Hai ma! Een voorspoedig 2009!

Standaard

eksterogen

Traditionele geneeswijzen zijn al zo oud als de mensheid. Miljoenen mensen over de hele wereld vinden baat bij deze geneeswijzen, in toenemende mate ook binnen Europa. Uitgangspunt is veelal het hervinden van een verstoord evenwicht van lichaam en geest. Daarbij wordt gebruik gemaakt van traditionele medicijnen volgens eeuwenoude receptuur…

Volgens eeuwenoude receptuur

Waarom nou toch? Waarom zijn er anno 2008, zo’n 1000 jaar na de donkere Middeleeuwen, nog steeds mensen die geloven dat “hoe ouder hoe beter”? Verreweg de meeste artikelen die gaan over bijvoorbeeld homeopathie, acupunctuur of geneeskrachtige kruiden beginnen steevast met “De oude Chinesen wisten het al…”. En dan volgt er meestal een blabla-uitleg over het gebruik van een tinctuur van gedroogde rozen als je roos hebt. Omdat over de kruidenkennis van de aloude en zeer wijze Chinesen al genoeg geschreven is, doe ik dat niet. Nou goed, even in het kort dan: Of ze bevatten veel teveel toxinen of ze staan bol van de zware metalen of ze kunnen zeer vervelende bijwerkingen veroorzaken. Maar veel belangrijker is, dat mensen die denken dat ze ziek zijn, er van gaan denken dat ze weer gezond zijn. En dat telt voor New-Agers.

Maar er is meer
Omdat de zeer wijze aloude Chinesen al ongeveer 4000 jaar streven naar harmonie van geest, lichaam en natuur hebben ze het oog ook laten vallen op de diertjes, de miertjes en de piertjes! Stel, u voelt zich wat slapjes en uw libido laat ook wat te wensen over: Dan slikt u toch tweemaal daags de ballen van een Hu Gu? Hangt uw geslacht er slapjes bij: Driemaal daags een snufje hoorn van de Xi Jiao. U wilt wat langer leven: drink een thee getrokken van de gal van de Xiong Dan. Riekt u onwel: Een extract van de She Xiang brengt u succes bij de vrouwtjes. Exceem: Het huidje van de Chuan Shan Jia doet wonderen! De Fu She zorgt ervoor dat u terugbijt in het leven. En tot slot wil ik u deze ook niet onthouden: Wilt u schitteren op de 100 meter sprint, dan likt u vlak voor de wedstrijd vijfmaal aan een hertenpenis.

Achterlijk
Al de voornoemde medicijnen of ingrediënten van medicijnen van onze aloude wijze Chinesen staan inmiddels op de lijst van bedreigde soorten. Wat een triestigheid! Kijk, Chinesen staan er al om bekend dat ze alles eten wat beweegt en meer dan een (1) voet heeft (Snuffel maar eens rond op een echte Chinese markt). Strikt genomen is daar niks mis mee: ’s lands wijs, ’s lands eer… Maar we spreken wel even af, dat wij niet achterlijk gaan lopen doen!

Noot: Hai Ma is Pin-Yin (Chinees…) voor zeepaardje. Die worden ongetwijfeld gebruikt voor pillen voor mensen die watervrees hebben en voor mannen die ook weleens een kindje willen baren… Dat de Hai Ma op uitsterven staat zal ze een Mang She zijn. Die aloude wijze Chinesen zijn mij er een paar. En dan heb ik het nog niet over de bedreigde kruiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s