Aliens wippen zonder condoom…

Standaard

ufogelovers
Jammer, maar meldingen van vliegende schotels komen nooit van astronomen, mensen die wetenschap beoefenen en getraind zijn in het observeren van het heelal. De meldingen komen ook nimmer van professionele mensen die verstand hebben van perceptie en hoe geloof en verwachting de interpretatie van een onbekend fenomeen beïnvloeden. De meldingen komen alleen van stumperds, oplichters en/of gelovigen.

Mensen denken ten onrechte dat bijvoorbeeld piloten, politie-agenten, brandweerlieden en Anton Teuben en zijn kornuiten wel getraind zijn in het observeren van astronomische en sociaal-psychologische verschijnselen. Maar dat is natuurlijk niet zo!

Wat heb je op zijn minst nodig om een vliegende schotel van een ufo te onderscheiden? Wel, Mallemoeder denkt dat een eerste vereiste is toch wel is, dat je enige astronomische kennis van zaken moet hebben.

Bijvoorbeeld: De positie van Mercurius, Venus, Jupiter en Saturnus en ten opzichte van elkaar, en de 25 helderste sterren. Het coördinatie-systeem: Zowel horizontaal als equatoriaal.

Bovendien moet je verstand hebben van astronomische begrippen als elongatie, conjunctie, oppositie, dagelijkse (24-uurs) bewegingen, ecliptische bewegingen, atmosferische effecten die het observeren beïnvloeden, het gradueel veranderen van licht door de atmosfeer, het veranderen van de kleur van het licht doordat de snelheid ervan wordt beïnvloed, de schijnbare helderheid van sterren, meteoroïden en vuurballen, meteoroïdenregen, zodiacaal licht, zenith en de zenith-schaal en tijdsberekening ten opzichte van de positie van de sterren.

Daarnaast zijn expertises van de volgende gebieden van belang: astronomie (als gezegd), atmosfeer (als gezegd), aeronautica, natuurkunde, de fysiologie van visuele illusies, menselijk geloof (waarneming en interpretatie, psychologie, sociologie en emoties) en visuele waarneming.

Over de menselijke waarneming kun je eenvoudigweg stellen dat de mens geen objectief opname-instrument is.

Er is een aantoonbaar sterk menselijk geloof in de mythe dat alien-ruimteschepen met een alien-bemanning de Aarde bezoeken. Dit hardnekkige geloof wordt ook nog eens aangewakkerd door getuigenissen, claims en beweringen van de grootst mogelijke debielen. Bewijs van dergelijke bezoekjes ontbreekt namelijk.

Mallemoeder zal u de sociaal-psychologische expertise die nodig is om een getuigenis te toetsen maar besparen.

Is het nu duidelijk, mijn kleine ufo-gelovers? Nee? Nog niet? In dat geval zult u alles wat de Paus zegt ook wel geloven. Hoog tijd dat u theologie gaat studeren! Dan beoefent u tenminste een heuse wetenschap… De wetenschap van de gelovers!

Advertenties

5 gedachtes over “Aliens wippen zonder condoom…

 1. Jordanvm

  ”Jammer, maar meldingen van vliegende schotels komen nooit van astronomen, mensen die wetenschap beoefenen en getraind zijn in het observeren van het heelal.”

  Waar is dat in hemelsnaam op gebasseerd?

  Natuurlijk, sommige ”vliegende schotels” zijn astrologisch te verklaren, maar wat zegt u wanneer iemand een metalen schotel ziet met gekleurde lichten?? Is diegene dan gewoon gestoord? Ook als diegene ”John Fife Symington” heet?(voormalige gouverneur van Arizona, die getuigen was van de Phoenix Lights)

  Elke dag lees ik uw artikelen, en bij elke artikel val ik lachend van mn stoel.

  Ik kan zo zien dat u slechts een klein beetje tot GEEN research doet, waardoor uw artikelen NET zo geloofwaardig zijn als die van een ”ufo-debiel”…

 2. mallemoeder

  Neen neen, u wilt het maar niet begrijpen, he? Vliegende schotels kunnen ongetwijfeld door astrologen te verklaren zijn. Astronomen daarentegen komen nooit aanzetten met die onzin… En wat denkt u nu zelf: kan een voormalige gouverneur geen vliegende-schotel-debiel zijn? Of een ufo-gelover? Kijk, voor weldenkende mensen is ufo geen synoniem voor vliegende schotel. Snapt u? Een ufo is geen ruimteschip! Een ufo is geen met aliens bemande raket! Maar u mag het wel geloven, hoor. U bent niet de enige. De wereld sterft van de gelovigen…

 3. Jordanvm

  Ik heb John Fife Symington persoonlijk mogen ontmoeten, en ik kan u vertellen dat hij een hoogwaardig, weldenkend en rechtvaardig persoon is (dat moet je ook wel zijn als gouverneur), en hij heeft beslist iets gezien wat hij (door niemand overigens) niet kan verklaren!

  En een metalen bol/schotel met gekleurde lichten eraan bevestigd, dat 5 minuten in de lucht blijft hangen, en vervolgens de hoogte inschiet is noch astronomisch noch wetenschappelijk te verklaren…

  Om even terug te komen op mijn vorige vraag; waarop basseert u dat Astronomen nooit ”vliegende schotels” zien?

 4. mallemoeder

  Mallemoeder is blij dat u de JFS persoonlijk hebt mogen ontmoeten. Wat betreft de Phoenix Lights: Zoals u deze hierboven beschrijft, zo hebben getuigen van de ‘Lights’ ze zelfs nog nooit beschreven. Daarbij zijn de Phoenix Lights een hoax. Het is niet eens een issue meer. Alleen onnadenkende ufo-orthodoxen refereren er nog wel eens aan. U kent uw klassieken niet.

 5. Ger

  “Ik heb John Fife Symington persoonlijk mogen ontmoeten” klinkt net zo debiel als “ik heb Char persoonlijk mogen ontmoeten”. Het is niet logisch waarom vliegende schotels en hun evt. zogenaamde bestuurders (aliens) zich af en toe laten zien aan onbeduidende zielen hier op aarde en dat al enkele tientallen jaren. Er is geen logische reden of doel voor deze aliëns te bedenken en het geloof er in is even debiel als het geloof in een “almachtige god” die blijkbaar niet almachtig genoeg was om alle mensen naar hem te doen luisteren, en nu (volgens zijn volgelingen) bezig is om zijn koninkrijk te realiseren (op een wel zeer omslachtige en onlogische manier). Beste Jordanvm, neem nu gewoon aan dat wanneer je je in allerlei bochten moet wringen om een onlogisch verhaal tot een kloppend geheel te lullen de meest voor de hand liggende en enig juiste verklaring is dat het verhaal gewoon niet waar is. Als het goed is zit er iets in je bovenkamer gebruik dat gewoon, fantaseren mag, maar probeer het nou niet als realiteit te verkopen aan jezelf niet, en zeker niet aan anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s