traditie, op dat wat vroeger gangbaar was. Wetenschap is juist per definitie niet traditioneel en richt zich op de kennis die we morgen zouden kunnen bezitten – in de overtuiging dat die kennis-van-morgen overmorgen weer zal zijn ingeruild voor nóg meer en nóg betere kennis. Wetenschap is toekomstgericht, traditioneel denken juist op het verleden.

  Ah, je wilt discussiëren “op een volwassen manier”? Zoals jij dus? Door onder pseudoniem onbeargumenteerde verwijten met hoofdletters en uitroeptekens plaatsen, bedoel je, met op de man spelen en een kinderachtige persoonlijke verdachtmaking aan het einde? Ik zal er eens over nadenken, maar kan je op dat gebied geen toezeggingen doen. Die ‘volwassen’ manier van jou, daar ben ik niet zo aan gewend.

  Heb je die aanleg van jezelf? Of is het een bijwerking van een middel dat je inneemt? Ik ben benieuwd.

 167. @ Nesse,
  W W W? Mallemoeder begrijpt niet wat u bedoelt.
  Overigens – even de gelegenheid ten baat nemende: Mallemoeder heeft de afgelopen periode zoooveel inspiratie opgedaan! Binnenkort neemt zij weer een duik in de waanzin!

 168. Renate

  Wij zijn al wakker en blijven de onzinverkopers naar hartelust bestrijden. Sommige mensen denken dat ze wakker zijn, terwijl ze gewoon in een droomwereld blijven leven met leverreinigingen en andere onzin.

 169. @ Nesse,
  Mallemoeder ondergaat momenteel een B W W E. En u zult toch niet anders kunnen dan beamen dat B niet H is. Toch? Vergelijk het maar met een B D E. Ook hiervoor geldt dat B niet H is. Neen, komt goed! W W W? Yep: W W W!
  Laat onverlet dat Mallemoeder dan niet snapt waarom zij naïef zou zijn…
  Dus Mallemoeder vraagt u: “W N”?

 170. Nesse

  Renate en Mallemoeder jullie werken natuurlijk voor een farmaceut, anders krijgen jullie het niet voor elkaar zoveel onzin uit te kramen.
  Onzin uit kramen is ook niet juist geformuleerd. Het is meer gebrek aan kennis en “gezond” verstand.

 171. Renate

  Waarom denken alle kwakpropagandisten toch altijd dat mensen die het niet met ze eens zijn een dikbelegde boterham bij ‘Big Pharma’ verdienen?
  Zou het kunnen dat ze zelf financiële belangen hebben bij de kwakproducten die ze propageren?
  Ik zit nog steeds te wachten op een aanbod van ‘Big Pharma’, want ik zit al veel te lang zonder werk.

 172. Nesse

  Enig idee waar de ziekenkosten premie vandaan komt?
  voor iedere maand dat ik die premie afdraag kan ik heel wat consulten bij die wat jullie noemen kwakzalvers nemen.
  Over duur gesproken. draag iedere maand ongeveer €400 af aan die verzekering omdat het je verplicht wordt, zonder dat ik er gebruik van maak want stel dat mij wat mankeert, ga ik toch naar een zoals jullie hem noemen,kwakzalver.
  Wie zijn hier de oplichters?.

 173. @Nesse
  Er zijn wel meer verplichte verzekeringen waar een groot deel van de verzekerden -gelukkig- nooit of zelden gebruik van hoeft te maken.

  Maar ook daar wordt Andreas Moritz niet minder een schoft door.

  En waar ga jij naartoe met bijv. een gebroken been of een blindedarmontsteking?

 174. Nesse

  Gebroken botten daar heb je ze voor nodig ja. maar dan kan de premie met 399 euro gereduceerd worden. en die blinde darm ontsteking is ook maar een ontsteking. Bij een longontsteking halen ze toch ook niet gelijk je longen weg? En ik kan wel zeggen dat een blindedarm dan wel een longontsteking gewoon zonder die veel te dure huisarts (hun salaris al eens bekeken) kunt genezen.
  Maar dit zullen jullie wel niet begrijpen!

