Klink, klaar en de onzinnige geschiedenis…

Standaard

kwakbrief

Abraham Klink (Ab voor vrinden, hmmm…) promoveerde in 1991 aan de Rijksuniversiteit Leiden (Leiden…nou, nou, nou…) tot doctor in de rechtsgeleerdheid (sjonge, sjonge, jonge…) op het proefschrift ‘Christen-democratie en overheid: de christen-democratische politieke filosofie (ach, ach, ach…) en enige staats- en bestuursrechtelijke implicaties (poeh, poeh, poeh…)’. Dr. Klink was van 1985 tot 1992 als wetenschappelijk (oh, oh, oh, o, hoh…) medewerker verbonden aan het Wetenschappelijk (toe maar…) Instituut voor het CDA (Ja, ja, ja, ja, gristenen en wetenschap… ja, ja, ja, ja, ja…). Aansluitend was hij tot 1999 werkzaam bij het ministerie van Justitie, als beleidsmedewerker bureau Secretaris-Generaal, als raadadviseur bij de Stafdeling Algemene Wetgevingsbeleid, als beleidscoördinator van de Directie Ontwikkeling Rechtspleging en als plaatsvervangend directeur Rechtspleging (Here justitia, ja, ja, ja, ja…). In 1999 keerde hij terug naar het Wetenschappelijk (poppelepoppelepop…) Instituut van het CDA als directeur. Van 2003 tot 2007 was hij lid van de Eerste Kamer. Verder was Klink onder meer bestuurslid van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Rotterdam. Op 22 februari 2007 werd dr. A. Klink benoemd tot minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het vierde Kabinet-Balkenende (klusserdeklusserdeklus…).

Kortom: De gelovige Ab Klink, een wetenschappelijk geschoolde gristen-politicus die weet wat recht is… Het is me wat… Nou, Mallemoeder denkt dat over twee weken kwakzalverij in Nederland tot het verleden behoort. Fijn! Probleem opgelost!

Advertenties

3 gedachtes over “Klink, klaar en de onzinnige geschiedenis…

 1. cryptocheilus

  Prachtig te lezen dat moeders een onwrikbaar vertrouwen heeft in de logische redeneringen van Ome Ab.
  De termijn (twee weken) roept bij mij nog wel enkele vraagtekens op.
  Anyway, het gaat om het idee. Toch?

  groeten

  Crypto.

 2. mallemoeder

  Ach weet u, de termijn van twee weken is natuurlijk licht ironisch bedoeld. Niettemin: zolang gelovige, wetenschappelijk geschoolde politici (hoe voorgaande contradictie wordt genoemd is mij even ontschoten…) iets ondernemen om (bij)geloof aan te pakken onder (bij)gelovigen, dan geloof ik dat onvoorwaardelijk. Daar hoef je geen onderzoek naar te doen…

 3. Ger

  Ja, objectief onderzoek van een gelovige naar het geloof van een andere gelovige daar hoeft inderdaad geen onderzoek naar gedaan te worden, de uitkomst staat immers van tevoren vast. Het eigen geloof is altijd het enige ware en de anderen zijn allemaal de weg kwijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s