Zienswijze

Standaard

boetekleed
Op 20 maart 2013 verscheen een stukje op deze site naar aanleiding van (een) het diepteinterview met de heer C. Vermeeren s.s.t.t over diens nog te verschijnen boek “Ufo’s bestaan gewoon” Een wetenschappelijke visie. De maker van dit diepteinterview, de heer Taede A. Smedes (hierna te noemen eiser) uitte grote bezwaren tegen het plaatsten hiervan en eiste permanente verwijdering van het blog binnen 24 uur. Werd daar geen gehoor aan gegeven, dan zou eiser een officiële klacht indienen bij de bevoegde instanties. Hetgeen geschiedde.

Mallemoeder (hierna te noemen cliënte) betreurt dat natuurlijk en wil daar graag haar zienswijze aan toevoegen.

1) Cliënte betreurt het ten zeerste dat zij het diepteinterview met de heer C. Vermeeren s.s.t.t. van de hand van eiser integraal en zonder toestemming van eiser heeft geplaatst.

2) Cliënte betreurt haar keuze het woord ‘ufo’ te hebben vervangen door ‘mal ding’ (dan wel ‘ufo’s’ door ‘malle dingen’) in het diepteinterview. En ofschoon cliënte volhardt in haar overtuiging dat deze keuze – in tegenstelling tot wat eiser wellicht veronderstelt – geen afbreuk doet aan de inhoud van het gewraakte diepteinterview, ziet cliënte nu in dat het toch geen pas geeft te suggereren dat de titel van het boek van de heer C. Vermeeren s.s.t.t. met hetzelfde gemak “Malle dingen bestaan gewoon” Een wetenschappelijke visie had kunnen luiden. Want behalve dat deze suggestie wetenschappelijk geen hout snijdt, ziet cliënte nu in dat het krenkend kan zijn voor bepaalde groepen mensen in hun zoektocht naar alles ken. Cliënte ziet tevens in dat censuur – een van de nog meest milde vormen van terechtstelling – heeft bijgedragen tot deze bewustwording.

3) Cliënte hoopt van ganser harte dat deze onverkwikkelijke zaak bij dezen in den minne is geschikt.

Namens cliënte,

Hoogachtend,

Jan-Jacob van de Karbargenbok c.s.
raadsheer in dezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s