New Agers zijn religieuze allesneuqers

Standaard
De New-Age-meester


Waarom? Daarom!

Een aantal fundamentele geloofsovertuigingen zijn in handen van New Age-aanhangers. Deze New Age-halsen moedigen getroubleerde individuen aan om te shoppen voor die overtuiging(en) en praktijk(en) waarbij ze zich het meest comfortabel voelen. Hoe herkent u de New Age-kletsmajoor? Da’s vrij eenvoudig. U krijgt namelijk eerst een aantal fundamentele geloofsovertuigingen aangereikt:

Monisme: Alles wat bestaat is afgeleid van een enkele bron van goddelijke energie.
(Noot van Mallemoeder: Wanneer er geschermd wordt met begrippen als “goddelijk” en “energie” dan is de kans groot dat u wordt belazerd.)

Pantheïsme: Alles wat bestaat is god, god is alles wat bestaat.
(Noot van Mallemoeder: Dit leidt natuurlijk tot het concept van de goddelijkheid van het individu, dat we allemaal goden zijn. Ze zoeken niet god zoals geopenbaard in een heilige tekst ofzo. New Agers zoeken god in henzelf en het hele universum. Toe maar!)

Panentheïsme: God is alles wat bestaat. God is tegelijk het hele universum, en overstijgt het universum ook.
(Noot van Mallemoeder: In tegenstelling tot pantheïsme, betekent panentheïsme niet dat het universum synoniem is met god. In plaats daarvan gaat panentheïsme ervan uit dat god nog meer is dan het universum: god is zowel transcendent als immanent. In veel theologische vormen – maar bij New Agers in het bijzonder – wordt god daarom gezien als zowel de schepping, de universele moraal en de schepper daarvan. U weet wel: Alles ken!)

Om deze ‘fundamentele’ kletskoek wat meer kleur te geven – en omdat het ken – toppen New Agers het magisch denken af met begrippen als:

Reïncarnatie: Na de dood, worden wij weer geboren om een ander leven te leiden als mens of als dier. Deze cyclus herhaalt zich vele malen.
(Noot van Mallemoeder: Dat ken net zo gemakkelijk.)

Karma: Aan het einde van ons leven, worden we beloond of gestraft volgens ons karma door te worden gereïncarneerd in een pijnlijk of goed nieuw leven. Dit geloof is verbonden met dat van reïncarnatie.
(Noot van Mallemoeder: Dit is voor het geval je het fenomeen ‘wedergeboorte’ kletskoek vindt.)

Aura: een energieveld van het lichaam. Onzichtbaar voor de meeste mensen, kan worden gedetecteerd door sommige New Agers als een glinsterend, veelkleurig veld rondom het lichaam. Deskundige New Agers kunnen de aura opsporen en interpreteren de aura. New Agers verklaren aan de hand van aura’s de gemoedstoestand van een getroubleerd individu, en hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.
(Noot van Mallemoeder: ‘Energie’-veld! Spitst de oren! Regenboog-gelul…)

Persoonlijke Transformatie: Een diep intense mystieke ervaring zal leiden tot de aanvaarding en het gebruik van New Age-overtuigingen en praktijken. Geleide verbeelding, hypnose, meditatie.
(Noot van Mallemoeder: Dat heet hersenspoelen…)

Universele religie: Omdat alles en iedereen en Jan-en-Alleman god is, bestaat er slechts een werkelijkheid en alle religies zijn gewoon verschillende wegen naar die ultieme werkelijkheid. De universele religie kan worden gevisualiseerd als een berg, met veel sadhana (spirituele paden) naar de top. Sommige zijn moeilijk, anderen gemakkelijk. Er is geen juiste pad. Alle paden bereiken uiteindelijk de top. New Agers verwachten dat een nieuwe universele religie elementen van alle huidige godsdiensten bevat, zal evolueren en steeds algemeen wereldwijd geaccepteerd.
(Noot van Mallemoeder: Mallemoeder gaat op de brandstapel van de New Agers!)

