Schitterende film…

Standaard

poster

Neen, Mallemoeder gaat geen filmrecensie schrijven. Mallemoeder gaat u waarschuwen! Want wat is er aan de hand? De ondertitel van de film luidt: We were warned… Oh ja? Door wie zijn wij dan gewaarschuwd? De Maya? Welneen, de Maya hebben niets en niemand gewaarschuwd. Behalve dat de huidige Maya-gemeenschap verbolgen is over het feit dat new age-imbecielen de Maya-cultuur te grabbel gooien met nog imbecielere theorieën, waarschuwt de Maya-kalender helemaal nergens voor. De enige waarschuwing die de huidige Maya (en weldenkende mensen zoals u en Mallemoeder) kunnen bedenken is dat de Maya-kalender afloopt op 31 december 2012, zoals onze Gregoriaanse kalender jaarlijks op 31 december.

Mallemoeder gaat u dus waarschuwen. Want wat wil het geval: het lijkt er op dat iedereen die beschikt over een toetsenbord en een computer tevens beschikt over een theorie over de ondergang of de spirituele verandering van de wereld. Naarmate 2012 nadert zien steeds meer boeken over dit onderwerp het licht. We worden overspoeld met wazig geschreven en mooi gekafte epistels over helemaal niets! Nu is het zo, dat normale mensen (zoals u en Mallemoeder) ons hand op de knip houden als het gaat om nonsens-boekerij. New agers echter niet. Dat zijn randdebielen die alles geloven en grif een boekenplankje vullen met blablabla-verhaaltjes. En ze betalen er goed voor.

Mocht u nu als weldenkend mens toch nieuwsgierig zijn naar de zieleroerselen van onze zweverige, labiele en zwakbegaafde medemens, dan moet u gewoon wat geduld hebben. Mallemoeder voorspelt u dat al die lectuur vanaf 1 januari 2013 voor een cent per exemplaar verkocht gaat worden. Ofschoon u dat eigenlijk al wist, wil Mallemoeder het toch maar gezegd hebben: u bent gewaarschuwd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s