 175. Wel ja! Nu is het argument weer dat wij het niet begrijpen.
  Maar óók daar wordt wordt Andreas Moritz niet minder een schoft door.

  By the way:
  Leg eens precies uit hoe jij aan het bedrag van ong. 400 euro per maand komt voor de verplichte basisverzekering?

  Niet dat het ook maar iets met het onderwerp te maken heeft, maar ik ben intussen gewoon nieuwsgierig naar jouw rekenkunsten.

 176. Renate

  En alle kwakzalvers werken natuurlijk gratis? Ik denk dat het inkomen van verschillende beruchte kwakzalvers een heel stuk hoger is dan dat van de gemiddelde huisarts.

  Nee, bij een longontsteking zal men niet direct je longen weghalen. Zonder kun je namelijk niet leven. Bij een blindedarm ligt dat iets anders. Maar als je denkt dat je een longontsteking of een blindedarmontsteking zonder hulp van artsen kunt genezen, dan wens ik je veel succes.

 177. man man toch wat ne lul zede gij ge weet totaal niet waar ge over spreekt mallemoeder bewijst hoeveel hersenen dat je hebt.
  ik weet als diabetes perfect wat de farmacie tegenover de mensen staat ik wil u het relaas vanmij onthouden want dat ga je met dat muizen verstand van jou niet begrijpen

 178. denk nu niet dat je veel begrijp van alles want dan gaat je dit ook niet geloven.
  Pak bevoorbeeld onze voeding met alle smaakversterkers en e-nummertjes, volgens de mensen wetenschappers en onderzoekers is dit volkomen llegaal, maar toch geven deze producten bijverschijnselen “Ik zweer/beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten. Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister en zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd. Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk. Ik zal zo het beroep van arts in ere houden. Zo waarlijk helpe mij God almachtig / Dat beloof ikgaande van maag en darmproblem, luchtwegen, astma enz. denk maar eens aan mononatruimglutamaat want dit allemaal aanricht in u lijf vershrikkelijk.volkomen legaal zeggen de mensen van het voedselagentschap.
  Je ziet maar wat die wetenschap allen maal zegt.
  Dokters hebben de eed ooit afgeleg

 179. Dus moritz is een kwakzalver omdat? Heeft de dure therapie die je via hem volgt niet gewerkt? Ownee, je hebt de technieken uit het boek van 20 euro niet uitgeprobeerd. Als je het lef had gehad om het te proberen had je niet zo’n extreem kortzichtig artikel geschreven.

  Ik heb m’n broer van de astma&hooikoorts afgeholpen met behulp van die gekke alternatieve kwakzalver therapieen. Een vriend van mij hoeft niet meer levenslang schildklierhormonen te slikken dankzij mijn gekke rare kwakzalver therapie. Toch iets wat die ingenieuse, superieure reguliere wetenschap met al hun ‘objectief-wetenschappelijk-onderzoeken’ niet gelukt is. En als je jezelf eens zou verdiepen in een onderwerp en alternatieve therapieen kom je erachter dat er flink wat onderzoek op een manier is opgezet om de uitkomst te sturen. Slik je cholesterolverlagers? Check dit artikel over de ranzigheden die de farmaceutische industrie gebruikt om zoveel mogelijk te verkopen.
  http://melchiormeijer.wordpress.com/2013/11/03/statines-wondermiddel-of-tragedie/
  Mijn ervaring is dat er meer gekwakt wordt bij regulier dan alternatief. Enkel statines zouden daar wel eens verantwoordelijk voor kunnen zijn.