Tot slot een paar typische New Age-praktijken:
Channeling: Een methode vergelijkbaar met die gebruikt wordt door spiritisten, waarin een geest van een lang overleden persoon wordt opgeroepen. Echter, terwijl spiritisten algemeen van mening zijn dat de ziel relatief ongewijzigd blijft na de dood, geloven de meeste New Agers dat de ziel evolueert naar hogere dimensies van het ‘bestaan’. Chanelers proberen meestal contact te maken met een enkele, spiritueel ontwikkeld ‘wezen’.
(Noot van Mallemoeder: Blablablala…)

Voorliefde voor kristallen: New Agers geloven dat kristallen helende energie bezitten.
(Noot van Mallemoeder: De huisarts van Mallemoeder bezit een helende energie om jaloers op te zijn…)

Mediteren:
(Noot van Mallemoeder: Hersenspoeling…)

New Age Muziek: Een zachte, melodieuze, inspirerende muziek vorm met de menselijke stem, harp, luit, fluit, etc. Het wordt gebruikt als hulpmiddel bij genezing, massage-therapie en algemene ontspanning.
(Noot van Mallemoeder: Er zijn grenzen…)

Waarzeggerij: Het gebruik van verschillende technieken om de toekomst te voorspellen, met inbegrip van I Ching, Pendulum-bewegingen, Runen, Scrying, Tarot-kaarten.
(Noot van Mallemoeder: Het scrotum van de echtgenoot van Mallemoeder zegt iets over de temperatuur van het water waarin hij zwemt…)

Astrologie: De overtuiging dat de oriëntatie van de planeten op het moment van zijn geboorte, en de locatie van die geboorte van het individu toekomst en persoonlijkheid voorspelt. Het geloof in astrologie komt vaak voor bij New Agers, maar is zeker niet beperkt tot hen.
(Noot van Mallemoeder: Zie illustratie linksboven…)

Holistisch genezen: Dit is een verzameling van genezingstechnieken dat afwijkt van het traditionele medische model. Het probeert om aandoeningen te genezen in geest, lichaam en geest en om heelheid en evenwicht in de persoon te bevorderen. Voorbeelden zijn acupunctuur, kristal-healing, homeopathie, iriscopie, massage, diverse meditatiemethoden, polariteit therapie, paranormale genezing, therapeutische aanraking, reflexologie, etc.
(Noot van Mallemoeder: Whoehahahaahaaaa!)

Tot slot: Mocht u zelf geen keuze durven maken dan kunt u altijd uw kinderen er nog mee opzadelen.

Indigo Kinderen: Sommigen binnen de New Age-beweging geloven dat kinderen met speciale krachten en indigo gekleurde aura’s zijn geboren in de afgelopen jaren. Indigo’s zijn gemakkelijk te herkennen door hun ongewoon grote, heldere ogen. Het zijn zeer heldere en vroegrijpe kinderen met een geweldig geheugen en een sterk verlangen om instinctief te leven. Deze kinderen van het volgende millennium zijn gevoelige, (hoog)begaafde zielen met een geëvolueerde bewustzijn die zijn gekomen om te helpen de trillingen van ons leven te veranderen en een nieuwe wereld en ras te creëren: “Zij zijn de brug naar onze toekomst.”
(Noot van Mallemoeder: Dikke lul drie bier!)

Bronnen: Whoehahahahhaaaa!
Whoehahahahahahahahaaaaaahaaaaaa!
Whaaaaaaaa! Mallemoeder kan haar pies niet ophouden van het lachen!

