De opmars van de gestoorde alto’s

Standaard

ATTENTIE_1

Alto’s zijn zwevers. Je kent ze wel: Ze lopen wat dromerig voor zich uit te kijken met een blik van “wat ben ik blij dat ik door heb dat de wereld niet zo in elkaar steekt als de meesten mensen wel denken dat die in elkaar steekt…” Het zijn neo-New Agers, marginaal religieuzen die niet in god geloven maar wel net zo gemakkelijk contact kunnen maken met doden en met engelen en met bomen en keuvelen er vrolijk op los met ruimtemannetjes… Als ze buikpijn hebben steken ze een waskaarsje in hun oor of consulteren een van de vele Jomanda’s en als ze een natte droom hebben gehad dan heet het dat ze ontvoerd zijn geweest door aliens… Ze zijn spiritueel bevangen door, ja door wat eigenlijk… Het maakt ze niet zoveel uit: Alles kan en ken! Mallemoeder zegt “Lekker laten dromen”.

Een ander verhaal wordt het echter wanneer je te maken krijgt met gestoorde alto’s. Deze immer groter wordende groep is een gemakkelijke prooi voor de evangelisten onder de neo-New Agers en vormen een gevaar voor de volksgezondheid. Wees daarom op je hoede! Probeer te voorkomen dat je afglijdt naar het absurde. Hoe herken je bij jezelf dat je neigt naar alto met een psychische afwijking? Mallemoeder heeft een lijstje gemaakt. Als er van onderstaande beweringen er een op je van toepassing is, dan moet je hulp gaan zoeken:

Als je gelooft dat dokters, wetenschappers en farmaceutische bedrijven samenzweren met als doel jouw favoriete alternatieve ‘medicijn’ en jouw voorkeur voor alternatieve ‘medicijnen’ te vernietigen, dan ben je een gestoorde alto.

Als je beweert dat wetenschap een religie is, dan ben je een gestoorde alto.

Als je denkt dat wetenschap een democratie is, dan ben je een gestoorde alto.

Als je vage en/of armzalig gedocumenteerde anekdotes en getuigenissen accepteert als onomstotelijk bewijs dat een alternatieve therapie werkt of dat vertegenwoordigers van de galactische federatie de aarde bezoeken, dan ben je een gestoorde alto.

Als je gelooft dat een product of therapie je ‘immuunsysteem versterkt’ of je ‘balans herstelt’ of je ‘lever ontgift’ of je ‘bloed reinigt’, dan ben je een gestoorde alto.

Als je onder de indruk bent wanneer anderen het bovenstaande beweren, dan ben je een gestoorde alto.

Als je ‘wetenschappelijk’ onderzoek verricht met behulp van sites als deze, deze, deze en deze, dan ben je een gestoorde alto.

Als je elke vorm van kritiek omzeilt op wat voor een alternatieve genezer of diens theorie, of op wat een woordvoerder van een galactische federatie te zeggen heeft, hoe idioot en onwetenschappelijk, inconsistent of frauduleus de beweringen ook zijn, dan ben je een gestoorde alto.

Als je elke lasterlijke bewering ten aanzien van (reguliere medische) wetenschap als waarheid beschouwt, ongeacht wie of wat de bron is of hoe irrationeel de bewering ook is, dan ben je een gestoorde alto.

Als je gelooft dat Hulda Clark onterecht is aangeklaagd door de (conventionele) medische wereld en door de overheid, omdat ze een serieuze bedreiging vormt voor de gezondheid, dan ben je een gestoorde alto.

Als je moeite hebt met het toegeven dat een normale conventionele therapie ziekten kan genezen of als je vermoedt dat de overheid het bestaan van ruimtewezentjes bewust ontkent, dan ben je een gestoorde alto.

Als je gelooft dat vaccinaties niet werken of dat ze autisme veroorzaken of andere chronische kwalen, dan ben je een gestoorde alto.

Als je gelooft wat ze hier schrijven en hier en hier, dan ben je een gestoorde alto.

