John Harvey Kellogg, kosjer en halal…

Standaard


Kellogg was een uitgesproken kruisvaarder tegen alle vormen en soorten van seks. Daarbij was hij voorstander van zeer verregaande methoden:
“Een remedie tegen masturbatie die bij jongens vrijwel altijd succes boekt is de besnijdenis. De operatie dient uitgevoerd te worden door een chirurg en zonder het toedienen van verdovingsmiddelen, opdat de kortstondige pijn een reinigende werking op de geest zal hebben. Dit laatste met name als de hele gebeurtenis verbonden wordt met het idee van een bestraffing. Bij meisjes heeft de schrijver ondervonden dat het toepassen van pure fenol op de clitoris een uitstekende manier is om de abnormale lusten te onderdrukken.”
(Uit “Treatment for Self-Abuse and its Effects”, geschrift in Plain Fact for Old and Young. Burlington, Iowa: F. Segner & Co. (1888). P. 295)
Ook geloofde Kellogg dat de voeding invloed kon hebben op de seksuele lusten. Daarom ontwierp hij een ontbijt (zijn cornflakes), samengesteld uit ingrediënten die de seksuele lusten zo min mogelijk zouden stimuleren.

Naschrift van Mallemoeder:
Voor het oog van Neerlands volk ging de discussie over verdoofd versus onverdoofd slachten. Raar natuurlijk, want in Nederland wordt niet onverdoofd geslacht… Neen dus, hier is iets anders aan de hand: Een vegetarische, gristelijke sektariër heeft om haar moverende redenen de strijd aangebonden met twee religies. En zij heeft gewonnen! Gelovigen gunnen elkaar het licht in de ogen niet, zoveel is wel duidelijk. Mallemoeder blijft haar stukje vlees eten, ook al start onze getroubleerde, vegetarische, gristelijke sektariër (even scrollen) over een half jaar de discussie dat vleeseten een doodzonde is. Onbegrijpelijk: gelovigen gooien nog liever elkaar op de brandstapel, dan een mals lapje vlees op de grill. Nou ja, laten ze het onderling maar uitvechten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s