Advertenties

19 gedachtes over “New Agers zijn religieuze allesneuqers

 1. DaSilva

  Mijn zonnevlechtdoet pijn van het lachen en is behoorlijk in war geraakt door al dat schuddebuiken nu moek dat hele ding opnieuw invlechten.
  *verdwijnt al mopperend*

 2. DaSilva

  Ja lach maar zelfs fatsoenlijk typen zat er niet meer in mijn hele zinsopbouw naar zijn vaantjes en dat allemaal dankzij jou mallemoeders 😉

 3. Jakob

  Mallemoeder,

  Een zeer interessante bijdrage over spiritualiteit / astrologie tot zelfs aura’s zien. Ik denk met weemoed terug aan het programma “paranormale kinderen” van SBS 6, het is toch van uitzonderlijke klasse hoe het zesde zintuig winnares Liesbeth van Dijk samen met deze doodsbange kinderen de geestjes uit hun slaapkamers wist te verdrijven. Er waren zelfs wonderkindertjes bij die de dood van hun vriendje of vriendinnetje hadden zien aankomen, helaas voor de slachtoffertjes kwam de ingeving van de paranormale wonderkinderen veel te laat waardoor het kwaad reeds was geschiedt !
  Maar weet u mallemoeders waar ik mij zorgen over maak ?….deze kinderen worden gesteund door hun familie en omgeving dat ze ook daadwerkelijk over paranormale gaven beschikken, en deze gewiekste Liesbeth springt daar handig op in met het voorstel om de kinderen te “begeleiden” opdat ze verdienen om begrepen te worden. En hiermee houdt het kliekje zich wel in stand hoor, want ook deze kinderen zullen op latere leeftijd gretig profiteren van hun uitzonderlijke gaven om aankomende collegaatjes te begeleiden !
  Ik heb nog een tip voor mallemoeder, zou het niet een keer zinvol en boeiend zijn om een topic te starten over de heilzame werking van edelstenen ?….. de wonderbaarlijke werking van deze stenen is mijn inziens tot op heden onderbelicht gebleven……hahahahahahaha

  Tot slot nog iets te lezen voor mallemoeder, ik heb op Klopdatwel een verhaal geschreven over “Dit is mijn Toekomst”……pffffff

  http://kloptdatwel.nl/author/jakobbolk/

 4. Jakob,
  Een topic over edelstenen… Ja… Mmm… Ja… Per slot van rekening: “Ende draghet U Smaragd aan den ooren, dan sult U nimmer enigh geruisch uit Uwen darmen hooren”. Top! Gaat Mallemoeder doen!
  Overigens gaat Mallemoeder natuurlijk uw verhaal lezen… U hoort nog!

 5. Beste Jakob,
  Mallemoeder heeft uw verhaal gelezen en het volgende moet haar van heur hartje: Mallemoeder is bekend met het programma. In tegenstelling tot de platvloerse en seksueel geladen nachtelijke programma’s, die telefoonnummers aanprijzen die leiden naar de verwezenlijking van de fantasie van de kijker, is het programma Dit is mijn toekomst een verademing.
  Vooral het ondeugende mannetje Sexy Gopal (zie foto) wekt bij Mallemoeder erotische gevoelens op. Niet zozeer “wat” hij zegt is voor Mallemoeder opwindend, maar zijn overtuigende stemgeluid alleen al is voldoende om je van de bank te laten rollen van verrukking…

  Sexy Shaksi

  Luister hier naar zijn auditieve visitekaart (duurt een seconde of 6… Doen!) en leg je toekomst in haar handen… zijn handen… de handen van zijn gechannelde elementaalwezen… ofzo…

 6. Jakob

  Mallemoeder,

  Ik ken het mannetje en vooral zijn stem. Ik moet bekennen dat ik waarschijnlijk toch een andere seksuele voorkeur heb dan Mallemoeder, maar dat neemt niet weg dat door dit stemmetje de hormoonhuishouding bij u weleens verstoord zou kunnen raken ! Hoewel ik mij afvraag of dit medium nog wel over alle mannelijke genitaliën beschikt blijft het indrukwekkend om het kinderstemmetje te horen. Maar over mediums gesproken, ik wil niet onder stoelen of banken steken dat mijn persoonlijke voorkeur uitgaat naar oma Jose Mors, zij krijgt via haar op vierjarig overleden kindje de boodschappen uit het hiernamaals door en dat is vrij uniek lijkt mij. want de meeste kindertjes op die leeftijd zijn communicatief niet in staat om ingewikkelde informatie door te geven ! Maar oma Mors is behalve helderziend ook helderhorend en zelfs heldervoelend, of zij zelf nog helder van geest is betwijfel ik weliswaar, maar toch wil ik haar gezien haar spirituele vakkennis in relatie met haar ouderdom op een voetstuk plaatsen. Tot mijn spijt Mallemoeder kan ik het niet nalaten om ook Freddie een pluim te geven, boeiend om te zien hoe hij gewapend met zijn tarotkaarten menig kijker de rillingen over de rug doet lopen, enkel een geboortedatum is al genoeg om iemands toekomst voorspellen waar zelfs Caroline Sonneveld het als presentatrice het koud van krijgt !

