Het verschil tussen Genesis en Genees is…

Standaard

mallemoedersnachtmerrie
Creationistische ID-ers vertellen u graag dat het bijbel-boek Genesis de juiste volgorde van de evolutionaire processen beschrijft, te weten:
1 Een begin; 2 Een primitieve aarde gehuld in duisternis en omgeven door gassen en water; 3 Licht; 4 Een expansie (of atmosfeer); 5 Grote oppervlakten land; 6 De landplanten; 7 De zon, maan en sterren in de exspansie (de seizoenen vangen aan…); 8 Zeemonsters en vliegende dieren; 9 Wilde en tamme dieren en zoogdieren; 10 De mensch.

Aansluitend merken ze bovendien fijntjes op dat de kans dat deze volgorde bij toeval wordt gegeven ongeveer 1 op 3.628.800 is.

En dan nu het voorzichtige, maar logische resultaat van onderzoek:
1 Een begin; 2 Licht; 3 Zon en sterren; 4 Een primitieve aarde, maan en atmosfeer; 5 Droog land; 6 Zeewezens; 7 Enkele landplantjes; 8 Landdieren en nog meer planten en zeedieren; 9 Vliegende dieren (insecten) en nog meer planten en land- en zeedieren; 10 Zoogdieren en nog meer land- en zeedieren, insecten en planten; 11 De eerste vogels; 12 Vruchtdragende planten en nog meer land-, zee- en vliegende dieren; 13 De mens en nog meer dieren en planten.

En het is nog lang niet afgelopen…

Noot: Het is natuurlijk lulkoek dat Genesis de vermeende volgorde van de ontwikkeling juist beschrijft. Bovendien: ‘Een begin’ is logisch en land moest er zijn voordat de landdieren en -planten verschenen. Als je alleen al dit meeneemt in de berekeningen dan is de kans 1 op 5760. Over de rest maken we niet eens woorden meer vuil.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s