De naakte feiten van Erich von Däniken

Standaard

danichen

Fantast, pseudo-multiwetenschapper en oplichter Erich von Däniken behoort nog immer tot de canon van randdebiele zwevers…

Ruim dertig jaar geleden maakte de geniale, kritische denker en Star Trek-acteur William Shatner een filmpje over de idiote beweringen van Von Däniken. Ofschoon al lang debunked en doorgeprikt, wordt die onzin nog steeds aan de jeugd verkocht:
Everything from the Peruvian Crystal Skull to the megalith structures in the jungles of Southeast Asia is accepted as evidence for the Ancient Astronauts theory. Cave drawings, old legends, Biblical stories and even some psychic visions of Jeane Dixon are presented as stone cold facts. Eric von Däniken’s reputation was still quite unspoiled at the time so all the arguments (even the most far-fetched) are shown with great confidence.

Mallemoeder zegt: We hoeven niet te wachten tot het jaar 2012. De wereld is al naar de klote!

3 gedachtes over “De naakte feiten van Erich von Däniken

 1. DEAD END

  Als ik jou was zou ik eens een paar boeken van hem lezen.
  Dan kom je er achter dat 98% van wat hij schrijft door andere wetenschappers is bewezen.
  Hij linkt die dingen alleen aan elkaar.
  De 2% die over blijft is slechts zijn eigen visie.

  Beter ga jij eens een goed onderbouwd artikel schrijven.

  Groet

 2. Mallemoeder hoopt toch van harte dat u niet meent wat u daar schrijft. Mallemoeder mag toch hopen dat u een polemiekje in gang wilt zetten? Mocht dat het geval zijn dan is Mallemoeder bereid u tegen uzelf in bescherming te nemen.
  Overigens heeft Mallemoeder ‘de boeken’ van deze oplichter en fantast in haar jeugd gelezen, dus ze weet wel waar zij het over heeft. Maar zij weet ook het een en ander te vertellen over ’s mans leven. Wist u bijvoorbeeld dat hij het manuscript van zijn eerste boek heeft geschreven toen hij in de gevangenis zat? Hij begon te schrijven, niet omdat hij plotsklaps intelligent werd in de nor, maar omdat hij in geldnood zat. Weer u waarom hij in de gevangenis zat? Overigens: dat 98% van wat hij schrijft door wetenschappers zou zijn bewezen, is een misverstand. Het moet zijn: 98% van wat hij schrijft is door wetenschappers debunked. Dat hoeft Mallemoeder niet meer te doen. Die overige 2% is zelfs voor de meest doorgewinterde wetenschapper de moeite niet waard. U bent net zo mal als Von Däniken en Shatner bijelkaar…

 3. JennyJo

  Dan kom je er achter dat 98% van wat hij schrijft door andere wetenschappers is bewezen.

  Allemaal familie van Von Däniken waarschijnlijk?

  De 2% die over blijft is slechts zijn eigen visie.

  Mooie boel zeg, beetje plagiaat plegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s