Alles is mogelijk…

Standaard

panza

Het ken
Mallemoeder heeft een kennis die zegt met dode mensen te kunnen praten. Te pas en te onpas vertelt die kennis dat ze heeft gesproken met (tot nu toe nog niet met een van mijn overleden dierbare…)  dode bekenden en dat ze heeft doorgekregen dat het een dolle boel is in het hiernamaals. Mallemoeder vindt dat maar gekkigheid, want want dood zijn betekent dat men niet in leven is! Leven na de dood lijkt Mallemoeder dus ook malligheid. Of Mallemoeder moet het verschil niet kennen tussen dood en leven. Behalve dat Mallemoeder gaandeweg het verjaardagsfeestje – want daar hoor je die kletskoek – een barbaar wordt, moet Mallemoeder dan maar gaan bewijzen dat er geen leven na de dood is! Ja, ik ben daar gek! Als de buurvrouw zegt dat ze kan praten met dode mensen, moet zij dat maar bewijzen. Dat kan ze niet, maar ze verzucht altijd dat er meer is…

Alles ken
Die kennis heeft ook op miraculeuze wijze kennis van miraculeuze geneeswijzen. Preparaten van dr. Vogel, via Chinese kruidenbuiltjes en acupunctuur tegen roken, tot en met oude en wijze Middeleeuwse huismiddeltjes. Maar dat kan helemaal niet! Kijk: Als Pietje de vader is van Jantje dan kan Klaasje de vader van Jantje niet zijn. Al die ontelbare alternatieve geneesdingetjes, die bijna elk een eigen theorie of “filosofie” over lichaam en gezondheid hebben, kun je niet allemaal niet zomaar op een hoop donderen! Het kan toch niet allemaal waar zijn? Neen, dat kan niet.

Toch ken het
Stel, A is lulkoek. Maar zou A niet mogelijkerwijs kennen? En als A dan waar is, dan zou B misschien toch ook kennen? En zouden we ons niet kunnen voorstellen dat C dan ook ken? Dat is toch allemaal niet onmogelijk?

Update (10/01/2009): Mallemoeder kent haar pappenheimers…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s