Column: Ken uzelve!

In de ongelooflijke uitgestrektheid van het universum is de Aarde – en dus Mallemoeder ook – het middelpunt. En Mallemoeder weet dat zij – en zij alleen – het onderwerp van de onmetelijke liefde van de Schepper is. Het idee te sterven is voor Mallemoeder dan ook onaanvaardbaar. Als Mallemoeder eenmaal het eindige voor het Eeuwige heeft verruild, dan zal zij via een medium natuurlijk alles verklappen. Tot die tijd heeft zij het volgende van haar Schepper begrepen:

Bij Copernicus deed het kwade zijn intrede. Copernicus was een sneue piemel. Waarom? Kijk, Copernicus was religieus en hij heeft zijn religiositeit nooit verloochend, maar hij stelde de verkeerde vragen. Wat zeg ik: de verkeerde? Hij stelde überhaupt vragen. De dweil! Dat hij mag branden in de hel! Hetzelfde geldt trouwens voor armzaligen van geest als bijvoorbeeld Kepler, Newton, Darwin… Waarom? Ook zij waren brave Christenen en ook zij ondernamen een poging om met hun aanstellerige, vragenstellerij een scheiding teweeg te brengen tussen ‘de kennis van de natuur’ en dat wat er ‘in onze harten’ zit. Iets wat zij ongetwijfeld het liefst omschreven zouden zien als: een onverschrokken zoektocht die zou leiden naar een groot spiritueel ontwaken, naar een grote, moderne wetenschappelijke revolutie. Gruwel! Dat ook zij mogen branden in de hel! Sinds Socrates waren er niet zulke infame duivels geweest! Ja: duivels! Een goddeloos universum, een Aarde niet als middelpunt, democratisch en zonder God! Heksengebroed! Mallemoeder zegt: dank Plato en je leerlingen dat je Socrates’ boeken hebt verbrand!

Dat brengt Mallemoeder weer bij haar kinderen. Mallemoeder zorgt ervoor dat zij hun onschuld niet zullen verliezen. Waarom zou Mallemoeder haar kinderen traumatiseren door hen het gevoel van centraliteit in het universum af te nemen? Neen! Dan liever een leugentje om bestwil! Laat ze infantiel blijven voor de rest van hun leven! Mallemoeder behoedt hen voor de vlammen van de hel! Liever nog  een hartverwarmend fabeltje dan geestelijk en cultureel ontaarden en zogenaamd vooruitgang boeken! Het niveau van de wetenschap als hoopvol bewijs voor ons aller geestelijk gezondheid? Mallemoeder zegt: schande!

Mocht u op deze druilerige Dag des Heeren twijfelen aan uw geloof:
Mijmeren met mediums.
U was er ooit en nu staat u er gekleurd op.
Een lijntje met een Engeltje?
Broeder André is zelf in Gene Zijde.
Zuster Frederike is voor alles in.
Broeder Gerard is even op bezoek bij broeder André.
Gaat de zon toch niet schijnen vandaag?
De site van broeder Lammert, de Goedheiligman.
Paragliding of parahealing; het is aan u.
Bent uzelf bezeten?

Advertenties

Een gedachte over “Column: Ken uzelve!

  1. What an astute and perceptive analysis of the Mideast’s psychosis. Daniel, I hope you’re being paid big bucks for turning out so many bang-on commentaries. If you’re not, then someone ought to go stand in a corner with a dunce cap and hang his head in shame.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s