Negen argumenten voor Intelligent Design

Standaard

dinoknuffelen

ID is gewoon wat we zeggen dat het is en we zijn het sowieso niet met U eens.

Steeds meer wetenschappers neigen naar het ID-kamp, daarom refereren wij jaar na jaar na jaar aan dezelfde paar getroubleerde wetenschappers.

ID is heel iets anders dan creationisme en daarom volledig in lijn met de evolutieleer. Daarom zouden we graag zien dat scholen ‘dit bewijs tegen de evolutieleer’ zouden doceren.

ID-ers zijn geen creationisten, behalve degene die dat wel zijn, terwijl de rest bevestigt dat ze het niet zijn. Maar noem ons gerust creationisten: U hoort ons niet klagen.

Volstrekt logisch te beredeneren onderwerpen zoals de ouderdom van de Aarde, de evolutionaire ontwikkeling van organismen en de natuurlijke selectie werken we uit, nadat we het publiek er van overtuigd hebben dat ze tenminste een van voornoemde onderwerpen moeten verloochenen.

ID is een wijd verspreide theorie in de wetenschappelijke gemeenschap. Meer dan 100 wetenschappers hebben inmiddels een petitie ondertekend, die weliswaar het ID niet onderschrijft, maar ermee zeggen dat ze skeptisch staan tegenover het Darwinisme. De bevindingen meningen van de andere tienduizenden wetenschappers doen er niet toe, want die zijn twijfelachtig.

ID is een programma voor diepgaand onderzoek in de wetenschap van het ontwerp, niets meer. Een deel van het programma bestaat bijvoorbeeld uit produceren van kleurboeken voor de allerkleinsten, zodat we graag geziene gasten worden op partijtjes.

ID is een wetenschappelijk theorie om de zin en de teleologie in de natuur bloot te leggen. Maar vraag ons niet wat de zin is, want dat is een religieus vraagstuk en dat staat los van ID.

De Grote Ontwerper kan een god zijn of een alien. Maar de Raëlianen bijvoorbeeld, die geloven dat het een alien was, zijn niet in staat logisch te denken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s