Graancirkels: de bekentenis is de hoax…

Standaard

Ja! Zij maakten cirkels, echter niet uit vrije wil...


(Zet eerst uw alu-hoedje even af…)
Mallemoeder heeft er al eens aandacht aan besteed en heeft er zelf ook al eens grappig over geschreven. Maar Mallemoeder kan er geen genoeg van krijgen, omdat er een kleine kern van idioten er ook maar geen genoeg van kan krijgen en er bovendien ook nog grof geld mee probeert te verdienen. Daarom.

Nog even voor de goede orde: Wat zijn graancirkels eigenlijk? Er zijn een paar opties:

 • het kunnen energieën zijn, die vanuit UFO’s neerdalen en zeer gecompliceerde, geometrische patronen in een graanveldje rossen;
 • het kunnen patronen zijn van intelligente, wervelende vortexen;
 • het kunnen wiskundig onderlegde bolbliksems of winden zijn;
 • het kunnen aliens zijn, vertegenwoordigers van de Galactische Federatie, die met ons proberen te communiceren;
 • het kan de Aarde zijn die haar wijsheid aan ons probeert te openbaren.

En tot slot wordt er wel geopperd dat het lolbroeken zijn met een stuk hout. Maar dat laatste is natuurlijk kletskoek.

Galacticfederationcropcirclealienabduction

Er is echter nog een mogelijkheid: Neem nu die twee vermaarde Engelse baasjes, Doug Bower en Dave Chorley. Zij bekenden in 1991 publiekelijk dat zij sinds 1976 verantwoordelijk waren voor de graancirkels in heel Engeland. Zij maakten die cirkels met behulp van touwen, planken en eenvoudige landmeter-trucjes. Dat deden zij bij voorkeur ’s nachts na hun reguliere cafe-bezoekjes op de vrijdag. Donderse lol hadden ze om het media-circus dat zich ontspon rond hun hobby. Totdat het de echtgenote van Bower opviel dat vooral na het weekend de kilometerstand van Bower’s auto met soms honderden kilometers was vermeerderd. Mevrouw Bower begon zich af te vragen of haar man welicht een affaire had… Dus, om Bower’s huwelijksgeluk te redden, kwamen de twee grapjassen met een openbare biecht en gaven zelfs live demonstraties op tv.
Nu komt ie:  Zelfs een door de mens veroorzaakte variant van de graancirkel heeft een paranormale verklaring! Sommige onderzoekers geloven dat dezelfde paranormale of buitenaardse krachten die de ‘echte’ graancirkels maken ook verantwoordelijk zijn voor het regelen van de gedachten en acties van grappenmakers als Bower en Chorley. Dus zelfs de door de mens gemaakte graancirkels zijn even belangrijk als bewijs dat een onbekende intelligentie schuilgaat achter alle graancirkels…

Er bestaat inmiddels een beroemde video van ballen van wit licht die in luttele seconden een hele graancirkel creëren. Het is de Oliver Castle-video. Hij werd gemaakt in 1997 door John Wabe, een partner van Castle van een klein video-productiebedrijf genaamd First Cut Studio. De video werd als volgt gemaakt: Hij nam enkele eenvoudige videobeelden van een voltooide graancirkel en bewerkte het met een stukje software, Quantel Paintbox. In een video die werd uitgezonden op Discovery Channel en National Geographic liet hij zien hoe hij met die software stukken van de graancirkel wiste en dan beetje bij beetje onder de vliegende, kunstmatig toegevoegde witte stippen de graancirkel weer toevoegde. Graancirkel-religieuzen hebben jarenlang verkondigd dat dit filmpje toch wel het onomstotelijke bewijs vormde voor het onbegrepen ontstaan van graancirkels:

Toen hij eindelijk publiekelijk bekend maakte hoe hij de graancirkel-film had gemaakt, waren er maar weinigen die hem geloofden: de video is echt, zijn bekentenis is de echte hoax en de overheid betaalt hem riant voor het in het diskrediet brengen van deze echte video…

Mallemoeder is een door de overheid betaalde strovrouw.
(U kunt nu uw alu-hoedje weer opzetten…)

Advertenties

Een gedachte over “Graancirkels: de bekentenis is de hoax…

 1. Jakob

  Jammer dat Moeder te lichtzinnig omgaat in haar zoektocht naar de waarheidsbevindingen richting de graancirkels. Deze ingenieuze en door buitenaardse wezens gemaakte cirkels mogen wij als intelligente beschaving niet blijven negeren. Moedertje wil maar niet inzien dat onze meest vooraanstaande expert op dit gebied Robbertje van den Broeke al diverse keren is ontvoerd door de aliens ! Robbert die zweert op de bijbel dat hij is meegenomen door wat “vreemde” wezens zou vanuit mijn optiek meer wetenschappelijke ondersteuning moeten krijgen.
  Ik beschouw onze Robbert als een nuchtere Hollandse jongen die met zijn ontdekkingen en ontvoeringen wereldgeschiedenis heeft geschreven !
  Ook heeft Robbertje onderzoek laten verrichten door s’werelds meest bekende ufo en graancirkelexpert Nancy Talbot, en zeg eerlijk…..wie kent haar niet ? Het klopt allemaal zei Nancy wat Robbertje beweerd……en dan gaat Moeder roepen…..allemaal flauwekoel ?

  Het zou mij niet verbazen dat Breda (de woonplaats van Robbertje) in de toekomst als luchtmachtbasis zal fungeren voor ufo’s of lichtbollen. En nu zal Moeder wel weer roepen dat die lichtbollen die Robbertje heeft gezien afkomstig zijn van de Philips fabrieken uit de omgeving……….maar dan blijven we aan de gang……………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s