Het strakke pak van wijlen JFK

Standaard

jomseance

Dolende zielen
Geesten, geestverschijningen, klopgeesten, spoken, fantomen, schimmen, poltergeisten, zombies… Het zijn synoniemen voor hersenspinsels. Tenminste, voor weldenkende mensen. Er zijn echter ook mafketels die denken dat geesten dolende zielen zijn. Tussen twee haakjes: Jomanda praat tevens met met zielen die niet dolen, maar die de geneugten des hemels al genieten. En ofschoon er geen consensus over bestaat, denkt de meerderheid der mafkezen dat geesten de dolende zielen zijn van ontevreden overledenen die nog een klusje in het aardse tranendal hebben te klaren en/of de zielen van ongelukkigen die vermoord zijn.

Half miljoen
Laten wij ons eens focussen op de slachtoffers van moord. Volgens een recent gepubliceerd rapport van de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) worden elk jaar wereldwijd ongeveer 500.000 mensen vermoord. Dat is een veelvoud van het aantal dodelijke slachtoffers van oorlogen, terreuraanslagen en andere gewapende conflicten. Een half miljoen gewonde spoken! Jaarlijks!

Blote kont
Gelukkig mist Mallemoeder de gave om met ze te babbelen. Stel je voor: 500.000 vermoorde jankerds per jaar aan je hoofd. Toch blijft Mallemoeder met een vraagje zitten. Hebben kleren ook een ziel? Schoenen, jassen, (onder)broeken, riemen, hoeden… hebben die ook allemaal een ziel? Zo niet dan zouden de geesten allemaal in hun nakie moeten lopen natuurlijk. Nou ja, Yanomani-indianen-geesten lopen wel in hun blootje en Papoea-Nieuw-Guinea-geesten lopen in hun peniskokertje natuurlijk. Maar de geest van wijlen president JFK loopt in zijn strakke pak. Toch? Of lopen de dames en heren geesten allemaal in hun blote kont en zouden de Jomanda’s en de Ogilvies dat voor ons verzwijgen?

JosBrink

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s