Hoe te verdienen aan New Agers…

Standaard


Les 1
Zoek je nerds binnen de New Age-beweging. Hierin wordt namelijk bijna elke aparte stroming of groepering vertegenwoordigd door een leider die zijn discipelen de weg naar het ‘licht’ wijst. Daar kan jij ook nog wel bij. En noem jezelf Goeroe (of Guru). Schaam je niet, want Goeroes zijn erg populair bij die halzen.

Les 2
Vertel je volgelingen, neen: hamer erop dat het uiterst belangrijk is dat je je hart laat spreken en niet je verstand. Scherm daarom met pseudo-wetenschappelijke termen als ‘wetenschap der creatieve intelligentie’ of ‘wetenschap der engelen’ en laat ze denken dat je voor alle mysteries van het universum een verklaring hebt. Ze doen toch net alsof ze je snappen.

Les 3
Het is niet verstandig je ‘gaven’ direct te commercialiseren. Verzoek om ‘vrijwillige’ giften van de volgelingen. Vertrouw erop dat geld vanzelf gaat binnenstromen. Organiseer wat genezingssessies, workshops, lezingen, tele-readings (= telefonische channellingsessies) en verkoop gaandeweg je boek(en), cassette(s) en door jou ingestraalde voorwerpen zoals bijvoorbeeld piramides.

Les 4
Als je zegt dat je een god in een mensengedaante bent, dan geloven die New Agers je! Werkelijk! Schroom dus niet dat in ieder geval te suggeren, ofschoon je het ook van de daken kan schreeuwen, want echt ze geloven je. Daar heb je immers zelf voor gezorgd: laat je hart spreken en niet je verstand… Ze gaan je zien als een heilige, een almachtige, een alwetende. Jij bent hun inspiratie en het grote voorbeeld. Jij hebt dan ook kennis over het geestelijke leven die jij rechtstreeks krijgt ingegeven. En je geeft dat door aan hen, je volgelingen. Kassa!

Les 5
Doe niet te ingewikkeld. Als hedendaagse Goeroe beloof je die New Agers op een gemakkelijke en snelle manier spirituele vrede. Een kwartiertje transcendente meditatie per dag, het bijwonen van je workshops en lezingen, en het kopen van je boeken of cassettes moet volstaan om een verlichtte staat te bereiken. En je zult zien, het gaat nog lukken ook!

Les 6
Als spiritueel begeleider vlei je er maar vrolijk op los. Vertel wat die simpelen willen horen: dat ze goddelijk zijn, mooi, intelligent, creatief en goed, maar wel dat deze gaven verborgen zitten. Dat laatste is belangrijk, want anders prijs je jezelf uit de markt. Een overtuigende Goeroe combineert verafgoding met identificatie, hij wil verafgoodt worden maar stelt zich tevens gelijk met de anderen: “Ik ben goddelijk, maar jullie zijn het ook”, “Wij maken allemaal deel uit van een superieure mysterieuze orde” en “Wij zijn allemaal medereizigers op het pad naar de verlichting”.

Les 7
Belangrijk is dat je uitstraalt geen leidersrol te ambiëren. Bedenk: je bent begeleider, geen leider. Daarom ook moet je onophoudelijk naar mensen speuren die problemen hebben of angstig en onzeker zijn, of pik gewoon de domkoppen eruit.

Les 8 (slot)

Onthoudt: Iemand die beweert goddelijk te zijn en zich laat aanbidden, verdient respect en moet vertrouwd worden. Het aansporen om afstand te nemen van het rationele en het wereldse moet geen argwaan wekken en ga discussies uit de weg.

Appendix:
Praktijkvoorbeeld van een vrijwillige gift…
En god zeide: “Dankjewel voor je bezoek aan onze site en we hopen dat wij onze passie en plezier met je mogen blijven delen. In liefde voor onze Aarde en onze medemens!”
Was getekend: Guido Jonkers, uitgever WantToKnow.nl/.be

Naschrift Mallemoeder: Zie les 3 en les 6…

Appendix 2:
Hoe imbecieler je volgelingen, des te hoger het tarief: 60 euries p.p.! Kassa!

Naschrift Mallemoeder: Zie les 4…

3 gedachtes over “Hoe te verdienen aan New Agers…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s