2012: wat de Maya-oudsten verzwijgen

Standaard


Hoera!

Maya-oudsten en mystieke pret
De Maya stonden niet alleen bekend om hun wijsheid. Ook hun vrolijke inborst werd in de oudheid alom geprezen. Op vaste dagen van het jaar hielden ze zich bezig met een groot aantal festivals en rituelen. En om deze op nog oudere wijsheden gebaseerde partijtjes luister bij te zetten, brachten ze luchtige dierenoffers die gepaard gingen met een overvloedig bloedvergieten. U zult begrijpen dat deze mystieke pret alleen was weggelegd voor het gepeupel.

Maya-oudsten en piercen
De elite, de religieuze en politieke leiders (lees: de Maya-oudsten), mochten evenwel een aderlating uitvoeren op de gewone mens. Deze feestelijke piercings werden in het openbaar uitgevoerd en dan het liefst op een zacht lichaamsdeel, meestal de tong of de oren maar niet zelden een voorhuidje. Het vrijkomende bloed werd terstond verzameld om uitgesmeerd te worden op papier waarna er onder luid gejuich de brand in werd gestoken. Het bloed kon ook worden uitgesprenkeld op maïs om er daarna broodjes van te bakken. Deze broodjes werden dan uitgedeeld aan de plaatselijke bevolking die er gulzig van smulde. De Maya-oudsten hadden overigens een voorkeur voor het bloed uit de voorhuidjes van jongeren of van de vagina’s van hooggeplaatste vrouwen.

Maya-oudsten en plassertjes

Het bloed uit de penis en de vagina was het meest heilige van het heiligste en had een buitengewoon vruchtbare kracht. De Maya-oudsten slepen de messen vooral wanneer de oogst dreigde te mislukken. Zo kon het gebeuren, wanneer echt de nood aan de man kwam, dat er evenveel mannen als vrouwen werden verzameld in een tempel. Deze werden vervolgens aaneengeregen met een lijn en doorboord. Het feestelijk gewonnen bloed werd dan gesmeerd op een attribuut als teken van vroomheid.

Maya-oudsten en krijgsgevangenen
Het feesten en de wijsheid moe, voerden de Maya-oudsten ook weleens een oorlogje of twee. Neem van Mallemoeder aan dat krijgsgevangen de Sjaak waren… Met gekruisde armen op de borst werden gevangenen op feestelijke en spirituele wijze leeggebloed.

Maya-oudsten en kinderen
Maya-oudsten hadden een zwak voor kinderen. Meer specifiek: bloederige, kloppende kinderhartjes. Kinderhartjes werden voornamelijk gewonnen tijdens de hemelvaart naar de troon van de nieuwe koningen of bij het begin van de Maya-kalender. Mallemoeder heeft in december 2012 nog wel wat kleinkinderen in de aanbieding.

Noot: overigens wordt er weleens gesuggereerd dat er in de aanloop naar het magische, op oude Maya-wijsheden gebaseerde december 2012 mystieke, welhaast onbegrijpelijke gebeurtenissen elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Da’s niet helemaal waar… Het is eigenlijk en beetje lulkoek, eigenlijk… Het offeren waar de Maya-oudsten zeer bedreven in waren, zou daarentegen best eens waar kunnen zijn…
Neen, 2013 wordt het begin van een bloedgeil tijdperk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s