Geef misbruikers een beschermheilige

Standaard

Kerkprins Fransje Wiertz

Kerkprinsje Fransje Wiertz draagt over het algemeen liever geen onderbroek…


Internet – Seksueel misbruikers binnen de rooms-katholieke kerk zouden een eigen beschermheilige moeten krijgen. Mallemoeder brak hiervoor de puddinglans van bisschop Frans Wiertz van Roermond tijdens een aantal beurten op een kleuterschool. Mallemoeder wil dat de opgepakte Oliver Shanti deze patroon voor de seksueel misbruiker wordt.

Procedure
Mallemoeder wil dat Shanti hiervoor zalig wordt verklaard en zij start daartoe een procedure. Mallemoeder verklaart het dossier over Shanti compleet, zodat het nu naar Rome kan. Mallemoeder beslist de komende maanden zelf over de zaligverklaring. Mallemoeder verwacht dat Shanti daarom snel zalig wordt verklaard. Normaal is voor een zaligverklaring het bewijs van een wonder nodig, maar omdat Shanti als bij wonder kinderen kan misbruiken, kan deze stap worden overgeslagen.

Excuses
Veel seksueel misbruikers hebben onlangs excuses aangeboden voor het misbruik dat Shanti heeft gepleegd. “Een heel moedige daad, zeker voor misbruikers”, zo zei Mallemoeder vrijdag. Het bezoek vlak voor kerstmis van Mallemoeder aan een chat-room waar slachtoffers van seksueel misbruikers worden herdacht, was voor de seksueel misbruikers in Mallemoeders omgeving een klap in het gezicht. “Surry!”, aldus Mallemoeder. Mallemoeder erkent de rooms-katholieke kerk niet. Daarom kon de zaligverklaringsprocedure niet overal worden gehouden, maar vond die in Nederland plaats. In de schoot van Mallemoeder…

Bron

Advertenties

7 gedachtes over “Geef misbruikers een beschermheilige

 1. Jakob

  Het klinkt zo interessant die heilig en zaligverklaringen dat ik haast niet kan wachten om dergelijke rituelen een keer “live” mee te maken. Helaas vrees ik, gelet op de omvang van het aantal misbruikers die nog geheiligd moeten worden, dat het moeilijk zal worden om nog een entreekaartje te bemachtigen….laat staan een zitplaats !

 2. Ger

  365 dagen winterslaap haha, hetzelfde dacht ik van u Mallemoeder v.w.b. 2013. Ook op facebook ijzingwekkende stilte.

 3. Ger

  Fijn dat te horen, geef ze er van langs, de goedgelovigen der aarde en natuurlijk de oplichters die misbruik maken van de goedgelovigen, en laat ons er weer gezamenlijk hartelijk om lachen.

 4. Jakob

  Gisteren was het voorpaginanieuws dat er uit een kerkje in Italië een buisje met bloed is gestolen. Een niet alledaagse daad om bloed te stelen was mijn eerste gedachte, maar algauw kreeg ik de schrik van mijn leven toen ik las dat het bloed afkomstig was van de in 2005 overleden en inmiddels zalig verklaarde paus Johannes Paulus II. Nu zullen sceptici zich afvragen waar maak je je zo druk over ?, welnu, het is in rooms-katholieke kringen schering en inslag dat er een paus of andere geestelijke zalig of heilig wordt verklaard, het predicaat wordt alleen en onder strikte voorwaarden toegekend na het verrichten van tenminste 1 wonderbaarlijke genezing. Bij een heiligverklaring ligt de lat nog hoger, daar moet er zelfs sprake zijn van tenminste 2 wereldwonderen of daaraan gerelateerde criteria om in aanmerking te komen voor de hoogste onderscheiding binnen het Vaticaan. Ook niet zelden worden er nog geestelijke leiders die reeds meer dan 400 jaar dood zijn nog genomineerd voor een zalig of heiligverklaring ! Wijlen Johannes Paulus II zal op 27 april 2014 vanwege “exceptionele omstandigheden” heilig worden verklaard, op de valreep wist hij nog gauw iemand te genezen waar de medische wetenschap geen verklaring voor kon geven. De relikwie met gestolen bloed is volgens de huidige Paus Benedictus XVII van bijzonder grote betekenis voor de op komst zijnde heiligverklaring in april volgend jaar. Het baart mij dan ook grote zorgen of Johannes Paulus II bij het ontbreken van zijn eigen bloed überhaupt nog wel in aanmerking komt voor een heiligverklaring. Ik deel dan ook oprecht de zorgen en verdriet van het Vaticaan, legers sympathisanten zijn dan naarstig op zoek naar het meest kostbare bloed in de geschiedenis aller tijden. De media-aandacht voor het jarenlange kindermisbruik is ondertussen wat afgezwakt, het Vaticaan heeft nu andere zorgen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s