 180. Moritz had trouwens jeugdreuma en is ondanks dat ergens in de 70 geworden. Tsja. Je leert alternatief pas waarderen als regulier je niet kan helpen en zelf ernstig ziek bent (geweest). Dat wens ik je niet toe. Het zou je wel sieren als je wat minder oogkleppen op zet – op basis van welke informatie wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan denk je? Wetenschappelijk onderzoek loopt altijd achter de feiten aan.

 181. Een lijstje van kwakzalverij in de reguliere mainstream geneeskunst en veroordelingen daarvoor: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_pharmaceutical_settlements
  Variërend van het promoten van medicijnen die niet werken voor bepaalde aandoeningen, het achterhouden van ernstige bijwerkingen, het opzettelijk foutief voorlichten, het opzettelijk van de markt houden van beter werkende medicijnen, het opzettelijk van de markt houden van goedkopere medicijnen, verontreinigingen en slechte medicijnkwaliteit, omkoping van artsen om maar meer medicijnen voor te schrijven, achterhouden van middelen die werkelijk genezen (als je oplet kan de geneeskunst enkel acute aandoeningen genezen, voor de meeste ziekten kunnen ze enkel wat symptomen onderdrukken). Dus kwakzalvers? Ja, ze bestaan, overal. Alternatief en regulier. Het enige verschil is dat we reguliere kwakzalverij normaal vinden en dat je er voor verzekerd bent.

 182. Heb je het artikel gelezen suikerspin?

  “De artsen in Duitsland diagnosticeerden hem als met juveniele reumatoïde artritis en ernstige aritmie (hartritmestoornis), naast vele andere medische aandoeningen. Zij waren niet in staat zijn kwalen te verlichten en de artsen gaven hem niet veel hoop om zijn tienerjaren te overleven. Zijn levensverwachting was dus kort en dit heeft Andreas ook vermeld in een aantal van zijn boeken en interviews.”

 183. Beste Harmen (Werden wir einander Siezen oder Duzen? Ich werde Sie Siezen…),
  U weet toch als gepokt en gemazeld voedsel- en trainingsjournalist dat een van de eerste lessen op een doorsnee Academie voor de Journalistiek een paragraafje bevat waarin wordt uitgelegd dat ‘huiswerk maken’ niet onderschat moet worden. Zo is Moritz (volgens de Energiefamilie een verlichte geest – wat uit de koker van dit soort oplichters het equivalent is van een zaligverklaring – en die nu vrolijk rondhuppelt in de Rijken van het Licht) bij lange na geen zeventig geworden.
  U kletst maar wat! Met uw anekdotes over wonderlijke genezingen: U denkt waarschijnlijk “de een zijn dood is mijn brood”! Maar om Mallemoeder te foppen moet u vroeger opstaan! Mallemoeder is zelf over haar hooikoorts en astmatische bronchitis heen gegroeid. Hoepel toch op met uw kletspraatjes! Daarnaast zou Mallemoeder als zij u was eens proberen de crux, de pointe zo u wilt, te begrijpen van het het fenomeen “kwakzalven”. U geeft daar echter geen blijk van.
  U zult dan ook niet begrijpen dat deze nitwit niet is gered door Moritz en zijn Meute…

  Het wachten is nu alleen op de mondiale herdenking van de niet-nobel-prijswinnaar voor de uitvinder van het kwak-medicijn-voor-alles:
  Andreaskruis…

  Apropos: Bent u autodidact of hebt u schoolgegaan in Kampen? Zwolle misschien? Nog even een tip n.a.v. uw avatar: U zou eens minder voor uiterlijk moeten gaan en wat meer voor inhoud…

 184. Jakob

  Op het Weston Price forum zijn de lever en galreinigingen aan de orde van de dag. Het is een forum waarin het zo vet mogelijk eten wordt gepropageerd om daarna met een leverreiniging zich te ontdoen van jawel….duizenden steentjes ! Ongetwijfeld zijn er in zowel de conventionele als in de alternatieve geneeskunde mensen die fouten maken t.a.v het diagnosticeren en de daarmee samenhangende medische-begeleiding laat ik daar duidelijk over zijn !