  Mocht Mallemoeder ondanks mijn eigen genomineerde kandidaten een ander medium de eer van fabuleuze “waarzegger” uit het circus “Dit is mijn Toekomst” willen geven hoor ik het graag van u !

 7. Renate

  Het stemmetje en het beeld kan ik niet met elkaar in overeenstemming brengen. Noch het een, noch het ander kan me echt in verrukking brengen.

 8. Jose Mors is een van de meest integere,zuivere en getalenteerde helderziende op dit moment.Bescheiden, to the point en zeer akkuraat ook door de tijd heen
  Meeste mensen hebben waarschijnlijk nooit van E. Cayce gehoord,ga je daar eens in verdiepen om kwaliteit te boordelen
  Elke benaming als omaatje en totaal gebrek aan inzicht over hoe paranormale begaafheid werkt wordt hier wel heel duidelijk geetaleerd.
  Ze heeft mij enorm geholpen en heeft een zeer positieve drive,Je kunt beter
  naar haar luisteren en daar wat mee doen ,dan naar de achterlijke media kijken .Dat de wereld plat is hebben we toch al enige eeuwen achter ons gelaten.
  Heb 3 jr lang allerlei helderzienden geconsulteerd weinigen komen in de buurt en veel is troep maar NIET JOSE MORS.

  Rene
  Ps
  Indeling over spiritualiteit geeft nog geen begrip over de gave,Lijkt een beetje op een reaktie van Ned Vereniging tegen Kwakzalverij een bijna komiese klub.

 9. Jakob

  Is Jose Mors volgens u een zuivere en getalenteerde helderziende ? waar baseert u dat op ? Ik zie haar vaak in het programma ”Dit is mijn Toekomst” waar ook mevrouw Mors net als alle anderen het trucje ”cold reading” toepast….met wat creativiteit en vaardigheid kan een gemiddelde chimpansee het nog leren.
  Ook geeft mevrouw Mors in het programma altijd aan dat ze van de beller geen informatie wil horen, zou u mij willen verklappen waarom dat ze bellers dan een spervuur aan vragen stelt ? naar mijn mening is dat niet nodig voor iemand die meent helderziend of paragnost te zijn om dan mensen nog het hemd van hun lijf te vragen.

  Mevrouw Mors is net als haar collega’s van het programma geen paragnost maar paranoia !

