Epompee, panacee, poedenaske…

Standaard

Geachte heer Bolk, beste Jakob,

Naar aanleiding van uw opmerking “Ik heb nog een tip voor mallemoeder, zou het niet een keer zinvol en boeiend zijn om een topic te starten over de heilzame werking van edelstenen ?….. de wonderbaarlijke werking van deze stenen is mijn inziens tot op heden onderbelicht gebleven……hahahahahahaha” het volgende:

Inleiding
Er zijn grofweg twee soorten intelligentie. Ten eerste is er intelligentie. Ten tweede is er specifieke intelligentie. Zo beschikt bijvoorbeeld Cruijff over een specifieke intelligentie, namelijk voetbalintelligentie. Cruijff is voetbalintelligent. Het verstandelijke vermogen van Mallemoeder laat niet toe specifiek intelligent van gedachten te wisselen over edelstenen. Mallemoeder is niet specifiek intelligent namelijk:

(Wist u trouwens dat de familienaam van Cleese eigenlijk Cheese was en dat de vader van John in zijn jeugd gepest werd vanwege zijn naam (Jantje Kaas) en dat de vader van John de H heeft veranderd in een L omdat hij dat gepest zijn kinderen wilde besparen? Nee, dat wist u niet, he? Dat verbaast Mallemoeder niks. Maar dit terzijde…)

Edelstenen dus
Er wordt naar Mallemoeders mening te vaak lacherig gedaan over alternatieven in de zin van “alles ken”: de alles-ken-intelligentie. Dat geldt ook en vooral voor edelstenen waarvan het esthetische aspect schromelijk wordt overdreven en de geneeskracht schromelijk onderschat. Bovendien wordt dat laatste, de geneeskrachtige waarde van edelstenen, vooral geridiculiseerd. Mallemoeder heeft een probleem met deze infame ridiculiseringsintelligentie.

Panacee

De Kristallengrot in Mexico: Het Lourdes voor de New-Age-intelligenten.

Edelsteenintelligentie
De geneeskrachtige werking van edelstenen is namelijk gebaseerd op onzichtbaarheid enzo… Onzichtbaarheid van de zeer diverse edelsteen-energieën die wisselwerkt op chakra’s. En ook chakra’s zijn natuurlijk onzichtbaar, maar deze kunnen natuurlijk wel intuïtief gezien worden door getrainde energiewerkers. Chakra’s zijn energiecentra die zich in het energetisch lichaam van elk energiek mens bevinden. Het zijn openingen waar levensenergie doorheen stroomt naar en van onze aura, u weet wel: het onzichtbare energieveld om ons heen. Als onze onzichtbare chakra’s in balans zijn, functioneert het lichaam goed. Maar wanneer ze uit balans zijn doordat ze minder goed functioneren of (deels) geblokkeerd zijn, dan kan dit leiden tot vele lichamelijke klachten zoals: hoofdpijn, bronchitis, presbyopie (leesbril), oogklachten, overgewicht, (chronische) vermoeidheid, vormen van ADHD of PDD-NOS bij kinderen, en zelfs potentieel ernstige ziekten als aids of kanker.

Hupla! Graven!

Hupla! Graven!

Ook emotionele en/of psychische klachten als bijvoorbeeld burn-out, onzekerheid en problemen met communicatie en seksualiteit, om er maar een paar te noemen, kunnen ontstaan door een minder goede energiedoorstroming van één of meerdere chakra’s.

Zeven acht onzichtbare hoofdchakra’s
Er zijn zeven hoofdchakra’s en soms wordt de aura zelf de achtste chakra genoemd. De eerste chakra (Muladhara) is de wortelchakra die zich onderin de romp bevindt net onder het stuitbeen.

Molensteen-amethist...

“Het esthetische aspect van edelstenen wordt schromelijk overdreven…”

Deze chakra wordt in verband gebracht met de dikke darm en de botten van het onderlichaam zoals de onderrug, het bekken en de heupen. De tweede chakra (Swadhisthana) is de sacraalchakra en bevindt zich ongeveer ter hoogte van het heiligbeen. Deze chakra wordt geassocieerd met onder andere de geslachtsklieren en -organen, het heiligbeen, het bekkengebied, de baarmoeder, de nieren, de blaas, de bloedsomloop en de waterhuishouding. Voor de chakra-intelligenten onder ons: Enzovoort… En vooral ook: blaf!

Edelstenen en Oude Wijsheid
Stof tot nadenken geeft het credo van de aloude, wijze onzichtbare Atlantiers uit het onzichtbare Atlantis. Zij wisten al: Aparta arango de atomoj de mineraloj estas nenio por la homa korpo ol nur agrabla por la okulo. Sanigante per kristaloj estas stulta babilado.

Mallemoeder is nu opgewonden
Hoge druk...Door de confrontatie met haarzelf is Mallemoeder zo gespannen dat zij steenkooltje in haar bilnaad kan stoppen zodat zij er na een halfuur een diamantje uit kan peuteren. En omdat dat proces gaat schrijnen legt zij alvast een verkoelend amethistje klaar.

In de hoop u voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet,

Mallemoeder

PS
De titel: “Epompee panacee poedenaske…” is een in het Nederlands vertaalde snede uit een voor insiders welbekende, aloude druïde-spreuk: “Ozewiezewoze Oze Wieze Woze Oze Wieze Woze Wieze Walla Kristallen Kristalijne Wieze Woze Wieze Wieswieswieswies”. Opdat u dat weet…

Advertenties

3 gedachtes over “Epompee, panacee, poedenaske…

  1. Renate

    Nou Mallemoeder, dan maar een flinke voorraad kolen inslaan om in diamanten te veranderen. U weet het toch: “Diamonds are a girls best friends”?

  2. Jakob

    Allereerst wil ik Mallemoeder dank zeggen voor haar onvermoeibare inzet die zij heeft geleverd in het onderbouwen en geloof in de heilzame werking van edelstenen ! Eindelijk een blog die serieus die tegemoet komt aan de wensen van patiënten die nooit of te nimmer hebben getwijfeld over de heilzame werking van deze stenen. En dat het dan ook nog in een Jip-en-Janneketaal is uitgelegd siert Moeder, het edelstenen-jargon is al moeilijk genoeg te doorgronden ! Ook over de uitleg van chakra’s ben ik diep ontroerd, het is niet alleen boeiend en inspirerend maar bovenal zeer leerzaam. Het verdiend mijns inziens een aanbeveling het Miniserie van Volksgezondheid aan te sporen om ook artsen / specialisten binnen het conventionele circuit te overtuigen van de geneeskracht van dergelijke stenen !

    Helaas drukt het steenkooltjesverhaal van Moeder dan toch weer een kleine ironische lading op de vele wonderbaarlijke en geneeskrachtige uitwerking van edelstenen.
    Na bestudering en met inachtneming van mijn medisch verleden lijkt maansteen bij mij de eerste keus !………….de bal ligt nu bij de NASA !!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s