Wekelijkse column van Mallemoederoverste

Standaard

Vanaf nu, elke zondag een column van zuster Mallemoeder. Waar staat Mallemoeder nu eigenlijk? Waar staat Mallemoeder eigenlijk in het geheel der dingen, bedoelen wij eigenlijk… Nou, daar kan Mallemoeder kort in zijn: Mallemoeder staat. En daar gaat Mallemoeder wekelijks kond van doen. Mallemoeder geeft dan haar mening over onderwerpen die zij graag schriftelijk had willen aansnijden, maar door tijdgebrek in gebreke moest blijven. Welaan: De eerste column!

Deze week veerde Mallemoeder op door het bericht dat haar geliefde zuster Teresa Forcades voor het voetlicht trad. Voor degene die Zuster Teresa nog niet kent: zuster Teresa is dokter in de publieke gezondheidszorg. Zuster Teresa is een Benedictijnse non in de orde van het klooster van Sant Benet in Montserrat, nabij Barcelona; ze studeerde af aan Harvard University. Mallemoederoverste zegt: Dikke plasser drie bier! Zuster Teresa is helemaal geen dokter in de publieke gezondheidszorg! Zuster Teresa heeft haar doctoraal behaald met een scriptie over de publieke gezondheidszorg! Zuster Teresa is dus op zijn gunstigst doctor (of anders doctorandus, wat zoveel betekent als ‘bezig doctor te worden’…). Jaaaa, zuster Teresa is weliswaar altijd al een beetje ondeugend geweest – zo vroeg ze eens op een stout ogenblik of Mallemoederoverste weleens een stoute wens had -, want zuster Teresa heult met het feminisme en doet aan ‘bevrijdingstheologie’. Ja, een progressieve katholiek is ze misschien wel, maar dokter is zij geenszins! En die bevrijdingsstheologie is niets nieuws want de bevrijdingstheologie bestaat al sinds de jaren new-age-zestig en het schiet geen monnikszak op. En nu mengt mijn kleine ondeugende zuster zich in de griep-discussie! Nou, we weten hoe haar moeder Theresa (Theresa met een H) de zieken in India genas: Zonder medicijnen en met gods liefde! Dus dat zit wel snor… Laten anderen maar liegen en de toorn van god opwekken. Zuster Teresa dwaalt een beetje, maar als u en de uwen het prikje afwijzen, dan keert zij uiteindelijk terug op haar schreden. De wereld is mooi en Halleluja!

Voorts: laten we eerst de pseudo-goddelijke typhus-chaos trappen bij het puisterige, jongere deel van de bevolking en als ze bang worden, dan schrijf je een briefje dat ze zich moeten gedragen. Want anders raak je ze kwijt. Het is bijna te katholiek voor woorden! Prijs de Heer!
Nou, euh… veel goddelijke liefde enzo… Tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s