 10. Ga je horizon eens verbreden ,ga E Cayce eens lezen,ga je eens verdiepen in frequentieleer en dat bepaalde frekwenties informatie dragen.(Akasha bibliotheek)
  Als je nog steeds in de naieve veronderstelling verkeerd dat een dokter in een witte jas met een pilletje je kan genezen,sluit die redenatie naadloos bij je reaktie aan.Waarschijnlijk denk je dat het hele denk en belevingsproces van de mens in de hersencellen gelokaliseerd is ,
  In Sinterklaas geloven en de Kerstman is voor veel kleine kinderen een absolute realiteit,niets mis mee,maar ga dan geen overtuiging aanvallen van hen die deze fase voorbij zijn .het etaleert toch een beperkte belevingswereld,als je erin gelooft blijf er vooral in.
  Maar ik heb wel eens twee sinterklazen op een Mobylette gezien hoop niet dat dit te konfronterend is voor je.
  Academici zijn ook vaak client bij sommige paragnosten ,als je dat tenminste een intelligent soort mensen vindt ,
  Er zit moet ik zeggen wel veel troep in de spirituele wereld,wat iets anders is dat integere paragnosten niet zouden bestaan,.hetzelfde geldt voor academici Amerikaanse leger bv maakt gebruik van remote viewers
  Ga eens op you tube kijken naar interviews met Gregg Braden,een echte wetenschapper die verder kijkt.Ga eens lezen The Secret of Life van Lakhovsky en Marchandwetenschappers die verder kijkt dan hun neus lang is en ze zijn is niet de enige.alles is frequentie.en dat in de 30 en 40 erjaren vorige eeuw
  Dus als Jose zich afstemt op de frequentie van de informatie,moet ze niet worden afgeleid door uitlatingen van de beller,dat verstoort de ontvangst.
  De antwoorden ja of nee geven haar de mogelijkheid de juiste informatie naar voren te halen.
  In een telefonische sessie gaf ze zonder dralen antwoord op vragen over heden,verleden en toekomst,waardoor zaken ineens duidelijk werden .
  ze gaf zelfs het bedrag aan dat een collega van mij gestolen had,Dit
  vergeleek ik met consulten voor ik haar kende van zo n 15 andere paragnosten.
  Hoogte van het bedrag varieerde een beetje (20%)tussen die 16.
  Jose is ook nog zeer bij de tijd ,meer nog dan velen die jonger zijn dan zij
  Ga eens kijken op internet naar een 91 jarige internationaal bekende architekt van chinese orgine: Pei, met een tegenwoordigheid van geest
  nog steeds aktief in zijn vak.
  Verwacht geen verandering van overtuiging,maar nogmaals ga je eens verdiepen in informatieoverdracht,wel eens van telepatie gehoord?
  Heb dit persoonlijk gedurende langere tijd met iemand ervaren.
  RF

 11. U raadt Mallemoeder lectuur, sites en filmpjes aan die u slechts bevestigen in uw waanzin. Daar heeft Mallemoeder geen boodschap aan. Mallemoeder heeft een uitgesproken mening over malligheden dus ook over uw malligheden. Haar blog staat daar overigens bol van (Waarvan akte!).
  Mallemoeder heeft ook stellig de indruk dat u voolstrekt geen idee heeft van wat wetenschap eigenlijk inhoudt. Uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek zijn niet fout omdat u de uitkomst niet leuk vindt of niet begrijpt (!). Wetenschap is geen politiek proces waarin alles maar KEN en alleen maar klopt als de meeste stemmen (en niet alleen in uw hoofd) voor zijn. U schampert over “dokters in witte jassen die pilletjes voorschrijven” terwijl u het volgende moment refereert aan academici (uit het Amerikaanse leger), wetenschappers (die verder kijken dan hun neus lang is), (internationaal bekende) architecten om vervolgens Mallemoeder wijs te maken dat een piskijker willekeurig in het heden, verleden en de toekomst kan kijken. Dat u dat zelf allemaal niet een beetje mal vindt…
  Uw malle ideeën worden alleen maar bevestigd door de kletspraatjes van heldervoelende, -horende, -ziende, -proevende, -ruikende kletskoekverkopers als er gezegd wordt wat u horen wilt. Daarom springt deze Jose er bij u uit tussen zo’n 15 andere paragnosten… Maar dat KEN natuurlijk want van alle paragnosten is de ene paragnost een beetje meer paragnost dan de andere paragnost. Toch?
  U vraagt Mallemoeder of zij weleens van telepathie heeft gehoord. Jawel hoor, daar heeft Mallemoeder weleens van gehoord. Maar Mallemoeder waarschuwt u vriendelijkheidshalve: als de informatieoverdracht net zo onverzorgd en inhoudsloos is als de digitale informatie waarmee u Mallemoeder mee opscheept, dan zult u weinig vrinden overhouden. Over vrinden gesproken: wellicht kunt u uw informatieve eieren kwijt bij geestverwanten die u vindt op de volgende informatiedragers: Alles KEN en er KEN nog veel meer.

