Guido Jonkers en ’t selectieve belazeren (slot)

Standaard


Voorwoord:
Vertegenwoordigers van tal van wetenschappen en disciplines – astronomen, fysici, chemici, biologen, filosofen, juristen, psychologen – worden gemangeld door de wijdverspreide wildgroei van de astrologie, alternatieve geneeskunde, handlezen, numerologie, en mystieke pseudo-wetenschap en andere middeleeuws-occulte wetenschappen. Degenen die geloven in de afhankelijkheid van het menselijk lot van hemellichamen, magische gebaren en stoffen en overig gezever, kunnen niet op de steun van Mallemoeder rekenen.

Een voorbeeld:
Paul de Blot De Chauvigny is sinds 1948 priesterjezuïet. Voor zijn komst naar Nederland in 1978 was hij bijna 30 jaar werkzaam als onderwijzer, leraar en docent op diverse onderwijs- en academische instellingen in Indonesië. Daarnaast was hij ook pastoraal actief voor studenten en hun families naast zijn functie als kapelaan bij de Indonesische marine. De leerstoel Business spiritualiteit is speciaal ingericht toen Paul de Blot niet lang na zijn proefschrift “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens” in 2006 werd benoemd als hoogleraar in volstrekte trouw aan de paus.

Conclusie
Mallemoeder is boos. Waarom? Omdat de getroubleerde wereld van Jonkers vol van complotten zit… En omdat Jonkers’ vriendje niet geheel van smetten vrij is… En omdat Jonkers’ eigen publiek overal complotten ziet.

Jonkers slikt zijn pillen niet!

Advertenties

28 gedachtes over “Guido Jonkers en ’t selectieve belazeren (slot)

 1. mallemoeder

  @ Jennyj0,
  Het is heel triest. Types als Jonkers en Conselulder zijn wars van wetenschap. Conselulder, bijvoorbeeld, gebruikt echter graag zijn titel, terwijl Jonkers met titels strooit als het hem uitkomt: “De wereldberoemde zus en zo…”
  Het zijn gewoon oplichters!
  Hier nog een aardig ANP-artikeltje over wat onze Jezuïet in de kern bedoelt met Business en Spiritualiteit…

 2. jennyj0

  Nyenrode maakt zich toch ook volslagen ongeloofwaardig met zo iemand.

  Conselulder heet toch gewoon drs? Ik dacht dat dat gewoon een van zijn voornamen was.
  😆

 3. wilmamazone

  http://www.skepsis.nl/nyenrode.html

  Spiritualiteit voor managers
  Go with the flow naar Nyenrode

  Spiritualiteit is overal. Ook in het bedrijfsleven, waar visionair en resonerend leiderschap mythen creëert, het krachtenveld aanroept en allen bezielt met hetzelfde ideaal.

  Om de geestelijke energie in nieuwe banen te leiden, riep de Nyenrode Business Universiteit in 2006 een leerstoel voor Business Spiritualiteit in het leven. De bejaarde jezuïet Paul de Chavigny de Blot (geb. 1924) was een ideale kandidaat voor dit hoogleraarschap. In zijn oratie ontvouwde hij zijn visie: ‘In elke medewerker zijn innerlijke zekerheden nodig, ontstaan vanuit een spirituele visie, geworteld in een gemeenschappelijke spirituele bron van ondernemingsvisie en corporatieve spiritualiteit.’ Gebrek aan ‘spirituele zingeving’ leidt volgens De Blot tot een verlaagd prestatievermogen, een hoger ziekteverzuim, meer arbeidsconflicten en minder winst.

  Pater de Blot definieert het begrip ‘spiritualiteit’ als ‘innerlijke ervaring die mijzelf overstijgt, richting geeft aan mijn leven en mijn bestaan zinvol maakt’. Spiritualiteit heeft evenals religie betrekking op een bovennatuurlijke of niet-empirische werkelijkheid. Maar het zou dom zijn om het religie te noemen, want dat woord roept bij velen negatieve associaties op. Het doet denken aan dogmatisch leergezag, starre regels, lege rituelen en conflicten met andersdenkenden.

  Spiritualiteit klinkt veel beter en kan voor iedereen wat anders betekenen. Het is vaak een soort religie à la carte, waarbij men vrijelijk elementen kan overnemen uit diverse religieuze en occulte tradities. De nadruk ligt op individuele ervaringen en persoonlijke groei. Spiritualiteit wordt gewoonlijk aangeboden in de vorm van cursussen of seminars. Het is een product dat verhandeld kan worden, een soort rebranding van religie, die goed past binnen het marktdenken.

  De leveranciers van spiritualiteit maken gebruik van
  ………………….

  eindquote:

  Paul de Blot staat open voor alles en dat lijkt ook te gelden voor de Nyenrode Business Universiteit. We mogen ons afvragen of er nog wel voldoende reden is om het een universiteit te blijven noemen.

 4. mallemoeder

  @ Wilmamazone,
  Je bent Mallemoeder net een tikkie voor!

  “Paul de Blot mocht een dag op de Academie doorbrengen en vertelde enthousiast over zijn ervaringen:

  ‘Met paarden kan ik op een dieper niveau de aanwezigheid van ander leven ervaren. Omdat er geen vervalsing plaats heeft en geen verbaal contact kom je tot een communicatie op zijnsniveau. Dat is de diepste spirituele ervaring. (…) De ervaring van de dag heeft me verrijkt en de verdieping komt vanzelf tot leven in de omgang met anderen. Het paard heeft me tot een dieper bewustzijn gebracht. Dit leer je niet kennen door er over te praten of te lezen, dat moet je ervaren. Ik werk daarom in de toekomst graag met jullie samen.’