Als je een ongevraagde advertentie over Haarlemmer Olie in je e-mail niet als spam beschouwd, dan ben je een gestoorde alto.

Als je denkt dat alternatieve genezers meer betrokken zijn bij hun patienten en dat ze er een hogere moraal op na houden (en daarom minder gevoelig voor corruptie…) dan conventionele artsen, dan ben je een gestoorde alto.

Als je denkt dat ‘alternatieve geneesmiddelen’ best duur mogen zijn en dat conventionele geneesmiddelen gratis zouden moeten zijn, dan ben je een gestoorde alto.

Als bovenstaand lijstje wrevel bij je oproept, dan bent je een gestoorde alto.

3 gedachtes over “De opmars van de gestoorde alto’s

 1. Annie de Vries

  Wat mij opvalt is de agressieve sfeer in jullie stukken. Een beetje respect voor mensen met een andere mening zou wel op zijn plaats zijn. Ik ben ook zoals jullie dat zo agressief zeggen een “gestoorde alto”. Zo voel ik me niet. Ik ben blij dat ik alle inzichten en de waarheid door heb gekregen zoals de wereld echt in elkaar zit. Gelukkig loop ik niet met oogkleppen op. Laat u zich maar heerlijk inenten. U gelooft de goede bedoelingen van de farmaceutische industrie. Het is verschrikkelijk zo als het nu is. Maar het gaat echt niet meer voor uw en mijn welzijn, maar alleen maar aan de miljoenen opbrengst van die industrie. Daarom moeten wij allemaal 2 x ingeënt worden, een winstgevende opdracht toch. En of het al niet genoeg is gaan we ook alle 12 jarigen meisjes 3x inenten tegen baarmoederhals kanker. De grootste misdaad die er is. En denkt u dat de dochters van de heer Amsberg ook ingeënt worden als ze eenmaal zo oud zijn? Nou geloof het maar niet. Want zij weten ook hoe het in elkaar zit en inderdaad zij werken hier aan mee. Mevrouw van Amsberg zit al jaren in de Bilderberggroep, de groep die dit zaken van bovenaf allemaal regelt. Maar slaapt u maar lekker verder hoor en gaat u als onderdaan van de Amsbergfamilie maar vrolijk aan de kant staan juichen. Zij, de oranjefirma juichen ook, in hun vuistje. Ze leven als een vorst, gaan tientallen keren per jaar op vakantie, kopen huizen en landgoederen en dat allemaal van mijn en uw centen.Ja juicht u maar. Het enige wat zij doen is hun kapitaal verzekeren en vergroten. En daarvoor gaat mevrouw van Amsberg ieder jaar naar de Bilderbergconferentie en dat is niet voor uw en ons welzijn. Nee alleen maar voor haar eigen welzijn en welvaart. Maar juicht u maar slaapt u maar lekker verder en juicht u maar fijn op 30 april. Ik ben blij dat ik niet zo naief en dom ben. Een gestoorde alto noemt u mij. Kijkt u eens in de spiegel en wat ziet u?

 2. mallemoeder

  De twee Leeuwen in de linkerbovenhoek en de rechterbovenhoek van het pamflet zijn zwart. Dat zijn Vlaamse leeuwen. De Nederlandse Leeuw is goud van kleur. Vlaming-gezinden moeten met hun jatten van Mallemoeders Koningshuis afblijven. Dat u daar geen moeite mee heeft (en nog een paar dingetjes in uw reactie), ‘bewijst’ dat u de nuance van mijn artikel mist. U bent geen partij voor Mallemoeder. U bent een gestoorde alto, ben ik bang…

 3. Ger

  Ik heb me weer bescheurd om dit artikel. Mallemoeder ga zo door.

  En, Annie de Vries, het is niet zo dat je niet kritisch mag zijn t.o.v. bv. het koningshuis, maar kom met steekhoudende argumenten en niet met onzinnige complottheorieën.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s