Homeopathie wetenschappelijk bewezen!

Standaard

Wetenschappelijke laboratoriumopstelling Homepathische wetenschap

De meeste wetenschappers zullen stelselmatig beweren dat wetenschappelijke homeopathie wetenschappelijk gezien onmogelijk is. Want hoe is het mogelijk dat een scheikundige oplossing zonder wetenschappelijke chemische atomen een biologische reactie veroorzaakt? Wat nu als blijkt dat alles wat we op school, op de wetenschappelijk universiteit en op het wetenschappelijke werk leren slechts een deel is van de wetenschappelijke waarheid?

Homeopathie is één van de vele wetenschappelijke onderzoeksgebieden die voor ons verborgen zijn gehouden. Kijk, je bevindt je tegenover drie wetenschappelijke lichtschakelaars waarvan slechts één verbonden is met een wetenschappelijke lamp in de naastgelegen wetenschapskamer. Je krijgt slechts twee wetenschappelijke pogingen om te ontdekken welke van de drie schakelaars werkt. Zonder het wetenschappelijk effect te kunnen zien van je wetenschappelijk handeling is het wetenschappelijk onmogelijk om te weten welke van de drie werkt. Ook wiskundig gezien is dit wetenschappelijk onmogelijk. De wetenschappelijke oplossing is echter zeer voor de hand liggend. Het gaat om de warmte die wordt uitgestraald door het licht en niet de lamp zelf. Na twee pogingen voel je of de lamp warmer is of niet en weet je welke schakelaar verbonden is met de lamp. Voelt u het wetenschappelijke karakter van deze proef?

Wanneer we terugkeren naar de wetenschappelijke homeopathie kunnen we nu zeggen dat chemicaliën irrelevant zijn om het probleem op te lossen. Het gaat om vibraties! Het zijn niet de wetenschappelijke chemicaliën die een wetenschappelijk biologische verandering teweeg brengen maar de vibraties! Wat mist in alle wetenschappelijke opleidingen is het wetenschappelijk concept van vibraties en de invloed die ze hebben! Nou, weet u wat? Lees hier de wetenschappelijke verhandeling effekes door. En dan ook nog effekes nog een wetenschappelijke power point-presentatie van de wetenschappelijk erudiete Masuru Emoto.

En hoed u vooral voor de door Big Pharma betaalde onwetenschappelijke pseudo-wetenschappers en andere pseudo-wetenschappelijke oplichters… Want u weet toch: water houdt de boodschap vast!

Advertenties

8 gedachtes over “Homeopathie wetenschappelijk bewezen!

 1. Renate

  En iedere keer word je weer doodgegooid met het feit dat het geheugen van water bewezen is. En probeer dat dan maar eens te weerleggen. Als je dan een paar linkjes levert, naar artikelen die bijvoorbeeld meneer Beneviste (zo heette hij toch?) tegenspreken, dan komt men wel weer met ander onderzoek, dat nog niet weerlegd is. Nu kan men zich eventueel weer beroepen ingenieursbureau DHV dat experimenten schijnt te hebben gedaan met gevitaliseerd water. Een van de ingenieurs heeft het zels al over invloeden uit de kosmos.
  Mij klinkt het als gebakken lucht in de oren, maar ja, ik kan het niet bewijzen.

 2. wilmamazone

  @Renate

  Hier is het originele artikel over gevitaliseerd water van ingenieursbureau DHV:
  http://www.dhv.nl/News/In-the-Media/2011/2011-09-16-H2O—Vitaal-water-niet-meten,-maar-zel

  Interview met DHV’ers Hans van Sluis en Helle van der Roest.
  Water is water. Soms is het schoon en soms zitten er vervuilende stoffen in, maar de chemische stof H2O is er maar in één smaak. Of niet? Al jaren wordt gesproken over ‘vitaal water’: water dat andere eigenschappen heeft dan ‘plat’ water. Hoewel veel wetenschappers sceptisch staan tegenover dat ‘vitale’ water, zijn in de loop der jaren uit diverse onderzoeken interessante resultaten naar voren gekomen.

  Het volledige artikel nog niet gedownload en gelezen.

 3. Renate

  Het korte artikel maakt niet echt veel duidelijk, maar voor homeopaten is het misschien weer een handvat. Geen verschil in chemische samenstelling en toch verschil in effect (of toch niet?).

 4. Het volgende grappige filmpje gaat weliswaar over “bullshit about bottled water”, maar dezelfde quasi-interessante, spirituele kletskoek over ‘creatief ingevuld’ water ligt er aan ten grondslag. Enfin, het eeuwenoude katholieke wijwater wordt vervangen door geheugenwater, wraakwater, afslankwater, helend water, engeriewater, vitaal water…

  Oh ja, let vooral op de mensen in het restaurant. Zij vormen de moderne, gevoelige, hoogbegaafde ‘nieuwetijdskinderen’ van morgen…

 5. Renate

  Goh, wijwater. Dat doet me denken aan een verhaal van m’n moeder uit de tijd dat ze nog verpleegster was. Het wijwater was op en ze vulde het flesje dus maar even onder de kraan. Tegen haar collega zei ze niets, hoewel ze dat oorspronkelijk wel had willen doen. Maar goed dat ze het niet deed, want de collega bleek later toch wel min of meer aan godsdienstwaanzin te lijden. Althans, hoe noem je het als iemand tijdens de nachtdienst vertelt dat ze Petrus en Paulus ziet en dat ze bijna niet kan wachten om de hemel te betreden.

 6. Renate

  Nou ja, mijn moeder kwam bijna in de verleiding om haar te zeggen dat ze zich dan maar snel op moest knopen.

 7. Als een collega zegt dat Petrus wenkt, is dat net zo verontrustend als een collega zegt dat hij of zij dood wil… Het was of is bepaald geen fuifnummer, die collega van uw moeder. Dat is wel zeker! Mallemoeder had haar collega waarschijnlijk Lourdes geadviseerd. Of een sessie Wijwater Boarding… Knap, dat uw moeder de verleiding heeft weerstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s