Graancirkels worden niet begrepen…

Standaard

graancirkel
Er is al veel gezegd en geschreven over graancirkels. Paul De Belder, bestuurslid van SKEPP, heeft ook een mening over graancirkels. Mallemoeder zegt: een geniale mening! Lees en begrijp:

“Je kunt over de koppen lopen. De voltallige internationale pers is vertegenwoordigd en alles wat naam heeft is komen opdagen voor de eerste live interviews met de onverschrokken ruimtevaarders. Vijf jaar heeft de reis geduurd naar de dichtstbijzijnde leefbare planeet en nog eens vijf jaar om terug te keren. Het heeft een massa geld gekost om de expeditie voor te bereiden en uit te voeren. Maar uiteindelijk zijn de ruimtereizigers terug van hun reis naar de geheimzinnige derde planeet van de ster Shamash, bijgenaamd ‘de blauwe’. Iedereen wil uit eerste hand het antwoord horen op de vraag die de hele bevolking zovele jaren heeft bezig gehouden: ‘Is er intelligent leven op de blauwe planeet?’.
Mbabkl! Pfrr, de commandant van de expeditie, is wat onwennig bij het beantwoorden van het spervuur van vragen. ‘Hoe hebt u kunnen communiceren met de wezens op de blauwe planeet?, vraagt een reporter. “Wel …”, begint Mbabkl! Pfrr aarzelend, ‘in het duister, als niemand ons kon zien, hebben we cirkels gemaakt in hun voedingsgewassen.’ Het geroezemoes verstomt en de reporter herhaalt onzeker: ‘Eh.., cirkels?’. De commandant verklaart: ‘Volgens instructie 3.7.13bis van het handboek ‘Contacting aliens for dummies’ moet elke poging tot contact met nieuw ontdekte levensvormen zo discreet mogelijk gebeuren. De voedingsgewassen leenden zich uitstekend tot het maken van eenvoudige pictogrammen, die voor ieder min of meer intelligent wezen intuïtief verstaanbaar zouden moeten zijn.’. ‘En begrepen de blauwe planeetbewoners de boodschap?’, vraagt de reporter. ‘Wel eh…, niet echt. Dus hebben we ze ingewikkelder gemaakt, en dan nog ingewikkelder. Maar buiten een paar excentrieke dromers dachten ze blijkbaar allemaal dat er grappenmakers aan het werk waren’.
‘Het is een schande…’ vervolgt Xfrf H@rablik, de antropoloog van de expeditie, ‘…een authentiek Prgastkaans pictogram verwarren met de amateuristische probeersels van een paar grappenmakers. En dat noemt zich intelligent!’. ‘En wat hebt u toen gedaan?’. ‘Omdat al onze pogingen tot communicatie mislukt waren zijn we terug naar huis gekomen’ antwoordt Mbabkl! Pfrr. ‘U bedoelt dat u 10 jaar onderweg bent geweest, op een expeditie die onze bevolking quadriljoenen flapdrols (de lokale munteenheid) heeft gekost, en u hebt enkel wat cirkels gemaakt in hun velden? Dit is een nationaal schandaal…!’ De rest van het commentaar gaat verloren in het tumult van een complete chaos. De PRUL (Prgastkaanse Ruimte Utilisatie Liga) breekt de persconferentie af en veiligheidsagenten loodsen de ruimtevaarders de zaal uit, ver weg van de woedende menigte…”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s