  Maar ff terugkomend op de leverreinigingen. Ik lees op dit forum dat men tijdens de reinigingen er nogal beroerd aan toe is, waarbij men alle kleuren van de regenboog in de ontlasting aantreft tijdens het “lozen” van de steentjes, ook een algeheel gevoel van malaise met pijnkolieken hoort bij dit middeleeuws ritueel. Niet zelden gaat men op het forum zover om elkaar te feliciteren als de “grote” reiniging erop zit en men alle ongemakken van dien weer heeft doorstaan.

  Het verbaast mij dan ook allerminst dat de aanhangers van dit religieuze forum (waar sommigen beweren aura’s kunnen zien of zelfs met overledenen en kabouters in contact te kunnen komen) een grote voorstander zijn van deze orthodoxe rituelen……..of goeroe Moritz bezweken is door zijn eigen medische uitvinding valt moeilijk te achterhalen…..feit blijft dat ie er in ieder geval niet oud mee geworden is !

 185. Beste Jakob,
  “Reiniging der Leveren ende Eewigh Leven” is niet alleen voorbehouden aan Zijne Heiligheid Andreas Moritz, hoor! Maar dat vermoedde u waarschijnlijk al. Tip: Ofschoon de redactie van de site bij lange na niet zo ontspannen geestig is als Mallemoeder, doet zij haar stinkende best om het grote publiek te bereiken: Bloemen voor de anti-kwak-lobby!

 186. Renate

  Ja, als je je beroerd voelt tijdens zo’n reinigingskuur, dan betekent dat dat het werkt.
  Bij mijn Facebook-vrienden heb ik iemand die in deze onzin gelooft. Haar partner is overigens aan kanker overleden. Overigens ondanks alle onzin waar de vrouw en vermoedelijk haar mannelijke partner in geloven, of geloofden, Rauw, veganistisch voedsel en zo, maakte men toch gewoon gebruik van reguliere chemotherapie.
  Door Facebook leer je kanten van je vrienden kennen, die je liever niet zou kennen. Zo zit er in m’n vriendenkring op Facebook ook een gelover in chemtrails.
  Helaas geloof ik niet dat er tegen in gaan iets zal helpen.

 187. Jakob

  In bovenstaande reactie refereerde ik al aan het Weston Price forum waar bijna ieder lid een trouwe volgeling van de lever en galareinigingen van Moritz is ! Volgens mij moeten deze (psychiatrische) patiënten zich wel doodziek voelen want honderden of zelfs duizenden stenen kan men lozen als men stipt het protocol blijft volgen. Vooral liters appelsap drinken met eetlepels vol magnesiumsulfaat zijn het advies om van het gewenste resultaat verzekerd te zijn,,,,niet zo verwonderlijk dat men op het toilet denkt het geluid te horen van een startende straaljager na het innemen van mega dosis magnesiumsulfaat ! Maar goed, als deze mensen denken dat het een revolutionaire doorbraak is op het gebied van de geneeskunde geeft het al aan dat we hier te maken hebben met mensen die met de nationale IQ-test hun tv beter op “testbeeld” kunnen zetten !

  Chemtrails:

  Tja, ook weer zo iets, ik wil niet op de stoel van mallemoeder gaan zitten om onderling te reageren….maar toch het volgende:
  Volgens aanhangers die geloven in buitenaardse leven worden wij met regelmaat bezocht door ufo’s die dan meestal in de zomer een geslaagde landing in een tarweveld maken. Onze eigen medium en ufo-kenner Robbert van den Broeke ging in zijn woonbuurt gewapend met camera op jacht naar graancirkels met op de achtergrond mysterieuze lichtbollen. Wonderwel had hij steeds de primeur om als eerste de landingsplaatsen te ontdekken, waarbij hij naar eigen zeggen al een keer door Aliens zou zijn ontvoerd. Uit de autobiografie van dit wonderkind maak ik op dat zijn ouders hebben overwogen om hem ik een psychiatrische-kliniek op te nemen toen hij in de pubertijd zat. Gelukkig voor hem kwam hij er net op tijd achter dat hij paranormaal begaafd was, de deuren van de kliniek stonden voor hem op een kier, maar als door een wonder werd het door zijn gaven verijdeld.
  Maar, of hij in de toekomst een gedwongen opname nog kan ontlopen zal nog moeten blijken, alleen een tweede (en) geslaagde ontvoering van de aliens kan hem hier nog voor behoeden vrees ik…….

