Gods evenbeeld…

Standaard

evenbeeld1
Naar ons evenbeeld…
…zo heeft god de mensch geschapen. Tenminste, als we Genesis moeten geloven. Maar Mallemoeder is niet zo lichtgelovig! Mallemoeder heeft dus een paar vragen: Wat bedoelt god met ‘ons’? Een groepje mannen, want ‘zijn’ evenbeeld? Tweede vraag: Als de mensch is geschapen naar gods evenbeeld dan lijkt Adam op god, toch? Ho…poppelepoppelepop! De mensch is geschapen naar het evenbeeld van god, niet alleen Adam! Dus Eva is weliswaar een product van een mannenribje, maar toch ook het evenbeeld van god. Maar omdat god een man is (voor 99,99 % van de creationisten is dat een feit), hoe kan een vrouw dan het evenbeeld van god zijn?

Drol…
Laten we even uitgaan van de aanname van de gemiddelde creationist. God is een man; De mensch is geschapen naar ‘zijn’ evenbeeld; Vrouwen ook, maar met de nodige aanpassingen voor de voortplanting. Over de navel van Adam wordt nooit moeilijk gedaan, maar waarom niet? Hij is nooit verbonden geweest met een placenta. Mallemoeder wil weten of god ook een navel heeft. Mallemoeder wil weten of god een spijsverteringsstelsel heeft. Zo ja, waarom? Eet god? wat eet god dan en waarom? En hoe zit het met zijn stoelgang? kakt ie? En zo ja, waar? En wat gebeurt er met zijn drol? Heeft god longen? Waarom heeft ie ze nodig? Heeft god zweetklieren? En, een beetje ondeugend: Heeft ie een plasser? Waarom heeft ie dan een plasser? En oh ja: Is die plasser besneden? Zo ja, wie heeft dat dan gedaan? Heeft ie twee benen en twee voeten en tien tenen? Waarom dan? Moet ie ook de zwaartekracht overwinnen?

Kinderachtig…
Kinderachtige vragen? Maar natuurlijk! Maar Genesis is nu ook niet bepaald een tekst die uitnodigt tot intelligente vragen. Of god heeft op de mensch gelijkende organen en klieren en lichaamsdelen enzo, of hij heeft ze niet. Als ie ze heeft, waar gebruikt hij ze voor dan? Als hij ze niet heeft dan gaat het helemaal nergens over.

Advertenties

Een gedachte over “Gods evenbeeld…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s