Masterclass Traditionele Chinese Medicijnen

Standaard

Illustratie uit: “Zo dood als een pier? Meng hem met alcohol en u voelt zich weer fier!” (Les 1)

Introductie
“De chinese geneeskunde gaat terug tot de begrippen uit de oude Chinese natuurfilosofie. De basisgedachte hierbij is dat ziekte ontstaat wanneer de balans verstoord is. Door deze balans te herstellen zal men weer gezond worden. De oude meesters bestudeerden de natuurlijke processen en bouwden op die kennis hun medische theorieën. In tegenstelling tot andere geneeswijzen heeft de Chinese geneeskunde zich 4000 jaar ongestoord kunnen ontwikkelen. Hierdoor is ze uitgegroeid tot een zeer uitgebreid en waardevol systeem dat een grote bijdrage kan leveren aan de huidige gezondheidszorg. Chinese geneeskunde is in feite niet alternatief. Wist u dat meer dan 1\3 van de wereldbevolking er al eeuwenlang dagelijks gebruik van maakt?” (bron bijvoorbeeld: chinesegeneeskunde.info)

Jazeker!
De nederige, maar open-minded Mallemoeder laat al haar scharreltjes tijgerpenissen slikken in de hoop dat hun oude, versleten, lange testikels weer veranderen in jonge, vurige, ronde ballen! En mocht Mallemoeder een harige, hitsige sloeber tegenkomen dan geeft zij hem bij voorbaat een elixer van gordeldierschubben, een duizenden jaren oud Chinees tradioneel medicijn tegen baardschurft!

Cursus
Mallemoeder gaat een lans breken voor Traditionele Chinese Medicijnen (TCM) waarvan de ingrediënten zijn gebaseerd op oude wijsheden van even oude, vooral nederige mystieke wijsgeren die soms Confuckiaans geschoold zijn, dan weer autodidact.
De cursus, die gratis op dit blog te volgen zal zijn, bestaat uit drie delen:
Les 1, speciaal voor de carnivoren onder ons: “Zo dood als een pier? Meng hem met alcohol en u voelt zich weer fier!” Deze les gaat over medicijnen met louter dierlijke ingrediënten.
Les 2 is bestemd voor de vegetariër, dan wel de veganist: “Ben je een beetje oud en er een beetje uit? Smeer hem of haar in met een Aziatisch kruid!”, waarin wij dieper ingaan op de gangbare plantaardige versies.
Les 3 is voor de verstokte omnivoor: “Met mest en hoorn van de rhinoceros ga je helemaal los!”

Zachte heelmeesters…
Mallemoeder gaat zich natuurlijk niet ledig houden met geneuzel. Tijdens de drie leerzame sessies wordt u daarom niet meegenomen op een virtuele reis langs markten waar de ingrediënten kakelvers het onderwerp zijn van de vrije marktwerking op de wijze van en de op zeer oude leest geschoeide Aziatische medische Zorg. Driewerf niets van dat alles: Des te zeldzamer het hoofdbestanddeel, des te werkzamer het medicijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s