 188. Jakob

  Ik wilde nog zeggen dat we hem tijdens de ontvoeringen wel door de chemtrails of condensstrepen wellicht kunnen volgen !

 189. Peer

  Groot ego-kleine *- rotte lever.

  Wat je uitstraalt ga je terugkrijgen, je stelt jezelf voorop, voor wie?

 190. Zeg Peer,
  Mallemoeder begrijpt niet zo goed niet wat u bedoelt. Maar dit terzijde…
  Bovendien moet u niet denken: Poppelepoppelepop! Mallemoeder is dood, dus ik zal es wat typen! Want hoed u: Mallemoeder is bezig met haar come back! Mallemoeder dacht een poosje geleden: “Mallemoeders Blog ist ein Kind. Ein Heiliges Jasagen. Ein aus sich rollendes Rad…undsoweiter…” en “het sal allemaal regkom!” Maar niets is minder waar! Ergo bis: Mallemoeder gaat u weer voor. Wees gewaarschouwd! Middeleeuwse slampampers!

 191. Nesse

  “Zeg Peer,
  Mallemoeder begrijpt niet zo goed niet wat u bedoelt?”
  En ik heb geen idee waar Mallemoeder het over heeft!!

 192. Jakob

  Het wordt tijd dat Muttie eens weer wat actiever wordt met schrijven…..Urlaub ist jetst vorbei Muttie

 193. Gezondheid is iets kostbaars, daar zijn we het allemaal toch over eens? En iedereen vindt op zijn eigen manier een weg in het leven om goed voor zichzelf te zorgen, wat dat dan ook moge wezen. De een gaat graag naar een moderne medisch specialist en slikt zonder aarzeling de voorgeschreven medicijnen, en de ander zoekt – om welke reden dan ook – zijn heil in de natuur en drinkt kruidenthee. Waar is het probleem? Leef je eigen leven en niet dat van een ander. Verzamel je eigen ervaringen en laat een ander mens dat ook doen!