 12. Jakob

  Als u wilt geloven dat bepaalde frequenties een bron van informatie-overdracht zijn dan zou dat te meten moeten zijn. De vergelijking met mijn geloof in een dokter met witte jas die mij met een pilletje kan genezen kan ik eerlijk gezegd niet helemaal volgen.
  Dat kinderen in Sinterklaas geloven heeft te maken met een cultuuroverdracht waarin wij als kinderen groot zijn geworden, als het maar vaak genoeg gerepeteerd wordt dat Sinterklaas bestaat zal ieder kind dat geloven ! Hetzelfde geldt voor religie en het geloof in helderzienden of paragnosten. U prijkt men namen als Gregg Braden, die als ”wetenschapper” ook in die onzin gelooft, u zou het boek van Herman de Regt en Hans Dooremalen eens moeten lezen, ook gerenommeerde wetenschappers die helaas voor u geen spaan heel laten van de vermeende gaven van paragnosten of mediums.
  Jose stemt zich af op de frequenties van de bellers denkt u ?….vreemd, ze moet eerst aan de beller te vragen of zijn / haar moeder ook al overleden is….zou ze deze informatie niet uit de frequentie informatie kunnen halen denkt u ? ….maar goed, als blijkt dat de moeder wél overleden is heeft Jose wonderwel binnen enkele luttele seconden contact met de overleden dierbare. Nog nooit, maar dan ook echt nog nooit is een helderziende of een medium / paragnost erin geslaagd om onder gecontroleerde omstandigheden te bewijzen over paranormale gaven te beschikken. Iedereen kan beweren met de doden te kunnen praten, het wordt een ander verhaal als “helderziende” Mors zonder te vragen naar aanknopingspunten details kan opnoemen die alleen de beller en de overledene kan weten. Maar ik kan u gerust stellen, dat zal geen enkel medium in zijn hoofd halen, die spelen liever op safe ! Veel liever schieten de gewiekste mediums met vragen op open doel (cold reading) tot er een doelpunt valt, de naïeve en goedgelovige beller geeft zelf het antwoord en het medium maakt er een mooi verhaal om heen !

  U vraagt zich af of ik ooit van telepathie gehoord heb ?……ik kan u geruststellen, ik verdiep mij al jaren in alles waar ondanks alle claims geen overtuigend bewijs voor geleverd kan worden. U gaat nogal op in het wereldje van mediums, als “onze” befaamde Derek Ogilvie (die aangeeft met de doden te communiceren, en bovendien gelooft in zijn eigen telepathische “gaven”) die miljoen dollar van scepticus James Randi moedwillig aan zich voorbij heeft laten gaan geef ik u vrijblijvend het advies om vooral verder te dromen. Ook deze oplichter en oud kroegbaas zakte door het ijs tijdens de test, opeens bleken zijn gaven toch niet zo realistisch te zijn als ons op de tv wordt voorgeschoteld, helaas voor hem kreeg hij bij Randi niet de kans om via zijn medewerkers informatie op te vissen uit de kamer waar de kindertjes zaten met hun speelgoed !

  Die miljoen euro van Randi ligt nog steeds te wachten op diegene die kan aantonen dat hij /zij over paranormale gaven beschikt, tientallen mediums of wichelroedelopers hebben de gok bij Randi genomen en allemaal vielen ze op hilarische wijze door de mand.

  Maar wellicht kunt u mevrouw Mors voordragen om die miljoen dollar even te innen…..ze hoeft alleen maar bewijzen wat ze in het programma “Dit is mijn Toekomst” beweerd te kunnen…….meer niet !

  Met die miljoen dollar heeft ze het niet meer nodig om voor de buis aan de beller te vragen of hun opa van 85 jaar een leesbril droeg of last had ochtendstijfheid…..

 13. maan

  dit vind ik een bijdrage van niks

  die mallemoeder komt mij verstoord over

  zeker niks beters te doen??

 14. Jakob

  Als u wel geloofd in de paranormale onzin moet U zich afvragen wie er gestoord is. Of praat u ook met overleden mensen ?….zo ja, dan zou ik het GGZ maar gaan bellen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s