De wondere wereld van de gristenen (1)

Standaard

zwemmersInleiding
Dat Jezus over het water kon lopen, is genoegzaam bekend. Maar hij verrichtte veel, veel meer grote en kleine wonderen. Een paar voorbeelden? Hij veranderde water in wijn, hij genas de schoonmoeder van Petrus, hij genas een lamme, hij bracht een storm tot bedaren, hij genas een vrouw met een bloedprobleem, hij voedde 5,000 mensen met vijf broden en twee vissen, hij haalde een munt uit de bek van een vis, hij wekte Lazarus op uit de dood, hij vervloekte een vijgenboom… Het zijn er maar een paar van de in totaal 46 wonderen die Jezus verrichtte en die in de bijbel staan beschreven.
De bijbel zelf laat zich welhaast lezen als het Guiness Book of Miracles. Let’s go: Wat is het mooiste wonder? De schepping! Wat is het langste wonder? 40 jaar lang iedere dag en nacht een vuurkolom en een wolkkolom! Wat is het feestelijkste wonder? Iedere keer als iemand zich bekeert! Wat is het grootste wonder ooit? Dat god een mens werd! Het houdt niet op! 189 wonderen, waarvan 117 in het oude testament en 72 in het nieuwe testament. Van de 117 in het OT heeft Mozes er 32 op zijn geweten. In het NT heeft Jezus er dus 46 en zijn discipelen en apostelen er 26 verricht…

“Waarom…?”, hoor ik u vragen, “Waarom deze ditjes en datjes?”. Ik zal u inwijden in het allergrootste, meest ongrijpbare wonder waar gristenen mee worstelen: Kan god een ontilbare steen maken, die hijzelf niet kan optillen? Is het antwoord ja? Dan is god niet almachtig, want hij kan hem niet optillen. Is het antwoord nee? Dan is god ook niet almachtig, want hij kan hem niet maken. Gristenen, in al hun wijsheid, zeggen dat god wel een ontilbare steen kan maken die hijzelf kan optillen… Als gristen zeg je aldus: gods wegen zijn ondoorgrondelijk! Terwijl je ook gewoon kan toegeven dat je er geen zak van snapt. Als je toegeeft dat je er geen zak van snapt, dan zou het zomaar kunnen zijn dat het niet aan je verstandelijke vermogens ligt… (wordt vervolgd)

Advertenties

3 gedachtes over “De wondere wereld van de gristenen (1)

 1. logates

  En als god nu eens een ontilbare steen maakt die hij zelf niet kan optillen maar Jezus dan wel weer? En als Jezus het niet kan, dan de heilige geest wel!

  Dan heeft ie het toch weer voor elkaar gekregen; de heilige drie-éénheid overwint alles. Het is een soort “rock-paper-scissors”; is de logica daarvan nog te volgen?

  De OPM kan trouwens wel een steen maken die hij zelf niet kan optillen. Hij kan hem wel weer laten verdwijnen en dat is zoals hij zelf zegt: “…beter dan optillen…”! Om de wijsheid van de OPM kan men niet heen.

  LOOG

 2. mallemoeder

  De kerstman zou roepen: “Hohoho…Ho!” Jezus ademt en geeft de geest die hij door god almachtig krijgt ingefluisterd! Zo zit dat! Nee, god moet zijn tekortkomingen niet afwimpelen op de excuus-Truus die men heilige geest en Jezus noemt. Dat doen zelfs de gebroeders Dalton niet. En die vormen een vier-eenheid…

 3. Ger

  Ik denk wel dat god een onzichtbare steen kan maken die hij zelf kan optillen. Veel gelovigen zullen dit graag met mij eens zijn (lekker veilig) hahahaha 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s