 194. @lidwienjoseLidyia
  Mallemoeder vindt u lievv. Niettemin gaat Mallemoeder proberen u te duiden “waar het probleem is”… Wanneer u (onder andere) dit blog doorbladert, dan zult u toch niet met droge ogen kunnen ontkennen dat er ongelooflijk veel krankjoremerds zijn die allerhande kletskoek verkopen aan iedere andere krankjoremerd die het maar horen wil. Iemand heeft ooit eens gezegd dat “Elke minuut een suffe krankjoremerd geboren wordt en elk uur een schofterige krankjoremerd die de baas is over zestig suffe kranjoremerds”. Een voorbeeld: GuidoJ van het onvolprezen Wanttoknow.nl is zo’n schofterige kranjoremerd die zijn zestig volgers (de suffe krankjoremerds) van alles, maar dan ook werkelijk van alles wijsmaakt: Van “ende kancker is gheen kancker maar een schimmel, dan wel een gevoelen” via “de gruweldaden van de Islamitische Staat is de schuld van de Joden” tot en met “zoek uw heil in de natuur en drink kruidenthee want reguliere artsen zijn kwaadaardige reptilians van joodse origine die – met de hulp van Bush, Queen Elizabeth (=Lizard) en de Rotschilds (=ook joods) – worden gefinancierd door Big Pharma. Maar Mallemoeder dwaalt af… We keren terug op onze schreden: De eerste zin van uw reactie is niet meer dan een holle frase. En de suggestie dat u “uw heil zoekt in de natuur en kruidenthee drinkt” is ook hol. U kunt als u voorzichtig bent en goed nadenkt alleen uw heil zoeken in de natuur en kruidenthee drinken als u gezond bent of gezond denkt te zijn. Dan heeft u er wellicht baat bij. Mallemoeder zoekt haar heil ook weleens in de natuur: Een wandelingetje in de natuur met haar saaie echtgenoot wil nog weleens ontaarden in de gedachte aan een heuse vrijpartij in het struweel toen wij nog jong waren. Maar daar blijft het meestal bij. Maar als Mallemoeder in de dagen erna jeuk aan haar flamoes zou krijgen, dan zou zij toch echt geen kruidentheetje drinken of haar flamoes er mee spoelen. Dat dan weer niet. Dan zou zij gewoon zonder aarzeling naar haar huisarts gaan voor een “medicijn”. Klazien uut Zalk was ook krankjorem. Begrijpt u wel? Als Mallemoeder u was dan zou zij niet te veel haar eigen leven leiden en een ander dat ook laten doen. In Mallemoeders optiek heet dat hol en a-sociaal. We leven in 2015. We moeten vooruit. U moet Mallemoeder niet lastig vallen met uw “ieder-voor-zich-en-god-voor-ons-allen-kletskoek” en “we-moeten-terug-naar-de-natuur-kletskoek”. Hoever in de tijd wilt u eigenlijk terug dan? Wie bent u eigenlijk? Bent u die ene of bent u een van die zestig? Heeft u daar weleens over nagedacht?
  Update: Hint!

 195. Beste lidwienjoseLidyia,
  Lees eens een artikel als dit. En vertelt u dan Mallemoeder eens waarom u vindt dat Mallemoeder “heil zoeken in de natuur en kruidenthee drinken” serieuzer zou moeten nemen dan een medicijn van een dokter. Mallemoeder is razend benieuwd!

 196. Maurice

  ‘mallemoeder’ in je website-naam gebruiken zegt mij genoeg, je bent vlgsmij de ergste randdebiel die er bestaat, wellicht zijn de Chemtrails (wat jij natuurlijk ook maar een fabel vind) je naar je debiele koppie gestegen…ik heb inmiddels 6 darm- en lever-reinigingen bij een professionele kliniek in Maastricht achter de rug, en ik ben vol lof over de mensen van deze kliniek, ik geloof heilig in de materie die in het boek van Moritz staat, net zoals ik heilig geloof in de oprechtheid en kunde/vakbekwaamheid van de mensen in de kliniek in Maastricht. Jij als ‘mallemoeder’ zult wel een MK-Ultra-slaaf zijn van de CIA of iets dergelijks, en je denkt vast en zeker ook nog dat een zieke dictator als Erdogan God zelve is, lieden als jou, mallemoeder zouden ze gewoon enkeltje TBS moeten geven, want daar hoort jouw soort thuis. De mzzl!

 197. Jakob Bolk

  Je zou er goed aan doen om meteen terug te gaan naar deze kliniek voor een hersenreiniging. Dan zie je die chemtrials ook beter…..maar wel dekking zoeken hoor, want het zijn mysterieuze wolken uit de verre kosmos !

 198. @Maurice,
  Mallemoeder vindt de reacties van Erwin en Jakob zo de lading dekkend en bovenal grappig, dat zij lang aarzelde eveneens een reactie te plaatsen. Niettemin… Afgezien van uw anekdotisch gebrabbel over orgaanreiniging (whoehaha!), vindt u Mallemoeder de “ergste randdebiel” met een “debiel koppie” die “ze” een “enkeltje TBS moeten geven”… U weet niet waar u het over heeft. Mallemoeder daarentegen wel. Zij heeft namelijk inzicht in de psyche van de mens en daarom “laat Mallemoeder mensen die denken dat zij ziek zijn, weer gaan denken dat zij gezond zijn…”. Waarschijnlijk bent u niet echt ziek, maar aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bent u een ongemanierde, aandacht trekkende hypochonder. Dus eigenlijk denkt u dat u ziek bent. U weet dat de hersenen een orgaan vormen? U kunt ze reinigen door de artikelen op deze site te lezen. Kost u niets!

