Opwindende ko(s)mische getallen…

Standaard

cijfers1tot124
“Laatst rekende ik af bij de bakker: ‘Dat is dan 3,33 euro,’ zei de medewerkster. In het begin denk je dat het nog toeval is als je per ongeluk op de wekker kijkt, op de display van je cd-speler, je kassabon, de kilometerstand van je auto en je ziet 555, 1111, 222 of 15.15, 333. Maar op een gegeven moment gebeurt het wel heel vaak. Heb jij dat ook?”

Nou, als Mallemoeder per ongeluk op de wekker kijkt, op de display van de cd-speler, de kassabon, de kilometerstand van de auto en zij ziet die getallen, dan denkt zij: “Verrek, de getallen 496, 1029, 179 0f 16.23 zijn mij volstrekt ontgaan! Bovendien heb ik de getallen 888, 9999, 777 23.23 nog niet eerder mogen aanschouwen! Het is me toch wat…” Maar mevrouw Tessa Koop niet. Zij raakt opgewonden bij het zien van grappige getallen.
Hartstikke mooi meid… Ik denk dat je voor acht uur thuiszorg, gebruikmakend van het persoonsgebonden budget, ongeveer recht hebt op 6 euro 66 per 55 minuten over een periode van 11 dagen. Maar Mallemoeder heeft ook veel liefde in heur hartje! Daarom gaat Mallemoeder de liefde van Tessa delen!

Advertenties

2 gedachtes over “Opwindende ko(s)mische getallen…

  1. Ger

    Tja, je hebt mensen die echt overal een teken (van wat eigenlijk) in zien en van toeval nooit iets willen weten. We zijn ook zo belangrijk als mensen, vooral hier in het rijke westen, dat er constant “bovennatuurlijke krachten” zijn die zich met ons bezig houden, ook al moeten ze er je km. teller voor aanpassen. Als het in positieve zin is (terugdraaien) is het toe te juichen, je krijgt een goede prijs voor je auto als je hem weer verkoopt, en als ze je willen beschuldigen van fraude kun je je verschuilen achter “ongrijpbare bovennatuurlijke fenomenen”.

  2. mallemoeder

    Heheheh… Justement! (Euh, dat is Frans voor juist…) Mensen zijn gewoon dieren die patronen zoeken. Sommige mensen onderkennen dat echter en zijn in staat dat instinct te ontstijgen. Met gebruikmaking van hun immer groeiend gezond verstand. Zeg maar: “voortschrijdend inzicht”. Da’s ook evolutie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s