God is lief!

schoonzoon1

Genesis 6-8: God laat iedereen verdrinken, behalve de illustere Noach en zijn familie. Schattingen lopen uiteen, maar het zou zo maar kunnen zijn dat er een slordige 200 miljoen burgers zijn gedood.

Genesis 19:24-25: God behaagde het om de steden Sodom en Gomorra (en de hele vallei, dat wordt nog weleens vergeten) te vernietigen. Hoe en waarom? Wat doet het er toe?

Exodus 12:29-30: God doodt alle eerstgeborene in Egypte. Hopla: “Er was geen huis dat geen dode te betreuren had (Exodus 12:30)!

Exodus 14:24-28:
God verdrinkt (water is een onderschat, doch effectief wapen) het leger van de Farao door de Rode Zee over ze heen te laten spoelen.

Deuteremonium 2:21-22: God ‘elimineert’ twee etnische groeperingen, te weten de Samsonieten en de Horieten (Mallemoeder zegt: “Sleur de Almachtige naar Den Haag!)

Josua 10:10-11:
God vuurt een regen van grote hagelstenen af op vluchtende soldaten vanuit de stad Gibeon. En laat er geen misverstand over bestaan: Er werden meer soldaten gedood door hagelstenen dan door het zwaard van de Israelieten!

1 Samuel 5-6: Nadat de Filistijnen de Arke hadden gestolen, trakteert God ze op nare tumoren. Zowel jong als oud werden besmet. En als puntje op de i doodde God nog eens zeventig mensen omdat ze alleen al naar de Arke des Verbonds keken. Hattekee! Geen halve maatregelen!

2 Koningen 1:9-12:
God verbrandde twee officieren en honderd soldaten die Elija wilden arresteren. Net zo gemakkelijk…

2 Koningen 2:24:
God zendt twee beren om 42 jongelingen te verwonden, die grapjes maakten over de kaalheid van een zekere Elisha. (Geen doden: Hier was God lief. Rechtvaardig, mild en dus lief…)

2 Koningen 19:35: God zendt een engel om 185.000 Assierische soldaten te vermoorden. In hun slaap…

2 Kronieken 14:12-13:
God vernietigt bijna een stam uit Ethiopië. Bijna, maar wel zo dat deze stam geen overlevingskans heeft… (OhOh Du Haag, mooie stad achter de duinen…)

2 Kronieken 20:22-24:
God manipuleert drie legers, zodat ze tegen elkaar vechten en “toen de  mannen (soldaten) van Juda arriveerden zagen zij dat in de woestijn enkel dode lichamen lagen”. U zult begrijpen: niemand was ontsnapt…

Toetje:
Nu mag u nog raden wat er is gebeurd met de volgende personen die luisteren naar de naam: Er, Onan, Nadab, Abihu, Nabal, Ussah, koning Jeroboam (en zijn zoon), koning Asariah, koning Jehoram en koning Ussiah…

2 gedachten over “God is lief!

  1. Echt lachen als je het als niet gehersenspoelde moderne mens leeft. De bijbel is echt een leuk fabeltjes boek van duizenden jaren geleden, toen was deze “god” de held die de slechterikken eens goed aanpakte. Nu vinden veel mensen de moraal die deze “god” er op na houd verwerpelijk, en terecht. Zelfs veel christenen willen hier niet mee geconfronteerd worden en lezen derhalve alleen de aardige verhaaltjes, wel jammer dat veel christenen daardoor zo weinig bijbelkennis hebben dat ze niet inzien dat hun “god” fictie is en de bijbel een toonbeeld is van onwetendheid en speculaties van de toenmalige mens. Ik geloof persoonlijk helemaal niet in goden, maar mochten ze er zijn kunnen we er niets over schrijven of zeggen daar we eerst in staat moeten er ééntje waar te nemen en het onomstotelijk bewijs voor het bestaan van één of meerdere goden te leveren, pas daarna komt de volgende stap; de eigenschappen van de god(en) onderzoeken, zijn ze goed of kwaadaardig (in onze optiek), willen ze iets van ons, en zo ja wat?
    Christenen en ook andere religies zijn al duizend stappen te ver, voor ze weten of er een “god” bestaat (ze geloven immers) menen ze ook al te weten hoe god in elkaar steekt en dat ie iets van ons wil en ook wat dat is. Één bewijs hebben ze daarmee wel geleverd; en dat is dat domheid geen ondergrens kent, zoals maar al te vaak blijkt op dit blog.
    Ga zo door Mallemoeder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s