 199. Renate

  @ Maurice
  Als die kliniek van u iets gereinigd heeft, dan is het uw portemonnee, die verlost is van het nodige vastzittende geld en zoals u weet is geld de wortel van alle kwaad.
  Dat geldt natuurlijk niet voor die kliniek in Maastricht, die uw geld met veel plezier in de zak steekt.

 200. Constance

  Als ik dit hier allemaal lees, dan vraag ik mij serieus af of je het boek helemaal gelezen hebt en de essentie ervan hebt begrepen.

  Ook vraag ik mij af wat de reden is dat jullie elkaar allemaal op deze manier bejegenen. Het zit vol met aannames en invullingen naar elkaar toe en de woorden die jullie naar een ander mens gebruiken en elkaar afkraken, schaam jullie diep!

  En daarom is dit boek juist heel goed, want dit soort gedrag en gedachten zijn vergif voor je lichaam en geest.

  Het boek gaat namelijk over bewust worden, bewust worden waarom wij als mens ziek worden. Een negatieve houding, heeft een negatief effect op je lichaam. En natuurlijk dragen al die voedingsmiddelen van de voedingsmiddelenindustrie helemaal niet bij aan een gezond lichaam. Kijk maar eens op de etiketten. Bijna overal zit suiker in of dextrose, zelfs in brood, zalm en noem maar op.

  Bewust zijn van wat je eet, bewust zijn van hoe je met je lichaam omgaat, bewust zijn van wat (negatieve) gedachten met je lichaam doen.

  Het boek gaat erover dat als je kanker krijgt, dat dat je wake-up call is om je leven dat je toe nu toe hebt geleid, onder de loep te nemen en anders te gaan leven.

  En met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek, het is algemeen bekend dat wetenschappelijk onderzoek gefinancierd wordt door alle grote farmaceuten in deze wereld. Hun enige doel is geld verdienen. Dus als er aanwijzingen zijn dat er ook andere methoden werken of kunnen bijdragen aan een ziekte, dan zullen ze dat weerspreken. Onderzoeken zullen ze het niet, want als er geen medicijn voor te maken is, dan verdien je geen geld.

  Ik weet waar ik over praat, ik heb jarenlang in de farmacie gewerkt. De reden dat ik gestopt ben is dat alles om geld draait en niet om het helpen van mensen. En daar waar nodig passen ze de uitkomsten in hun voordeel aan. Hoe kan het anders dat er mensen ziek worden of zelfs sterven door bepaalde medicijnen? Het komt maar al te vaak voor dat nieuw onderzoek dan laat zien dat er wel degelijk zaken zijn weggelaten.

  Laat iedereen zijn eigen keuze maken met betrekking tot zijn of haar leven en laten we respectvol met elkaar omgaan, ook op internet.

 201. Mevr. VanLier

  Ik hoop echt dat niemand in jouw verhaaltjes trapt. Ik heb zelf kleine klachten waar de medici geen raad mee weten. Nou ja, simpele leverreiniging gedaan met wat supplementen, en NU voel ik me SUPER. Iets wat de medische wereld NIET begrijpt… Je praat onzin! En ik hoop dat niemand erin trapt!!
  Ik geloof eerder in Andreas Moritz en de natuur…. verder heb je blijkbaar géén enkel id over wat ayurveda in houdt!!

 202. …kleine klachten waar de medici geen raad mee weten… Kleine klachten waar medici geen raad mee weten?