  Paul de Blot staat open voor alles en dat lijkt ook te gelden voor de Nyenrode Business Universiteit. We mogen ons afvragen of er nog wel voldoende reden is om het een universiteit te blijven noemen.”

  Geweldig, Wilmamazone! Twee zielen een gedachte!

  En neem van Mallemoeder aan: Jonkers is ‘een gelovige in de marge’. Niks mis mee als dat je keuze is, maar spreek dat dan uit! Zijn zoontje volgt een ‘school op antroposofische grondslag’… Dan weet je wel hoe laat het is!

  Onze jezuïetenpater is sluwer dan Jonkers als hij ‘business spiritualiteit’ beschrijft: “Maar het zou dom zijn om het religie te noemen, want dat woord roept bij velen negatieve associaties op. Het doet denken aan dogmatisch leergezag, starre regels, lege rituelen en conflicten met andersdenkenden…”.

 5. jennyj0

  Tjonge jonge, stel je voor dat je daar studeert en tentamen moet doen in die onzin. Wat vreselijk! Je kunt nog beter je paard sturen, die haalt waarschijnlijk wel een voldoende!

 6. mallemoeder

  @ Jennyj0,
  Ze zijn niet helemaal gestoord bij Nyenrode, want ze verschuilen zich achter: “De leerstoel biedt geen curriculum maar wel begeleiding aan studenten en zakenmensen die zich in dit onderwerp willen verdiepen.”
  Dat is nogal vrijblijvend… Meer een verpozing… Niets menselijks is de zakenmensch vreemd, zullen we maar zeggen. Zakenmensen zijn per slot van rekening geen wetenschappers…

 7. jennyj0

  Dan nog zou ik mijn paard sturen. Ik ben volkomen allergisch voor dat soort vaag gezwam.

 8. mallemoeder

  @ Jennyj0,
  Mallemoeder ook! Maar wij gaan zelfs ons paard er niet aan blootstellen!

 9. mallemoeder

  @ Jennyj0,
  Mallemoeder heeft geen paard. En ze kan er ook niet mee fluisteren, enzo… Maar joost mag weten wat De Blot Mallemoeders schatje influistert…
  Wij snappen elkaar!

 10. jennyj0

  O wat een dotje! Nee hoor, ik grapte maar, ik zou ook mijn paard niet sturen, god weet hoe het beest terug zou komen. Zulke dingen zijn goed voor niemand, ook voor paarden niet.

 11. jennyj0

  Kijk net even bij wanttoknow en zag toen dit – rede van Johan Oldekamp, zoals recentelijk uitgesproken: http://www.pateo.nl/20100506_rede.htm Lees vooral ook de toegift!

  Oldenkamp wordt op Wanttoknow uitgebreid gefeteerd als groot denker, om niet te zeggen genie.

  Trijntjewinkel vraagt daar of Oldenkamp weleens overwogen heeft om een psychiater te bezoeken.

  Dit lijkt me eerlijk gezegd dringend gewenst voor meer mensen daar dan alleen Oldenkamp.

  Het is niet te filmen.

 12. jennyj0

  O kijk aan, wat een eer! Dit is mij geloof ik nog niet eerder overkomen!

  Tussen haakjes, zou Mallemoeder mij misschien even een mailtje kunnen sturen?

 13. wilmamazone

  Ik ben vanmorgen naar de bieb geweest, maar dat is eigenlijk niet meer nodig. O.a. Dan Brown valt in het niet bij de hersenspinsels van Oldekamp; die toegift slaat werkelijk alles.
  Onbegrijpelijk dat die los rondloopt en ook nog enthausiaste toehoorders vindt, maar dat zal wel door mijn gevoelloze reptielenbrein komen met het bijbehorende gebrek aan cognitief vermogen. 😉

 14. jennyj0

  Nou het is weer bal bij Guido hoor. Een vreselijk slecht artikel over een onderzoek waaruit zou blijken dat vaccins ons immuunsysteem ondergraven, zelfs zo erg dat de mensen er aan toe zijn alsof ze AIDS hebben – uiteraard zoals gewoonlijk zonder enige bronvermelding.

  Wat blijkt: is een minuscuul studietje onder 11 (ja echt, wel elf!!) personen, waaruit helemaal niet blijkt dat het immuunsysteem ondergraven wordt. Dat van die AIDS blijkt de schrijver van het artikel er helemaal zelf bij verzonnen te hebben.

  Wat een puinzooi is die site zeg.

  Wat ik mij altijd afvraag: WAAROM willen mensen de waarheid zo vreselijk geweld aan doen? Met welk doel? Ik snap het niet, ik snap het niet, waarom zou je je medemensen zo willen belazeren en willen schaden met dit soort leugenachtige schrijfsels?

 15. mallemoeder

  @ jennyj0,
  Ja, dat dacht Mallemoeder ook eigenlijk… Heeft ze iets gemist ofzo?

 16. jennyj0

  Misschien wil Jan laten zien dat Guido heus wel onderlegd is?

  Zeg Janneman, wat bedoel je met je linkje?

 17. wilmamazone

  Ik hang hier achter het filter, maar mijn post bij Guido staat er inmiddels al niet meer.

  Hoezo selectief belazeren?!

 18. wilmamazone

  volgende poging:
  Wilmamazone
  17:11 17 mei 2010
  Ik kan me voorstellen dat mijn eerdere reactie je wat téveel ontroerde Guido.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s