De wereld volgens Guido Jonkers et al (18+)

Standaard
De wereld volgens Guido Jonkers...

Geen geprik!

Hier een bespreking van het boek…

Koop het boek hier…

Hier een nog paar testimonials…

Advertenties

12 gedachtes over “De wereld volgens Guido Jonkers et al (18+)

 1. Ja, meestal is het ‘grappig’ wat daar wordt geventileerd. Maar af en toe moet er wat van gezegd worden, want eigenlijk is het gewoon gevaarlijk, vooral als je ziet waar deze idiotie zoal postvat. Je hebt toch ook al gehoord van de ‘weigerverpleegkundigen’? Zweefteven en zweefkezen zijn eigenlijk gewoon gevaarlijk… Die l*l van een Jonkers zegt eigenlijk het volgende: Als je aids hebt kun je gewoon door blijven neuken, da’s goed voor je weerstand… Zelfs een paus zegt nog “euh…” voordat hij het over aids heeft. Jonkers niet. Jonkers et al zegt gewoon dat er niets aan de hand is zolang je maar een toeter van drs. Conselulder in je oor steekt. Jonkers et al zijn criminelen…

 2. Ik ben het met Mallemoeder eens, dat er af en toe wat van gezegd moet/mag worden omdat zweefteven en zweefkezen inderdaad eigenlijk gewoon gevaarlijk zijn.

  We leven niet in twee werelden die je strikt gescheiden kunt houden, dus tegengas geven blijft een noodzakelijk kwaad.
  Neem b.v. de laatste link in deze post van mij:
  http://www.skepsis.nl/vrom.html

  Wie met bomen in contact wil treden kan zich aanmelden voor een seminar bij de Stichting Milieubewustzijn in ‘s-Graveland. Het bestuur van de stichting is een illuster gezelschap. Voorzitter is Kees Zoeteman, plaatsvervangend directeur-generaal milieubeheer op het ministerie van VROM en lid van het Interdepartementaal Overleg voor het Wetenschapsbeleid. Hij is daarnaast vooral bekend vanwege zijn openlijk beleden geloof in kabouters en als aanhanger van Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie. Andere bestuursleden zijn zakenman Eckhart Wintzen, oprichter van het automatiseringsconcern BSO/Origin, Jan Oosterwijk, directeur en eigenaar van de Body Shop Benelux en Prof. Mag. Arch. Peter Schmid, hoogleraar bouwkunde te Eindhoven en bekend om zijn geloof in de realiteit van aardstralen. Verrassend is het lidmaatschap van de oud-politicus Norbert Schmelzer.

  Wie weet zitten er in de huidige regering nog de nodige aanhangers van het gedachtengoed van Guido Jonkers et al. Lijkt mij toch een van de redenen waarom de wet BIG zo lastig op de schop te krijgen is, en de Btw-heffing voor Alterneut en Co. per 1 jan. 2013 een opmerkelijke mijlpaal.

  Hier een voorbeeld van vandaag. Jonkers geeft gretig zijn eigen, uiteraard opruiende, draai aan uitspraken van Oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet:
  Nieuws: ‘De beerput van de farmacy moet open’..

  Nog geen reacties, dus nog even wachten op wat daar allemaal geventileerd gaat worden.
  Allemaal mensen met stemrecht, die hun best doen om zweefteven en zweefkezen in de regering te krijgen en/of te houden.

 3. Renate

  O nee, ik zeg ook niet dat je zweefkezen en zweefteefjes niet mag bestrijden, sterker dat moet juist. Het punt is hooguit dat ik van sites als Want to know en dergelijke, zulke kromme tenen krijg, dat ik m’n schoenen niet meer aan kan krijgen. Daarom probeer ik m’n bezoekjes aan dit soort sites te limiteren.
  En ja, de onzin die verkondigd wordt, komt helaas maar al te vaak ook terecht op andere sites, waarvan het minder duidelijk is, dat er alleen maar onzin op staat. Gisteren zag ik weer de nodige anti-vaccinatie onzin op de website van Tros Radar.

 4. Ger

  De presentatrice van Tros Radar is ook een zevende-dag-adventiste, dus ook een beetje de weg kwijt. (of moet ik zeggen zwevende-dag-adventiste?)haha

 5. U heeft ‘m door Ger!
  Zevende-dag-adventisten zijn selectief kritisch! Net als Marianne Thieme, die ook zevende-dag-adventiste is! En Thieme eet liever cornflakes ipv vlees, omdat ‘cornflakes’ uitgevonden is door Kellogg (ook weer een zevende-dag-adventist..)! Nu weet Mallemoeder niet of Hertsenberg vegetariëre is, maar het zou Mallemoeder niets verbazen! Misschien heeft de zevende-dag-adventist-god problemen met vaccineren en vlees? LOL!

 6. Renate

  Ik weet het niet. Ik vind de ideeën van mevrouw Thieme ook tamelijk dubieus. Feit blijft overigens wel dat Tros Radar al een paar keer onderwerpen over kwakzalverij heeft gebracht, waarbij het een en ander zeer kritisch werd benaderd. Het probleem zit meer in de website, waar de kwakaanhangertjes regelmatig van zich laten horen en kritische stemmen soms zelfs overstemmen. Verder wordt dan kennelijk de mensen die de kwakaanhangers van repliek dienen, de toegang ontzegd.
  Aan het bestrijden van de onzin die sommige mensen op de website plaatsen, begin ik maar niet eens. Soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen. Zo was er laatst iemand die begon over apenweefsel en geaborteerde foetussen en natuurlijk de nodige andere stoffen in vaccins.

 7. Ger

  En of Heksenberg vegetarisch is, ze heeft zelfs een boek geschreven, “De dunne vegetariër”. Dat ze kwakzalverij soms kritisch benaderd is natuurlijk van dezelfde waarde als de christen die de moslim kritisch benaderd, of de Ogilvie aanhanger die de Char aanhanger kritisch benaderd. Ik ben het met je eens, Renate, dat het bestrijden van onzin onbegonnen werk is. Het zou een taak van de overheid moeten zijn om in ieder geval iedereen die zich op enigerlei wijze genezer noemt, maar het niet is (empirisch onbewezen methodes) aan te pakken. Dat zou in ieder geval een signaal afgeven naar de samenleving, maar zolang er nog keurmerken als “erkend paragnost” mogen worden gevoerd………………..

 8. De regering heeft er zelf voor gezorgd -middels de wet BIG- dat kwakzalverij in Nederland legaal is. Niet BIG-geregistreerden vallen door tal van mazen in deze wet en er moeten al letterlijk doden vallen, voordat justitie in aktie komt/mag komen. O.a. de casus Sylvia Millecam is daar een schrijnend voorbeeld van.

 9. Renate

  Ja, de wens van de patiënt staat voorop, ook als die patiënt gewoon belazerd wordt. Eigen keuzevrijheid en zo. Waarom moet een auto wel gekeurd worden voor hij de weg op mag en mag iedereen zich ongestraft genezer noemen en mensen belazeren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s