De moraal van Plato’s verhaal…

Standaard

atlatnispampussponge


Tussen de vele leerzame epistels op mijn favoriete site niburu.nl staat een redactioneel stukje over Atlantis. De moedigen onder ons kunnen het daar in oorspronkelijke versie lezen wanneer je links in het menu op Atlantis klikt…  Het is een fantastisch, doorwrocht artikeltje dat enige nuance behoeft. Daartoe heb ik de onderstaande vorm gebruikt:

Atlantis

De verloren stad mythe of historisch feit?
De eerste die schreef over Atlantis was de Griekse wijsgeer Plato (427-347), Plato beweerd dat Atlantis wel degelijk bestaan heeft. Volgens Plato was de oude hoofdstad van Atlantis een uitgebouwd systeem van cirkels, met om beurten een ommuurd eiland en kanaal. Met een totale doorsnede van 22,5 kilometer.

kletskoek: Plato beweert helemaal niet dat Atlantis ‘wel degelijk’ bestaan heeft. Plato heeft het van horen zeggen. Plato laat in een van zijn geschriften vertellen dat de (Griekse) goden via een verloting de wereld opdeelden in grotere en kleinere stukken. Poseidon kreeg het eiland Atlantis alwaar hij zijn kinderen huisvestte die hij kreeg bij een sterfelijke vrouw… U wilt vast en zeker niet weten hoe dit schitterende verhaal Plato ter ore is gekomen.

Atlantis is omschreven als een paradijselijk eiland, dat zich in de oceaan bevond. De bewoners worden omschreven als een intelligente vergevorderde beschaving.

Welnee duimzuiger: De bewoners waren aanvankelijk de (Griekse) goden die ‘het deden met’ sterfelijken, die op hun beurt meer en meer hun goddelijke aard verloren… Dit is toch een belangrijk detail voor het begrijpen van het Atlantis-verhaal.

In tal van geschriften zijn er vermeldingen gemaakt over de vernietiging van Atlantis, dat ten onder ging door de zonvloed, vuur & aardbevingen rond 10.500 v chr. De Egyptenaren spraken hier over, de Maya’s, de Indiers en zelfs sommige Afrikaanse stammen kennen de legende. Dit kan toch geen toeval zijn. Als je al die geschriften naast elkaar legt, hebben ze het allemaal over een machtig mooi land dat zich in de oceaan bevond.

Nou, die ‘tal van geschriften’ zijn verschenen lang na de beschrijving die Plato liet vertellen en is goedverkopende lectuur voor domkoppen. U suggereert hier iets wat u niet kunt waarmaken. Met andere woorden, u zuigt het gewoon uit uw duim en met u velen die niets zinnigers kunnen bedenken…

De bewoners die daar leefden, de weinig overlevenden na de ramp, zijn gevlucht naar andere landen. Met andere woorden de Egyptenaren, Indiers, Maya’s en de afrikaanse stammen zijn allen waarschijnlijk afstammelingen van de Atlantiers. Dit zou natuurlijk heel juist zijn als Atlantis in de Atlantische oceaan lag want dan zijn Egypte, Afrika, en Zuid Amerika de naburige landen. Van daaruit trokken ze door naar Indie.

Hoe groot kan een duim zijn? Even nunaceren dan maar: Zeus zag dat het (half-)godengeslacht tot een minderwaardige staat was vervallen. Hij riep dus alle goden bijeen naar de verblijfplaats die door hen het meest geprezen wordt, in het midden van het hele universum gevestigd is en op alle dingen uitziet die geschapen zijn… Trouwens: ‘de Weinig overlevenden na de ramp’? Hoeveel waren dat er, volgens u?  En waar stammen wij Europeanen vanaf? Of begrijp ik het allemaal niet en bedoelt u te zeggen dat iedereen van de Atlantiërs afstamt?  Plato had een vruchtbare geest, dat kunt u niet ontkennen…

In al die landen schijnen er ook muurschilderingen en prehistorische bouwwerken te zijn ontdekt die verwijzen naar de Atlantiers (vergevorderde beschaving). Zoals onder de Sfinx daar is een verborgen onderaardse Gallerij, het zogeheten ” zaal der archieven” (hall of recorts). Hierin zou de volledige wijsheid van de beschaving uit lang vervlogen tijden bewaard zijn gebleven (Atlantiers).

‘Schijnen te zijn ontdekt’? ‘Zou bewaard zijn gebleven’? Is het niet zeker dan? En de Egyptische regering houdt deze ‘volledige wijsheid’ natuurlijk voor ons verborgen? Als de redacteur van dit neuzelstukje zijn klassieken zou kennen, dan wist hij dat de volledige wijsheid van Atlantis al staat beschreven in Kritias en Timaios. Maar joh, wat geeft het? De Griekse held Ajax ‘schijnt ook met waanzin geslagen te zijn geweest’… Heeft de redacteur eigenlijk enig idee waar Ajax begraven ligt?

In 1991 begonnen Thomas Dobecki, geoloog Joseph Schoch en archeloog John West met hun onderzoek naar de Sfinx. Ze hebben toen in 1993 een rechthoekige kamer ontdekt van ongeveer 9 bij 12 meter, 5 meter onder de poot van de sfinx. Hier is toen door de Amerikaanse t.v. keten NBC een documentaire over gemaakt genaamd ” the Mystery of de Sfinx. Direct werd door zahi Hawass, de opzichter van oudheikundige werken van Gizeh, alle werkzaamheden betreft de Sfinx stilgelegd. Er werd verklaard dat West te weinig wetenschappelijk te werk ging. Maar de echte reden was dat de Egyptische autoriteiten niet naar buiten wilden hebben dat de Sfinx en de piramiden waarschijnlijk niet door de Egyptenaren waren gebouwd maar door de overlevenden van Atlantis.

Wat de Sfinx in hemelsnaam met Atlantis te maken heeft, is mij volstrekt onduidelijk. Het zou echter zo maar kunnen zijn dat Hawass trots is op zijn roots en dat hij niet toelaat dat er (buitenlandse) idioten met zijn Sfinx aan de haal gaan… De Sfinx gebouwd door de overlevenden van Atlantis…

In de Keltische en Germaanse mythologie wemelt het van de verhalen over verzonken landen. Bij de Eskimo’s, Hopi-Indianen, Boeddhistische, Hindoeistische en niet te vergeten de bijbel ” wie kent niet het verhaal van het hof van Eden, Adam en Eva en later de zonvloed”. Allemaal beschrijven ze in grote lijnen precies dezelfde Geologische en klimatologische gebeurtenissen. Dit kan toch ook geen toeval zijn.!! Mischien als ze inderdaad zo’n hoog beschaafde bevolking waren, hebben ze de ramp (zonvloed, aardbeving & vuur) voorzien. Dan zou het toch ook mogelijk zijn dat ze voor de ramp zijn geevacueerd.

Tja, wat moet je hier verder mee? Hoe moet je dit nu lezen? Is Atlantis een van de vele ‘verzonken landen’?  En ‘mogelijk geevacueerd’ is uitgesloten, want Zeus is niet mals in het terechtwijzen, hoor! Maar ja, als gezegd: Daar moet je je klassieken voor kennen…

Wij zijn van mening op basis van de gegevens die er zijn over het eiland Atlantis dat deze daadwerkelijk bestaan heeft.

Hoe werkt het brein van een zwakzinnige…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s