Kleinduimpje?

Standaard

sitchinsduim
Volgens een groot aantal oplichters en hun vele onnozele volgelingen zorgt de komst van Nibiru (ofwel Planeet X) in 2012 voor rampzalige gebeurtenissen of in het meest milde geval voor grote veranderingen. Nou, Mallemoeder zal u even uit de droom helpen: Het is allemaal flauwekul! Er bestaat geen planeet Niburu of Planeet X die in 2012 langs Aarde scheert. Nibiru is een verzinsel van de heer Zacharia Sitchin. Deze malloot zegt documenten van Sumerische afkomst gevonden, bestudeerd en vertaald te hebben, en waarin te lezen is dat Nibiru elke 3600 jaar een baan om de zon zou beschrijven. Dat zuigt hij uit zijn duim, lieve mensen! Net zoals fraudeur Von Dänichen zijn verhaaltjes uit zijn duim zoog toen hij in de gevangenis zat. De fantast Sitchin heeft verzonnen dat de Sumeriërs schreven dat de Aarde in het verre verleden bezocht is door aliens die Anunnaki heten. Hoe groot kan een duim zijn? Maar dat is nog niet alles. Volgens een zekere mevrouw Nancy Lieder die zegt in contact te staan met die Anunnaki-aliens (google: Zetatalk) vertelden deze Anunnaki haar dat de Aarde in groot gevaar verkeerde: in het jaar 2003 zou een grote catastrofe plaatsvinden op Aarde… Enfin, op zijn Jehova’s-Getuige-wijze is die gebeurtenis inmiddels verschoven naar 2012 wat natuurlijk goed uitkomt met die vermeende Maya-voorspelling.

Nu hoort Mallemoeder u zeggen: De Sumeriërs vormden een hoge beschaving, deden veel astronomische voorspellingen en ze wisten van het bestaan van Uranus, Neptunus en Pluto. Waarom zouden we de voorspellingen van de Sumeriërs met betrekking tot Nibiru niet geloven? Wel, laten we niet overdrijven he? De naam Nibiru wordt in de Babylonische astrologie (a-s-t-r-o-l-o-g-i-e) weleens geassocieerd met de god Marduk. Nibiru is een bescheiden karakter in een scheppingsverhaal ten tijde van koning Assurbanipal die leefde van 668-627 voor gristus. De Sumerische beschaving bloeide echter vanaf de 23ste eeuw tot de 17de eeuw voor gristus. Dat Nibiru (ofwel Planeet X) een planeet is en dat die bij de Sumeriërs bekend was, is een fabeltje en is gewoon verzonnen door duimenman Sitchin. De Sumeriërs hadden verstand van landbouw en van watermanagement en konden mooi schrijven. Maar ze wisten niets van het bestaan van Uranus, Neptunus en Pluto. Ze wisten niet eens dat de planeten om de zon draaien. Claims dat de Sumeriërs grote astronomische kennis bezaten, of dat ze een god hadden die Nibiru heette en/of dat ze kennis hadden van het bestaan van de planeet Niburu, komen uit de koker van de fabeltastische Sitchin.

Maar, zegt u dan weer, er komt volgens de Maya-kalender in 2012 wel een einde aan de wereld. De Maya waren toch goed in astronomische voorspellingen? Ach, aan duimen geen gebrek! Er komt geen einde aan de wereld in 2012. In de eerste plaats houdt een kalender de voortschrijdende tijd bij. Een kalender voorspelt helemaal niets. Ook de Maya-kalender niet. En zo accuraat als onze huidige kalender was die Maya-kalender toch echt niet, hoor. Kijk, Mallemoeders keuken-kalender eindigt op 31 december 2009. De volgende dag is het gewoon nieuwjaar. En ‘geloof’ Mallemoeder: er gaat zich dan geen ramp voltrekken.

Dus, hoor ik u teleurgesteld concluderen, Nibiru en 2012 is niet meer dan een hoax? Yep! Een Jehova’s-Getuige-achtige hoax! Of Mallemoeder kan bewijzen dat het een hoax is? Da’s niet logisch. De goedgelovige patiënten moeten de einde-der-tijden-profeten-oplichters om bewijs vragen dat hun flauwekul geen hoax is, maar waar. En niet aan weldenkende mensen. Maar komt het bijvoorbeeld niet bij de patiënt op om eens te vragen waar Niburu (Planeet X) zich nu bevindt? Over twee-en-een-half jaar is het zo ver. We moeten hem toch al kunnen zien? Ooh, de NASA houdt de planeet voor ons verborgen… Ooh, nou ja… Dat wist Mallemoeder niet…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s