Maya, apocalyps, Atlantis en dood. Niburu-punt-AD lift nog even mee en legt uit…

Standaard

AD_NIBURU

AD verklaart de relatie tussen de Maya, de apocalyps en Atlantis…


Een korte samenvatting:
Komt er op 21 december een apocalyptisch einde aan de ons nu bekende wereld – zoals blijkbaar één à twee procent van de wereldbevolking lijkt af te leiden uit de Mayakalender? Een wetenschappelijke onderbouwing daarvoor is er niet…

Desalniettemin…
Want 14% gelooft dus dat we het einde van de beschaving gaan meemaken. Zeg nu zelf: vulkanen bestaan in de categorie 1 (vulkaantje) tot en met 8 (supervulkaan).

Zijden draadje…
Voor een supervulkaan als veroorzaker van een nieuwe ijstijd gaan we 22.500 jaar terug. Volgens een hypothese leidden de gevolgen van een uitbarsting van 73.000 jaar geleden bijna tot het uitsterven van de mens.

Massa-extinctie…
Dat was trouwens niet de enige keer dat een volledig ras op de rand van extinctie kwam als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Denk aan de ondergang van de Neanderthalers zo’n 29.000 jaar geleden. En 251 miljoen jaar geleden zorgde een uitbarsting in Siberië waarschijnlijk voor een van de grootste massa-extincties ooit. En dan zwijgen we nog over de Perm-Trias-massa-extinctie…

Atlantis en de supervulkaan…
Een deel van de aarde rond de vulkaan kan instorten. “Dat is trouwens ook een hypothese waardoor Atlantis van de kaart werd geveegd…”

Geringe kans, maar toch…
De kans dat de jongsten onder ons dat in hun leven nog meemaken is amper 0,15 procent. Dat is dus een kleine kans, maar wel 12 keer zo groot als de kans dat we in diezelfde periode uitsterven door de inslag van een asteroïde.

Bron: Het volledige, doorwrochte artikel in het Algemeen Dagblad.
Update: 13 december, niburu.ad doet wederom een beroep op uw doodsangsten…

Advertenties

3 gedachtes over “Maya, apocalyps, Atlantis en dood. Niburu-punt-AD lift nog even mee en legt uit…

 1. sonicchristjan

  Deze blog is 5 minuten grappig maar verder zo totaal oppervlakkig. Ik doe onderzoek naar Atlantis en ik heb ontdekt wat het is: de sheol/Hades, net als Avalon. De projectie van een berg met goden en een tempel voor Poseidon/Dagon met daaronder een waterbron is een bekend symbool voor de onderwereld maar ook voor de tempel van Jeruzalem.

 2. Jakob

  Zo te lezen lijkt u mijns inziens in aanmerking te komen voor een Nobelprijs……eentje voor gristelijk onderzoek welteverstaan !

 3. @ sonicchristjan,
  U doet onderzoek naar Atlantis? En u heeft ontdekt wat het is? U heeft het over “projectie” en “symboliek”? U bent van de cultuur-historische, filosofische aanpak? Of trekt u met uw wandelschoenen en uw knapzakje de wijde wereld in de hoop ooit het eiland van Atlas te vinden? Als dat laatste het geval is dan bent u in ieder geval langer dan 5 minuten grappig.
  En totaal niet oppervlakkig ook.
  Net als mijn voorganger geeft Mallemoeder u ook een nominatie: De Nobelprijs voor diepgang…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s