  “Dag dokter.”
  “Dag mevr. VanLier. Vertelt u eens, wat zijn de klachten?”
  ” Nou dokter, ik heb jeuk.”
  “Wel, mevr. VanLier, probeert u eens krab…”
  “U begrijpt het niet, dokter…”

  Leverreinigen, mevr. VanLier? Het reinigen der lever? Aangevuld met supplementen?

  Mallemoeder heeft ook wel eens een kleine klacht en dan sommeert zij haar echtgenoot! Die heeft – weliswaar met enige tegenzin vanwege hoofdpijn – een medicijn waar medici ook niets mee kunnen!

  Mevr. VanLier? Doe Mallemoeder een plezier en vertel: Wat behelsen uw kleine klachten?

 203. @ Constance,
  Omdat u dommig bent, kan Mallemoeder ongelooflijk grappig reageren op uw bijdrage, ware het niet zo triest…
  Als u denkt dat “Het boek gaat erover dat als je kanker krijgt, dat dat je wake-up call is om je leven dat je toe nu toe hebt geleid, onder de loep te nemen en anders te gaan leven…” Enig idee waarom en waaraan die lulhannes veel te vroeg is overleden?
  Leidde uw Messias een verkeerd leven? En zo nee, waarom dan dood? Enzo…
  Weet u, het zijn mensen zoals u dat Mallemoeder dit blogje maar eens een nieuw leven gaat inblazen… Waarvoor dank…
  Het ventje is dood, he?! En er wordt nog steeds aan verdient, he… Ik ga u de site opduikelen waarin staat dat wij (…) de wederopstanding van die hufter mogen meemaken… Eevn geduld Constance… Ofschoon Mallemoeder zeker weet dat er nog geen verrijzenis heeft plaatsgevonden…

 204. @ Constance (2),
  Toen Andreas’ Verlichte Geest werd opgenomen in de derde dimensie van de vijfde categorie beloofden de Hogepriesters van de Kletskoekius van de niet-commerciële blablabla het volgende: At some point in the future we plan to co-create a global celebration of his life and many blessings to the world.
  Ken u Mallemoeder verhalen over deze mondiale bladiebladie-kletskoek? Want behalve over de lucratieve Kletskoekius is er niets meer over terug te vinden…

 205. Mevrouw Vanlier,

  Mallemoeder neemt u in de maling hoor. Maar ik leef wel met u mee. Leverklachten dienen altijd serieus genomen te worden. Bent u inmiddels al gereinigd na de azijn en zonnebloemoliekuur ?
  Zo niet, dan heb tip voor u ! Ik heb mijn lever met verbluffende resultaten laten reinigen door ingestraald water van Jomanda. Helaas is ze de laatste jaren weinig meer aan het stralen wat ik heb vernomen.
  Het treurige is ook dat ze hals over kop is gevlucht naar Canada. Uit goed ingelichte bronnen weet ik dat ze de voor haar liggende oceaan ook ingestraald tot Canada aan toe. U gelooft het misschien niet, maar het schip is behouden aangekomen. En naar verluidt had er niemand van de bemanningsleden scheurbeuk opgelopen……fantastisch toch !

  U moet snel zijn, ik heb nog 3 flessen origineel ingestraald water staan met certificaat….en u mag ze als patiënt gratis op halen !

 206. wim

  Maandag lekker weg geweest… ik heb voor het eerst in mijn leven een show meegemaakt van Jomanda.
  Zit ik daar, komt ze naar me toe, legt haar handen op me en zegt met luide stem: “‘U zult lopen!”
  “Maar ik mankeer helemaal niks!”, zei ik. Dat negeerde ze en zei nogmaals, met luidere stem: “U zult lopen!”
  Ik deed nog een poging om uit te leggen dat ik gewoon kan lopen en niks mankeer, maar er was geen speld tussen te krijgen en ze riep weer: “U zult lopen!”
  Toen de show voorbij was, kwam ik buiten en wat denk je?
  Fiets gejat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s