De Robbert van den Broeke

Standaard
Robbert en Consemulder

Robbert tijdens een diepte-interview op hoog niveau met drs. J. Consemulder.
De lijnen met god staan tot scheurens toe gespannen…

Woordvoerder van god
Ondertussen zijn de meeste sceptici onder ons wel klaar met hem. Zelden is een medium zo vaak en zo duidelijk ontmaskerd als fantast en oplichter: Robbert van den Broeke, bekend als paragnost, medium, graancirkelspecialist en als afgekeurde acoliet verkozen tot woordvoerder van God en diens familieleden! Robbert had in hoogtijdagen een eigen tv-programma op RTL 4 (er is zoveel meer) in gezelschap van de goedgelovige Irene Moors. En Robberts populariteit bereikte ongekende hoogten: aan een miljoenenpubliek toonde Robbert foto’s van geesten en/of energievelden die de aardse logica te boven gaan. Binnen de wetenschap kennen we het principe van Ockhams scheermes: gemakkelijke verklaringen, waarvoor de minste aannames nodig zijn, genieten de voorkeur, echter niet bij Robbert!

Genverbrander

Genverbrander

Robbert houdt wel van een genvertje!

Maar dan gaat het mis. Een domme vergissing in 2005 wordt het wonderkind fataal. De overijverige Robbert krijgt weer eens uit zijn 19 inch beeldscherm door dat een gereïncarneerde persoon vroeger Hillichien Rozenboom heette, en diens man Trapper of genverbrander was! En ja hoor, hier bleek hij een kardinale fout te hebben gemaakt: de veel te vroeg overleden Rob Nanninga van stichting Skepsis kreeg al snel in de gaten dat Robbert het gehele verhaal van internet had geplukt, inclusief taalfouten. Want genverbrander had geneverbrander moeten zijn! Hiermee had hij zijn eigen vonnis geveld, wat dan ook het einde inluidde van zijn optreden in medialand. Met een duizelingwekkende vaart gaat het bergafwaarts met Robbert.

Robbert lijnt

Hij raakt in een zware depressie, voelt angst en verdriet en zag zich bovenal achtervolgd door een leger sensatiejagers die hem met pek en veren aan de schandpaal wilde nagelen. In sneltreintempo verloor hij de greep op een deel van zijn volgelingen die hem altijd door dik en dun steunden. Zijn altijd pedante uitleg over graancirkels, aliens en geestenverschijningen had averij opgelopen. De media-aandacht nam zienderogen af en het werd rustig in de omgeving van zijn woonplaats annex ufo-luchtmachtsbasis Hoeven. Jarenlang leek Robbert spoorloos van de aardbodem te zijn verdwenen!

He’s back

Robbert den duimzuiger

Robbert is herboren! Hier nog druk zijn duimzuigreflexen aan het oefenen.

Robbert voelt zich als herboren en is helemaal terug van weggeweest. Zijn comeback is boven verwachting, zijn depressies en woedeaanvallen lijken op de schaal van Richter tot een aanvaardbaar niveau te zijn gedaald. De geesten zijn hem weer eens goed gezind, ze verschijnen als vanouds weer in de nachtelijke uren. Met al zijn ervarenheid en deskundigheid weet hij telkens weer de spirituele geestverschijningen op de foto vast te leggen. Zo wist Robbert niet alleen contact te leggen met Jezus en Maria, nee…. ook Jos Brink, John Lennon, Niel Armstrong.

Verzoening met Rob Nanninga

Rob Nanninga

Rob Nanninga

Voor diegenen die het nog niet wisten: Robbert heeft vrede gesloten met Rob Nanninga. Op zijn site vermeldt Robbert: ik voel dat Rob nu in een stille vredige sfeer verblijft, en na zijn overlijden verlossing heeft gevonden in het feit dat er toch echt meer is dan dat hij met zijn verstand kon bevatten. In de nacht van 10 op 11 januari kreeg Robbert bezoek van niemand minder dan Jezus zelf, het sterk geëmotioneerde wonderkind mocht zelfs foto’s maken. Jezus gaf aan Robbert door dat het afgelopen moest zijn met de ellende in de wereld en dat mensen meer naar elkaar moeten luisteren. Mallemoeder is ontroerd en emotioneel van dergelijke uitspraken, maar Mallemoeder wil u toch z’n Goddelijke ingeving ook niet onthouden. Mallemoeder weet namelijk wie er binnenkort met zijn geestverschijning bij Robbert op bezoek komt…….Lucas Bols….u weet wel, die genverbrander uit Amsterdam!

Robberts close encounter of the third kind met Joran van der Sloot...

Robberts close encounter of the third kind met Joran van der Sloot…

2 gedachtes over “De Robbert van den Broeke

  1. Léon Vrins

    Helaas zijn sommige mensen niet van hun vooroordelen/vooringenomenheid af te helpen, zo sterk houden ze eraan vast. Het ondermaatse stukje over Robbert van den Broeke is daar een sprekend voorbeeld van.
    En die zo door jullie gewaardeerde Rob Nanninga kon er ook wat van. Een aantal jaren geleden heb ik een korte e-mailcorrespondentie met hem gevoerd, die hij uiteindelijk stopte toen hij merkte dat ie het van mij niet kon winnen. Ik heb deze correspondentie bewaard. Wat opviel was, dat hij niet uitging van de feiten die ik hem voorschotelde, maar dat hij redeneerde vanuit het vooroordeel dat e.e.a. niet mogelijk was.

  2. Jakob

    Laat die feiten maar weten dan via dit blog. Gaat u maar mooi mee in die onzinverhalen van oplichter en charlatan Robbert van den Broeke. Ik persoonlijk loof 10.000 euro uit voor diegene die onder streng gecontroleerde omstandigheden kan aantonen dat hij / zij over paranormale gaven beschikt. En stichting Skepsis looft (volgens mij) ook een dergelijke geldprijs uit voor een “paranormale” persoon……gek toch dat niemand het aandurft. Het inschrijfgeld is 400 euro, dit omdat het anders een vrije gok is voor iedereen en men toch niks te verliezen heeft.

    Kom maar op jullie “paranormalen” helderzienden en mediums….ik ben er klaar voor !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s